Most mi tevő legyek?
Üdv kedves anyukák!
Iszonyat nehéz hetek várnak rám, ugyan is 35 hetes vagyok. A tegnapelőtt voltam vizsgálaton 2 kg és 700 g körül van a picikém.
Én eleve kicsi termetű vagyok, a baba sokat nőtt és szépen fejlődik.
A doki szerint ha nem szülök május 15 ig, akkor császár lesz a vége.
Rendesen május 15 re van datálva a fix 9 hónap, ha onnan túl hordom nem hiszem, hogy képes leszek természetesen szülni.
A doki is ettől fél, 15 előtt, ha nem jön akkor császár.
Iszonyat félek a műtéttől, soha nem voltam megműtve.
Hallottam, hogy a császáros babák nehezen adaptálódnak az első napon, oxigén, légzés stb
Köztetek császároztak meg? Milyen volt, láthatjátok azonnal a babát? Cicire mikor teszik? Hány napot voltatok bent?
Köszönöm előre a válaszokat!
Én nagyon nem így képzeltem el az első szülésem:(
Nekem 4-4.5 kilós babát saccoltak a szülés előtti nap, aztán 3.5 kilóval született. Erre én sem adnék.
Magán doki amúgy? Mert ha igen… Gondolom a rendelkezésreállási díja miatt fog pont az ő ügyeletében császározni.
Mit kell ezen ennyit rugózni?
" iszonyat nehéz"
Mi?
Hidd el van olyan akinek élet- halál problémája van szülés előtt!
A tiéd szerencsére nem az!
Itt az en sztorim, 32.! Heten 38hetes meretu babat mertek 2 gepen, 35.heten 40hetes volt mindene, vegig azzal riogattak h tul nagy es nem fogom birni megszulni, ezert 38+9napra inditottak (csaszar fel sem merult, nem is ertem nalatok miert ez az elso opcio), annyit mondtak h ha termeszetesen akarom megszulni a merete miatt inditani kell.
Igy is lett. 4200-4500g kozott vartak.
3860g lett a lanyom...
Ennyit a meresekrol es a riogatasokrol.
Elobb valasztanam az inditast es ha menet kozben latja az orvos h nem megy, meg mindig lehet csaszar de h gepes becsles miatt programcsaszar...
Mar ha beled ulteti a gondolatot h nem birod megszulni, azzal elindit egy uton ami pszichesen a csaszar fele visz.
Masodvelemeny kell minimum.
Jah es ha az elso csaszar, kis szazalek vallalja be masodikra a termeszetest. Magyaran egy rossz orvosi velemeny a kovetkezo szuleseidet is befolyasolHATja. Akarmilyen szaktekintely. Meg sem tudja ha elmesz mashoz egy vizsgalatra.
Ennyit megerne a dolog.
Őszintén szólva, ha csak ez az ok a császárra, én elutasítanám. Max az indításba belemennék. Vagy kérj másodvéleményt.
Nekem igaz, pont az ellentéte miatt akart császárt a doki, mert túl kicsi volt, nem nőtt, és már kint jobb esélyei voltak. 3 orvost jártam végig rajta kívül, egyik sem értette a császár javaslatát, sem a fiatal, sem az idős főorvos. Nem is kellett császár, elég volt az indítás, minden rendben volt.
De ha vakon bízol benne, és belemész, javaslom én is a császárvonal oldalt, nekem sokat segített eligazodni, amíg úgy volt, hogy császár lesz.
A legtöbb idős orvos nehezen tartja az új dolgokkal, szemléletekkel, eljárásokkal a lépést..
Élő példát is tudok mondani. 7 éve az öreg dokinak finga nem volt, hogy mérje le a magzatvizet nálam. A szobatársamat a jó öreg kapcsozással stoppolta össze császárnál.. Engem meg akkor már rég ragasztott az orvosom.
A fiatalokban még van empátia, a legtöbb pályája csúcsán túli dokinak max db szám vagy. Tisztelet a kívételnek.
Amúgy meg a magasságod nem függ össze a tágulásoddal..
egy 3 kg gyerek teljesen átlagos méret.
Császárra MINDEN esetben készülni kell. Én nem tettem és megviselt lelkileg sajnos. 😔
Olvass utána, lépj be a császárvonal csoportba. Nyugi nem lesz semmivel kevesebb vagy másabb emiatt a gyermeked. Az én kisfiam 9/10 apgarral született és semmi baja nem volt. Be se sárgult. Az alagút dolog is hülyeség.
Az hogy mikor viszik a babát, mikor állhatsz fel... Stb kórházi protokoll határozza meg. Ennek ott járj utána
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!