Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hallottátok már valakitől,...

Hallottátok már valakitől, hogy a császár nem szülés, vagy ez csak urban legend, hogy valaki ilyet mond?

Figyelt kérdés
2021. dec. 9. 08:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Én, ha ilyesmi került szóba, mindig úgy szoktam mondani, hogy "császárral szülte meg gyerekét". Vagyis föl se merült bennem, hogy ez nem szülés a szó emberi értelmében.

A szakmai megnevezés/besorolás egy másik kérdés, az a szakemberekre tartozik, engem nem különösebben érdekel.

2021. dec. 9. 11:18
 22/42 anonim ***** válasza:
84%
A császármetszés igen is szülésnek számit, aki császárral szült az is annak tekinti.
2021. dec. 9. 11:46
 23/42 anonim ***** válasza:
81%
Ilyet azok a véranyuk mondanak, akiknek életük egyetlen vélt nagy teljesítményük, hogy úgy alakult, hogy természetes úton tudtak szülni. Mintha valami szakrális penzum lenne. Bárkinek, hangsúlyozom, bárkinek dobhat a gép császárt.
2021. dec. 9. 12:21
 24/42 anonim ***** válasza:
28%

22-23

Császárom volt és nem tudom szülésnek nevezni. :) ezt is írtam előttetek.

2021. dec. 9. 12:24
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak játék a szavakkal. Azt sem értem, aki ebből vitatémát képes csinálni, meg azt sem, aki ezt felveszi.

Szerintem a szülés=életadás, totál mindegy milyen formában, de ez az én értelmezésem. Általában nem jókedvében választja valaki a császárt, de tény, hogy mindkét verziónak megvan a maga előnye és hátránya.

Ha valaki korlátozott és hozzámvágná (sosem találkoztam még ilyennel), hogy én csak egy gyereket szültem, hiába van kettő, akkor jót nevetnék rajta és eszem ágában sem lenne felvenni.

Orvostanilag, szakmailag értem a definíciót, de kevésbé érdekel...

Szülés ÉLMÉNYBEN tény, hogy teljesen más a kettő.

2021. dec. 9. 12:37
 26/42 anonim ***** válasza:
87%
Nekem anyukám mondta, hogy örüljek, hogy császároztak, mert belőlem csak úgy kivették, a szülés viszont eléggé fáj azért. Nagyon rosszul esett.
2021. dec. 9. 12:45
 27/42 anonim ***** válasza:
87%

Itt nem arról van szó, hogy te minek érzed, hanem arról, hogy egyesek csökkent értékűnek érzik a hüvelyivel szemben, és kvázi presztízskérdés gyártanak belőle. Én mindig azt mondom, hogy engem ugyan nem érdekel, felőlem a s*eggemen át is kiszedhetik majd belőlem a gyereket. Semmi sem számít, csak az, hogy mi a gyerek és az anyuka érdeke.

2021. dec. 9. 12:59
 28/42 anonim ***** válasza:
2%
2 császáros gyerekem van, soha nem szültem és nem is mondanám ezt. Senki nem hányta a szememre egyebként, magamban érzem kudarcnak.
2021. dec. 9. 21:08
 29/42 anonim ***** válasza:
81%

Ezen mit érez valaki kudarcnak? Bocsánat, tényleg nem értettem soha, miért innen fogja meg valaki ezt a dolgot és miért nem onnan, hogy épen és egészségesen átvészelték a dolgot a babával együtt.

2021. dec. 9. 21:56
 30/42 anonim ***** válasza:
78%
Császárom volt és igenis szültem hisz a babám megszuletett.. 3 hónap után mondhatom azt hogy nem fáj a műtét helye. Aki kudarcnak érzi a császárt egészséges baba mellett az hülye ősanyának lett nevelve,ahol elhitették vele hogy ez nem szülés.
2021. dec. 9. 23:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!