Miért van az, hogy ennyi indítás van?
Figyelt kérdés
Az utóbbi fél évben sok ismerősöm szült. Mondjuk 10-ből 1-nél spontán beindult a szülés, a többieket valamilyen indokkal, általában terminus túllépés, indították. Ezekből kivétel nélkül császár lett. Ez nekem nem tűnik valami bíztatónak. Úgy értem, egyre inkább úgy fest, hogy ha valamiért indítanak, akkor szinte fel is készülhetek a császárra. Vagy csak az én ismeretségi köröm ilyen szerencsétlen? Kíváncsi vagyok mások mit tapasztalnak, és/vagy mi a véleményetek a dologról akár szakmai, akár laikus szemmel? Köszönöm.2021. dec. 3. 09:07
21/37 anonim válasza:
Akkor ne engedd,hogy indítsanak, ha az értékek rendben vannak. Senki senki kötelezhető rá.
22/37 anonim válasza:
Engem is indítottak ,de természetesen szültem. Reggel indították, este 7 kor lett meg, de a fajasok csak kb 3 kor kezdődtek. Burokrepesztes után. Nem volt könnyű de megcsináltam. 😄
23/37 anonim válasza:
Nekem indították, természetes úton született.
Hozzáteszem, ovu teszteltem, és ovu alapján 8 nappal később volt a 40. Hét, mint amit a genetikain mondtak, így 2.ára voltam kiírva, én 9.ének számoltam, 8án inditottak, és 3 óra alatt lement az egész.
24/37 anonim válasza:
A második gyerekemet indították. 2 óra alatt megszültem, gátvédelemmel.
25/37 anonim válasza:
17: igen, van olyan kórház, ahol 70% a császár arány és ha valóban olyan okos és tájékozott lennél mint amilyennek hiszed magadat, akkor azt is tudnád hogy ez pl a Honvéd kórház, ahova a komplikált eseteket küldik, persze hogy több a császár olyan kórházban ahol gyülekeznek a toxémiások, a fenyegető koraszülők és társaik…
26/37 anonim válasza:
Inditás van attol még lehet,hüveliyt ermészetes szülés is. Inditás protokol,korház függő és ha baba nem indul el,vagy komplikácio van inditani kell,tulhordás,terminus tul lépés
27/37 anonim válasza:
Indîtások fele császàr.
Ezt a dokim mondta statisztikának.
Àltalában oka van, hogy nem indul a baba, a ritkább az, hogy maga az indítás okozza a császárt.
Van, hogy elszámolják és korai, hiába jól az értèkek, nem engedik továbbvinni a terhességet
Én nem szültem nagyon későn.
41+1, de sok egészségügyis màr ezen ki volt..pedig engedtek volna 41+4-ig, ha minden rendben.
28/37 anonim válasza:
Szülészeten dolgozom. Nekem az a tapasztalatom, hogy manapság nagyon kevés a problémamentes terhesség. Rengeteg a GDM-es, a magasvérnyomásos, brutál kövér terhes, és egyszerűen szakmai okokból tényleg az ember kénytelen megindítani a szülést, aztán jó részük valóban sikertelen.
29/37 A kérdező kommentje:
Végülis így végiggondolva az ismerőseim esetét, akadt köztük gdm-es, meg olyan is, akinél nem diagnosztizálták, de több tünete a végén arra utalt, hogy mégis csak lehet neki. Brutál kövér nem, csak sima túlsúlyos volt még köztük.
2021. dec. 3. 15:14
30/37 anonim válasza:
Egyetertek veled! Valoban sok az inditas... Pedig azt gondoltam,hogy miutan mar nem lehet dokit fogadni kevesebb lesz. Hisz biztos vagyok benne,hogy korabban eleg sok inditas volt amiatt,mert a kiirt nap elott/kornyeken a valasztott doki szabin van/nyaral,aztan hogy mashogy oldhattak meg,ha nem inditottak. Es igen,akarki akarmit mond,nagyon sok inditott szules vegzodik csaszarral. Ettol persze meg van,aki siman tud termeszetesen szulni inditassal,de 10bol szerintem 6-an nem,sajnos. Manapsag terminustullepesnel vannak korhazak,ahol a 41.hetet sem varjak meg. Illetve nagyon sok inditas van terhessegi cukorbetegseg eseten is,hiaba jok a cukorertekek dieta/inzulin mellett. Tehat ugyan ott van az anyuka,mint egy nem terhessegi cukros. Megis van,ahol ezzel az uruggyel meg a termimust sem varjak meg,mar inditanak... Nagyon rettegek az inditastol,felek a csaszartol baromira. Szerencsere az elso szulesem minden gond nelkul siman tortent. Viszont a cukrom 7,7 volt,eppencsak nem lettem gdm-nek titulalva... Nagyon tartok attol,hogy kovetkezo babanal mar 7,8 folott lesz,es akkor hiaba lesznek tokeletes cukraim dietaval karban tartva,tok foloslegesen inditanak majd,es nagyobb esellyel lesz belole csaszar... Ezzel nagyon nem tudok azonosulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!