Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ennyi...

Miért van az, hogy ennyi indítás van?

Figyelt kérdés
Az utóbbi fél évben sok ismerősöm szült. Mondjuk 10-ből 1-nél spontán beindult a szülés, a többieket valamilyen indokkal, általában terminus túllépés, indították. Ezekből kivétel nélkül császár lett. Ez nekem nem tűnik valami bíztatónak. Úgy értem, egyre inkább úgy fest, hogy ha valamiért indítanak, akkor szinte fel is készülhetek a császárra. Vagy csak az én ismeretségi köröm ilyen szerencsétlen? Kíváncsi vagyok mások mit tapasztalnak, és/vagy mi a véleményetek a dologról akár szakmai, akár laikus szemmel? Köszönöm.
2021. dec. 3. 09:07
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
62%

Nem veletlen inditanak 40 hetesen gdm eseten, hanem azert, mert tanulmanyok szerint nagyobb kockazattal jar a terhesseg tovabbviselese. Ugyanez magasvernyomasnal is.

Ez nem az orvosok uri passzioja, hanem orvostudomany es tapasztalatok.

2021. dec. 3. 21:58
 32/37 anonim ***** válasza:
76%
De ha valaki dietaval teljes mertekig koordaban tudja tartani,es ugyan olyan ertekei vannak,mint egy nem gdm-nek,akkor megis miert nagyobb a kockazat? Magyarra mar el valaki. Foleg,hlgy ilyen esetben IS miert kell akar 3i.dik heten indotani? Mert ilyet is hallottam mar,hogy kozel sem varjak meg a terminust.
2021. dec. 3. 23:01
 33/37 anonim ***** válasza:

Magyarazza*

38.dik*

2021. dec. 3. 23:02
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
"The American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) advises against inducing labor before 39 weeks in people with GDM who have well-controlled blood sugar levels with diet and exercise alone. For these women, they recommend that expectant management is appropriate up to 40 weeks, 6 days".
2021. dec. 3. 23:22
 35/37 anonim ***** válasza:
100%
4700g-ra tippeltek a veget es mivel volt mar csaszarom, inditottak h termeszetesen szulessen. A baba meg nem volt kesz erre, ettol fuggetlenul szep, am hosszu szulesem lett, 13ora alatt (elozo spontan indulassal 4ora alatt termeszetes) es 3680g. Tehat gepi elmeresek miatt inditottak. Oszinten szolva ha 40.hetig nem indul es kisebb, akkor en kertem volna inditast, annyi rosszat hallani tulhordas utani problemakrol.
2021. dec. 4. 01:15
 36/37 A kérdező kommentje:

De a 41. hétnél még nem beszélünk túlhordásról, mindössze terminus túllépésről.

Mi rosszakat hallottál?

2021. dec. 4. 09:17
 37/37 anonim ***** válasza:
32%

“Az indított szülések 50%-a császárral végződik”

Ezen mindig jót röhögök, szerinted a NEM indított szülések hány százaléka végződik császárral? 😅 talán 1-2 pár szazalékkal kevesebb…

2021. dec. 4. 09:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!