Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy ennyi...

Miért van az, hogy ennyi indítás van?

Figyelt kérdés
Az utóbbi fél évben sok ismerősöm szült. Mondjuk 10-ből 1-nél spontán beindult a szülés, a többieket valamilyen indokkal, általában terminus túllépés, indították. Ezekből kivétel nélkül császár lett. Ez nekem nem tűnik valami bíztatónak. Úgy értem, egyre inkább úgy fest, hogy ha valamiért indítanak, akkor szinte fel is készülhetek a császárra. Vagy csak az én ismeretségi köröm ilyen szerencsétlen? Kíváncsi vagyok mások mit tapasztalnak, és/vagy mi a véleményetek a dologról akár szakmai, akár laikus szemmel? Köszönöm.
2021. dec. 3. 09:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
54%
Akkor vársz. Egy évet csak ki lehet bírni. Ennyi egy egészséges császár utáni várakozási idő a másik babára.
2021. dec. 3. 09:41
 12/37 A kérdező kommentje:
#9, már elmagyaráztam, hogy nem pejoratív értelemben mondtam, nem fogom még 25x, hogy hátha akkorra el is jut az agyadig.
2021. dec. 3. 09:41
 13/37 A kérdező kommentje:
#11, én két évet hallottam. De az 1 év teljesen vállalható persze. Annál kevesebbet nem is akarnék hagyni 2 terhesség között.
2021. dec. 3. 09:42
 14/37 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező a 8-ra reagálnek: olvastam egy tanulmányt, hogy Svédországban nem engedték az indítást a 41. héten protokoll szerűen hanem folyamatosan monitoroztak a terheseket.

Szignifikánsan megnőtt a gyerekhalalozas és a komplikációk és beavatkozások száma. Arról nem is beszélve hogy szerintem a folyamatos monitorozas biztos nem növelte a "haboritatlan terhesség és szülés" élményt.

2021. dec. 3. 09:45
 15/37 anonim ***** válasza:
78%

Azért van ennyi indítás, mert a kismamák kérik.

Én tavasszal szültem, 5 nappal túllépve a terminust. A 39.héten már mondták, hogy ha szeretném, a betöltött napon indítják, de várhatunk is egy hetet, ha járok mindennap NST-re.

Én azt választottam, hogy várok, így magától beindult 5 nappal később ( de betöltött 41.héten már mindenképp indítani akarták). Viszont, akikkel együtt vártunk órákig az NST-n, és akikkel megbeszélést tartottak amiatt, hogy betöltötték a 40. hetet, szinte mind kérték az indítást.

Hát, ezért van sok ilyen. Lehet, hogy ha várnak még 2-3 napot, beindul magától, de nem vártak.

2021. dec. 3. 09:48
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Két hüvelyi szülésem volt eddig. Maximum még egy utolsó szülés vár rám a tervek szerint. Második szülésem 40+5 napra volt, indítás nélkül, de a vajúdóban volt velem még 2 kismama. Az egyik már majdnem 42 hetes volt, épp pihenő napot tartottak oxy ügyben, mert nem indult meg e napnyi folyamatosan adagolt oxi után sem. A másiknak meg 3 napja folyt az oxi. Itt az a szabály, hogy ha amúgy minden rendben, várnak 42 hétig.

Engem pl menstruáció szerint számolt idővel indítottak volna, de szerencsére mindig ráírta az orvos, hogy valószínűleg később foganhatott, hiszen másfél héttel le volt mindig maradva a menstruáció szerinti korától.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nem kell túlmisztifikálni. Ha ott az idő, én is belemennék az indításba és hidd el, nem szerencsétlen az, akinek nem indul be magától, simán csak így alakul, ez van. Valahol pedig az indítás legalább egy lehetőség a császár előtt.

És ettől függetlenül pedig hiába gondolom ezt, elfogadom ha valaki nagyon fél ettől, ha valaki meg nem lát benne mumust. Ez pont olyan, mint a császár kérdése. Ha az, hát az. Ez van. Lehet alakulhatott volna másképp, de ez utólag már csak puszta okoskodás. 🤷

2021. dec. 3. 09:49
 17/37 anonim ***** válasza:
79%
Igenis túl sok az indítás, és az indított szülések nagyon nagy része végződik császárral. Ez nem riogatás, szimpla statisztika. Ahogy az is, hogy messze magasabb a császármetszések aránya Mo-on a világátlagnál, van olyan kórház, ahol közel 70%-os. Nem a magyar anyák nem tudnak szülni, hanem a magyar egészségügy SZAR.
2021. dec. 3. 09:49
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Több ismerősöm szült az elmúlt időszakban ugyanabban a kórházban. Csak a 41. héttől fektetik be őket, de akkor is csak oxitocint kapnak, hogy magától induljon be a szülés. Egyik ismerősömnél magától be is indult, másiknál is, viszont császár lett belőle. Amikor szültem (spontán), az egyik szobatársam is úgy járt, hogy beindult a szülés, de sürgősségi császározni kellett. A császárt csak indokolt esetben csinálják meg amúgy.
2021. dec. 3. 09:52
 19/37 A kérdező kommentje:

Hát akkor nagyon hatékony volt a folyamatos monitorozás :/

Nyilván az a legfontosabb, hogy a baba rendben legyen, nem is az miatt izgulok, hogy jesszus, indítanak 1 hét túllépésnél, hanem az ijesztett meg, hogy tényleg nem elég, hogy indítják az embert lányát mindenféle módszerekkel, de a végén még úgy is császározni kell. (Ugye az én rokonaimnál, barátnőimnél ahogy történt.) Örömmel olvasom, hogy vannak, akiknél sikerrel jár az indítás.

2021. dec. 3. 09:55
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
17 ja biztos azért magas magankorhazakban is a császárok aránya...
2021. dec. 3. 10:04
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!