Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár metszés után mikor...

Császár metszés után mikor múlik el a nagy mértékű fájdalom?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csütörtökön volt a császármetszésem és még 4 nap után is nagyon nehezen tudok felülni és felállni az ágyból. Igyekszem legalább 2 óránként felkelni, de nagyon nehezen megy, és mikor felülök akkor alig merek levegőt venni a fájdalomtól. Napról napra jobb egy picivel, de nem gondoltam volna, hogy még pár nap múlva is ennyire fog fájni.

Tudnátok tapasztalatokat írni nekem kérlek?

Köszönöm szépen a valaszokat.

jan. 13. 16:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
60%
20# nem azt írtam, hogy nem tudtam felállni se, hanem hogy kvara fájt 🤦 a kérdés nem az volt, hogy meddig magatehetetlen valaki császár után, hanem hogy meddig fáj...magatehetetlen nyilván nem voltam én se, mert mint mondtam, a minimalisat megcsináltam. Hajolni mondjuk a fájdalomtól tényleg hetekig nem tudtam, ha nem is egy hónapig, de jó 2-3 hétig, és utána is fájt, nem kicsit. Értem, te kemény vagy, meg minden, legyél rá büszke a nevetos fejeddel, de azért nem mindenki viseli ezt olyan jól, érthető okokból, és intelligens ember ezért nem néz le senkit, a saját mellét verve. Én pl vállalom, hogy az egyik oka, amiért valószínűleg nem is lesz második gyerekem, az pont az, hogy én még egy császár után nem tudnam a nagyobb gyereket is ellátni az újszülött mellett, olyan szinten szr volt anno. Nekem bőven elég volt pár óránként pelenkázni, etetni, öltöztetni.....
jan. 13. 21:48
 22/26 anonim ***** válasza:

9 vagyok.

15 sztm se volt olyan vészes azért...de mindenki máshogy éli meg, más a fájdalom tűrő küszöbe.

Én pl jobban féltem attól, hogy hosszába vágnak, mindenki azt mondta az rosszabb, sztm jobb volt.

jan. 13. 23:09
 23/26 anonim ***** válasza:
56%

Ha felállsz akkor bármennyire is fáj csak kiegyenesedve járkálj. Illetve minél többször mozogj. 1.5-2 óránként ha felkelsz az jó csak sétálgass is. Ezenkívül ajánlom a hegmasszázst.

Van aki könnyen viseli, van aki nehezen, de hidd el el fog múlni :)

jan. 14. 09:56
 24/26 anonim ***** válasza:

1 hónapja volt császárom (sürgősségi, nem tervezett), 4.baba.

Én 3 napig nem tudtam lefeküdni, ülve aludtam, mert volt egy nagyon fura fájdalom a vállamban.

Bal oldalamra 1 hétig nem tudtam utána még feküdni, mert nagyon húzott a heg.

Összességében nekem a felülés rosszabb volt, mint a felállás, de 2 hét után kezdett jobb lenni fokozatosan minden. Most 1 hónap után már kb nem okoz semmi kellemetlenséget, annyi, hogy ott még duzzadt és érzéketlen, de mozgásban ez már nem akadályoz.

jan. 15. 12:56
 25/26 anonim ***** válasza:
56%
Mindenki máshogy éli meg, mindenkinek más a fájdalomküszöbe. 6 órát vajúdtam 1 perces fájásokkal. Nekem megváltás volt a császár.1 nappal utána 2 órát sétáltam a férjemmel a kórház folyosóin... A lényeg, hogy ha nagyon fáj is, mozogj minél többet... Nem 2 óránként felkelni... Nemszabad elhagyni magad... 4 nappal császár után mentem haza a kórházból... Egyedül pakoltam be a táskáim az autóba... Nem szorultam semilyen segítségre... Gyerekkel a kezemben fel le másztam az ágyról. Egyedül másztam ki-be a kádba, sétálni jártunk, főztem... És nem megszépült... 1 hét után nemis éreztem, hogy engem valaha műtöttek :) most 1,5 évvel utánna viszont az időjárásra elég érzékeny... És többször fáj, ha a gyerek rajta ugrál :D
jan. 15. 14:03
 26/26 anonim válasza:
100%

Szia! Engem a múlt héten műtöttek.

Az első felállás, fürdés piszok durva és kellemetlen volt, nem akartam elhinni mennyire.. aztán napról napra javult, a 4.napon haskötővel tudtam először guggolni, előtte az is fájt.

Bármennyire is fáj tényleg muszáj sétálni. Én is sokat jöttem - mentem még amikor kicsit görnyedt háttal akkor is.

Egy hét után sokat tud javulni.

Köhögni még nem merek, mert fáj.

Tüsszenteni nem mertem, próbálom valahogy visszatartani ha tudom..

Nevetés is először nagyon fájt, most már olyankor egy picit jobb, de ha párom nagyon megnevettet oda rakom a kezem a hegre és picit megtartom, úgy jobb.

Én az első néhány napban x óránként fájdalom csillapítót szedtem be, hogy elvigye a fájdalmam és tudjak mozogni, aztán úgyis érzed hogy mikor nem kell már.. egyszerűen elfelejted bevenni. :)

jan. 16. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!