Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár metszés után mikor...

Császár metszés után mikor múlik el a nagy mértékű fájdalom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csütörtökön volt a császármetszésem és még 4 nap után is nagyon nehezen tudok felülni és felállni az ágyból. Igyekszem legalább 2 óránként felkelni, de nagyon nehezen megy, és mikor felülök akkor alig merek levegőt venni a fájdalomtól. Napról napra jobb egy picivel, de nem gondoltam volna, hogy még pár nap múlva is ennyire fog fájni.

Tudnátok tapasztalatokat írni nekem kérlek?

Köszönöm szépen a valaszokat.

tegnap 16:20
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
88%
A császármetszés egy komoly, nagy hasi műtét. Minimum 6 hét a gyógyulás.
tegnap 16:30
 2/23 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm a választ, csak olyan sokan azt írták itt, hogy a harmadik nap már mennyire jól voltak. Én meg sajnos ezt még nem tapasztalom.
tegnap 16:34
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én kb 6 óránként szedtem fájdalomcsillapítót. Kb 2 hét után tűrhető volt. Az első egy hétben biztos görnyedten jártam. A tüsszentés hónapokig fájt pl
tegnap 16:51
 4/23 anonim ***** válasza:
88%
Nekem több hónap volt, kb. 2 ami nagyon rossz volt. Utána fokozatosan javult, addig se vízsszintesen feküdni, se lehajolni nem tudtam. Nem tudom elképzelbi se hogy valaki hogy épül fel néhány nap alatt ebből, de nem vagyunk egyformák. Nekem nem volt szerencsém.
tegnap 16:53
 5/23 anonim ***** válasza:
85%
Azért aki itt olyat ír az 10 % ba mázlista, egy másik 10% nak megszépült az emlék egy harmadik 10% nak azert nagyon sok segítsége volt mindenhez. 20 % itt szerintem tuti át se esett rajta csak ír, lehet nem is nő. A maradék 50 meg általában azért ezt írja, hogy igen ez azért brutál mód tud fájni az első pár hétben hónapban.. nekem is könnyem csordult még a hatodik héten is egy egy rossz mozdulattól. És a mai napig van frontnál hogy érezhetően fáj kellemetlen, pedig gyönyörű, probléma mentes hegem/ gyógyulásom volt.
tegnap 16:56
 6/23 anonim ***** válasza:
61%

Hat en 4.nap a foldig guggoltam, en nem ertem masnak hetekig hogy fajt, nekem a laparos petefeszek mutet volt ilyen h 2 hetig az agybol se tudtam felkelni. Pedig ott nem vagtak fel,csak lyukak voltak.

Csazsar utan nekem a foldon volt a merleg ott mertem minden etkezes utan a babat.:) meg pakoltam arra is emlekszem a 4.nap ahogy hazaertem.

tegnap 17:47
 7/23 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ez azért becsapódás. Én már a kórházban is elég sokat mászkáltam, nem mondom, hogy meg se éreztem, de azért menni tudtam elég jól. Mindenki dicsért, hogy milyen jól bírom. 3 nap után úgy jöttem ki, hogy szerintem, aki nem tudta, a mozgásomon nem vette volna észre, hogy műtöttek. 2 napig még vettem be fájdalomcsillapítót megszokásból, de simán ellettem volna nélküle is. A kórházban is volt, hogy csak esze jutott eszembe. Na, persze, de otthon nem tudtam pihenni. 1hetes korától 10-20kilókat cipelek föl -le minden nap, különben nem tudnánk kimozdulni. Nem tudom attól -e, de a derekam, hátam leszakad, az érzéstelenítő helyén meg az elejétől, random olyan fájdalom nyilall belém, hogy csillagokat látok, hiába szültem már lassan 5 hónapja. Szóval szerintem a gyógyulásnak 2 része van. Az első friss műtét utáni rész, utána meg egy hosszú regenerálódás. Változó, hogy kinek melyik milyen . Lehet, neked most nehezebb, de fél év múlva nem is fogsz rá emlékezni, én meg még mindig megérzem. Aztán biztos van, aki mindkettővel megszívja.🤷🏼‍♀️
tegnap 17:50
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
1 hétig nagyon fájt,2. Hét már elment aztán fokozatosan lett egyre jobb. Na de sokáig óvatosan ültem vagy nagy wc-tem. És az első héten a férjem segített fürdeni mert alig tudtam belépő a kádba.
tegnap 17:50
 9/23 anonim ***** válasza:

1 hét nekem is kellett mind 2 műtét után. Az egyik császár volt, az rosszabb volt sztm, keresztbe vágtak. A másik nagyműtét volt, hosszabba vágtak és az "jobb" volt.

Sztm egyén függő is, de 1 2 hét kell.

tegnap 18:19
 10/23 anonim ***** válasza:
24%
Valamit nagyon elcsesztek. Valószínűleg vágták az izmot. Nem szabadna így fájnia.
tegnap 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!