Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülnétek csak azért "fiatalon...

Szülnétek csak azért "fiatalon", hogy nehogy később bajok legyenek?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok. Igazából minden adott a baba érkezéséhez, 2 éve stabil párkapcsolatban élek, most költöztünk a saját lakásunkba és ha nem is nagyon gazdagon, de biztosan élünk.

Egy a bibi: Még nem kívánom egy gyerek 24 órás ellátását, felügyeletét. Még kicsit "élnék". Azt is el tudnám képzelni, hogy csak 5-10 év múlva szüljek.

De 30 felett már van kis rizikó.

Ti mit gondoltok erről?

Szeretnék gyereket, csak nem most. Rosszul érintene ha később nem jönne össze.

2021. szept. 21. 20:44
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

"Igénybe vették most a babavárót is,plusz jelzáloghitelt,szóval szerintem igenis számít,hogy mikor érkezik a gyermek..."

Kedves 26-os!

Azért ne gondold, hogy a ki hány évesen szült kérdésnek bármi köze lenne a felvett hitelekhez, vagy ahhoz, hogy valaki hirtelen, váratlanul meghal. Alapjáraton egyik család sincs arra berendezkedve, felkészülve, hogy a szülő pár egyik tagja idő előtt meghal vagy keresőképtelenné válii. Egyik se. Köze nincs ahhoz, hogy ki mikor szül. Senki se arra rendezkedik be, amikor családot alapít, hogy apuka váratlanul meghal 40 évesen és anyuka egyedül marad 2, 3 gyerekkel.

29 éves vagyok. Tudom, hogy 30 valahány éves boldog anyuka leszek majd (és egy gyereket tervezünk a párommal). Nem érzem magam öregnek és 30 valahány évesen se fogom. Azon meg marhaság rágódni, hogy "jajj, már ennyi, meg ennyi éves gyerekem lehetne, ha....". Én úgy vagyok vele, szüljön mindenki akkor és annyit, amennyit a pár akar. Tavasszal az éppen új nőgyógyászom vágta a pofámba, hogy "kapjam össze magam, szüljek már, mindjárt 40 leszek". Hát kössz. Idős, vadidegen bácsika fontosnak érezte, hogy olyanba szóljon bele, amihez köze nincs. Nekem és a páromnak van köze hozzá.

2021. szept. 22. 19:05
 32/42 anonim ***** válasza:

Én nem szeretném ha itt lenne nekem egy 10 éves gyerek, és közben a 10 évemben, amikor még szabad voltam, egyetemista, világtól független, akkor kellett volna otthon ülnöm (Amerikába utazgatni nem volt pénzünk).

Most 30 évesen teljes szívből tudom várni a babát, felkészültem egy új életre.

Különben is a 30 az új 25 🙃😉

2021. szept. 22. 19:15
 33/42 anonim ***** válasza:
60%

Amugy igen,30 az új 25

26-os vagyok

Én vagyok szinte a legfiatalabb,amikor megyek tanácsadásra,vagy nőgyógyászhoz,a védőnők itt megszólják az anyukákat,akik idősebbek,elég durván,valamikor csak pislogok

A múltkori eset:ugy szólt a védőnő az anyukához...

Na nagymama meghozta az unokát oltásra...ez volt az eddigi legdurvább,amit hallottam,olyan cinikusan,lekezelően

40es anyuka kb.meg sem mert szegény szólalni,mert váratlanul érte

A másik,az anyuka hajolt a hordozóért,egy pici jajgatás,sóhaj jött ki a száján,még én is szoktam,31 évesen

Erre a védőnő nem 40 évesen kellene szülni,akkor nem jajgatna

2021. szept. 22. 19:27
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
#33 fuh mekkora taplók nálatok, sajnálom!
2021. szept. 22. 19:43
 35/42 A kérdező kommentje:

Hát ha tudnátok én miket kapok a családtól..

anyósjelölttöl pl azt, hogy most kell szülni, nem 30 évesen, mert már öreg leszek (?). Ezeken amúgy csak mosolygok.

Én sem tartom idősnek a 30-at, sőt. Én tényleg amiatt félek, ha esetleg baj lenne, akkor legyen időnk "kezelni".

2021. szept. 22. 20:14
 36/42 A kérdező kommentje:

Meg olvastam olyat, hogy volt akinek elsorvadt a méhnyálkahártyája fogamzágátlótól, amit én majdnem 6 évig szedtem.

Lehet, hogy elmegyek dokihoz csak úgy saját magam megnyugtatása miatt

2021. szept. 22. 20:15
 37/42 anonim ***** válasza:
Akkor menj el most, vizsgáltasd ki magad és akkor tutira képben leszel bármikor is álltok neki. Hozzáteszem többnyire azoknak az ismerőseimnek nem jön össze a gyerek akiknek papíron semmi bajuk nincsen, akiknél találnak valamit azok átlag fél éves hormon vagy bármilyen irányú célzott kezelés után már babát várnak.
2021. szept. 22. 20:18
 38/42 A kérdező kommentje:

Én meg olyat is ismerek, ahol megmondták, hogy csak lombik a lehetőség és mielőtt belekezdtek volna, megfogant a bébi :D

Ezek tök jó kis sztorik. Amúgy valahol várom, hogy anya legyek, de még nem akarom feladni azt, hogy ellustálkodok, megyünk ide-oda blabla.

Köszi a válaszokat!

2021. szept. 22. 20:23
 39/42 anonim ***** válasza:

Vidéki védőnénik lehetnek, nekem kérdezte lesz e tesó még 40 voltam.

A vizsgálatoknál mikor küldött a domim minden felé mondtam a korom miatt akkor mondták, minek ez még nem kor. Pesten már nem öreg a 40 es

2021. szept. 22. 22:32
 40/42 anonim ***** válasza:
2 éves kapcsolatba biztosan nem szülnék, ahol láthatóan még a házasság sincs tervben. Előbb a komolyabb elköteleződés, nem csak "járogatás", illetve még jobban meg kéne ismerni a másikat. 2 év erre ebben a korban kevés.
2021. szept. 23. 10:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!