Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hallottátok már valakitől,...

Hallottátok már valakitől, hogy a császár nem szülés, vagy ez csak urban legend, hogy valaki ilyet mond?

Figyelt kérdés
2021. dec. 9. 08:34
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
22%
Hiaba nem tetszik ez a sok kis mimózának, de a császár az egy hasi műtét, ahol kiveszik a gyereket. A szülés pedig a TERMESZETES hüvelyi úton történő gyermek vilagrahozatalt jelenti. Ahol együtt dolgozol a gyerekeddel hogy minden nyomasnal egyre kozelebb legyen a külvilághoz. Nem fekszel és kiszedik belőled. Nem ugyanaz a kettő, ha tetszik ha nem.
2021. dec. 9. 09:02
 12/42 anonim ***** válasza:
91%

Persze, hogy nem ugyan az, ezt senki nem is állítja!

De szerintem mindegy, hogy hogyan születik az a gyerek, a lényeg, hogy egészséges legyen ő is meg az anyuka is!!!!!. És a frissen szült anyukának nem épp a legjobb azt hallgatni, hogy te erre sem voltál képes, hogy megszüld a gyereket és úristen ez mekkora baj! Pláne ha még maga is traumaként élte meg a császárt, akkor hiányzik is neki még egy kis rugdosás egy vadidegen ősanyától, aki abban méri az anyaságot, hogy ki hogy bírta (vagy nem bírta) kinyomni magából a gyereket!

2021. dec. 9. 09:09
 13/42 anonim ***** válasza:
79%
Ez csak definíciós kérdés. Nekem teljesen mindegy szülésnek hívják, vagy császárnak és császárom volt. Nekem nem mondott senki ilyet, de ha arra gondolok én 7 hónapot hánytam terhesen, hát simán elcseréltem volna pár óra vajúdásra, nemcsak a szülésből áll a terhesség, csak pár óra az egész.
2021. dec. 9. 09:12
 14/42 anonim ***** válasza:
94%

Elolvasva az eddigi válaszokat, én pont ezért tartottam helyesnek a korábbi, fogadott orvosos gyakorlatot - még ha honorálta is az ember ezt neki vastagon.

A terhes nő fogadott egy szülészorvost. Az orvosával megbeszélte, hogy programcsászár legyen-e vagy hüvelyi szülés. Akár a terhes nő kérésére, akár abszolút orvosszakmai szempontok miatt lett programcsászár, a fogadott orvos már nem húzta a száját, mert ezt beszélték meg. És értelemszerűen ő irányította a műtéti stábot is, tehát a többi dolgozó se tehetett megjegyzést.

Orvosi szempontból felőlem tekinthetik másnak, de az elvárható, hogy a kismamával senki ne bánjon degradálóan.

2021. dec. 9. 09:14
 15/42 anonim ***** válasza:
92%
Azt kell megnézni, hogy ki mondta, nem azt, hogy mit mond. Általában azok beszélnek degradálóan, akik egyebet nem értek el az életben, mint széttenni a lábukat, meg azok a férfinek nem nevezett egyének, akik azt hiszik, az övé aranyból van...
2021. dec. 9. 09:28
 16/42 anonim ***** válasza:
78%

Tessék kérdező, itt a válasz a kérdésedre.

Ha nem szülték meg hüvelyi úton a gyereket (hiába hívják hivatalosan hasi szülésnek a császárt...) a nő nem szült, a gyerek nem született, nincs születésnapja, nincsenek szülei, stb minden szül kezdetű szót elvehetünk tőle, hisz őt nem szülték.

Szerintük.

Szerintem meg maradjunk a hivatalos elnevezésnél ha tetszik, ha nem, tehát hasi szülés.

2021. dec. 9. 09:37
 17/42 anonim ***** válasza:
90%

Én élőben még senkit nem hallottam, hogy így kimondta volna ezeket a szavakat, hogy a császár nem szülés.

Szvsz az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak kifejezéseknek, miközben a tartalom ugyanaz marad. Pl most nem lehet cigányozni. De ha romának hívom, ugyanaz. A szó nem változtat a jelentésen.

Császárral szült = nagy hasi műtétje volt = életet adott a gyerekének... Mindegy hogy hívjuk, a tartalom nem változik tőle. Akinek meg nem a kifejezés bántja a lelki világát, annak szerintem még mindig az a tévképzete van, hogy egy császár az könnyed kis metszés, a hüvelyi szülés meg feltétlenül bomba támadást jelent alul, és ha valaki "megússza" a hüvelyi szülést, akkor minimum érezze magát szarul, mert irigy. Ott sem a kifejezésekről van szó, hanem a dögöljön meg a szomszéd tehene is életérzésről.

Nekem tök mindegy, hogy mondják, a tényeken nem változtat, hogy xynak lett egy gyereke.

2021. dec. 9. 09:39
 18/42 anonim ***** válasza:
82%

De akkor mi a szülés? Ha hüvelyi, de használnak hozzá vákumot, epit, a hasadat nyomják hogy kipréseljék, akkor az mitől másabb hogy a hasadon keresztül szedik ki? A fentiekkel se szenvedett meg a szülő nő.

Én hosszú órákig vajúdtam, végül császár lett. Csak azért mert nem a hüvelyemen jött ki, én nem szültem?

Degradáló hogy ezt egyesek nem tartják szúlésnek.

2021. dec. 9. 09:44
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Igazából szerintem mindenki tisztában van vele hogy a császár egy hasi műtét, de én úgy gondolom hogy van természetes szülés (ahol szintén lehet hogy nem 100%-ban 'természetesen' jön ki) és van a császáros szülés.

Számomra a baba világra hozása = szülés és őszintén nem érdekel hogy de fogalmilag lehet hogy nem így van. (egyébként nem császároztak, nem azért írom)

Nekem ha szülésnél azt mondanák hogy hát ebből császár kell legyen akkor én meg mondanám hogy oké, akkor legyen, mivel számomra előrébb való a baba élete / egészsége meg a saját életem mint az hogy hogyan szültem.

Ennyi a lényeg szerintem.

Viszont eddig én is csak itt láttam olyant aki lesajnáló ezzel kapcsolatban.

2021. dec. 9. 10:34
 20/42 anonim ***** válasza:
69%

Császárom volt,de mégsem tudom kimondani,hogy szültem. Nekem a szülés,az a hüvelyi. De engem nem zavar,nem éltem meg traumaként,nem érzem magam kevésbé anyának. A csm utàn pár nap kemény,de itt olyan horror szüléseket olvasok,hogy azt kell mondjam, a programcsászár könnyű volt. ( faros baba,első baba, szív alakú méh miatt).

Masodik ha lesz,kérni is fogom a császárt. Mondjuk nővér vagyok,erre is egy szükséges műtétként tekintek.

2021. dec. 9. 11:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!