Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülnétek csak azért "fiatalon...

Szülnétek csak azért "fiatalon", hogy nehogy később bajok legyenek?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok. Igazából minden adott a baba érkezéséhez, 2 éve stabil párkapcsolatban élek, most költöztünk a saját lakásunkba és ha nem is nagyon gazdagon, de biztosan élünk.

Egy a bibi: Még nem kívánom egy gyerek 24 órás ellátását, felügyeletét. Még kicsit "élnék". Azt is el tudnám képzelni, hogy csak 5-10 év múlva szüljek.

De 30 felett már van kis rizikó.

Ti mit gondoltok erről?

Szeretnék gyereket, csak nem most. Rosszul érintene ha később nem jönne össze.

2021. szept. 21. 20:44
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
89%
Pff biztos nem 🤷
2021. szept. 21. 20:49
 2/42 anonim ***** válasza:
94%
Akkor éljél még. Én a második gyerekemet 35 évesen szültem. Egyszer bent voltam a kórházban a vizsgálaton és akik ott voltak, mind idősebbek voltak nálam (és volt aki első gyereket várta). 26 évesen bőven belefér még h várj.
2021. szept. 21. 20:50
 3/42 anonim ***** válasza:
9%
Azért 30 + év difi a szülő utód között merész lépés . Haver apja közel 50 anyja 40 volt mikor ő jött 4.gyerekként . Akkora rés volt minden téren hogy idegen kiégett emberekre emlékszik . Meg átkozza az egészet ,de meghaltak azóta . Ez egy negatív példa . Nrkem fiatalin dok lehetőség kapcsolat volt , akkor nem érdekelt . Tegnapra is kiöregedtem , jövőben nem vállalnék ha lehetne 20on éves párom is akár . Lefutott ügy . Kerüljük a végletet ne 15 éves senkik vagy befutott unatkozó vének 45 évesen akarnak fiatalt játszani .
2021. szept. 21. 21:07
 4/42 anonim ***** válasza:
67%

Hát gondold át, hogy gyerekkel is lehet élni. Ha olyanok lettek volna a körülmények én nem vártam volna már 26 évesen. De én vágytam rájuk.

Amúgy meg 30-ig is sok időd van ha meggondolod magad. Izlelgesd a gondolatát, aztán lehet egy terhes baratno/hug/kollega beindítja az osztont.

Párod is várna amúgy a gyerekkel meg?

2021. szept. 21. 21:24
 5/42 anonim ***** válasza:
83%
Lehet lepontozni meg jönni a romantikus történetekkel, de 2 éves kapcsolatba én eleve nem is szülnék, semmilyen korban. Teljen még el legalább ennyi, hogy tényleg biztosan kiismerjem a másik felet.
2021. szept. 21. 21:28
 6/42 anonim ***** válasza:
55%

Én 30 felett nem szülnék semmiképpen. Megadatott az a lehetőség, hogy az ingatlan megszerzésével nem kellett tökölnünk, nem vagyok karrierista sem, korábban kibuliztam magam, sokat utaztam stb. Mire leszünk 40 évesek lesz két 16-13 éves gyerekünk akikre már nem kell vigyázni, akkor és oda megyünk kis túlzással ahova akarunk de még mindig fiatalok leszünk. Rohadtul bánnám, ha a fiatal éveimet elpazaroltam volna ilyen “hadd éljek még” szöveggel, halogatással és negyvenbe hajlóan kellene babáznom, hogy aztán legyek kb 50 éves mire a gyerekemet otthon tudom hagyni egyedül. De ez én vagyok, nekem van saját házam, nincsenek világot megváltó karrierterveim csak a létfenntartás miatt dolgozom. Az eü része majdnem mindegy, van akinek 20 évesen nem jön össze, van akinek 35 evésen elsőre, van aki szenved terhesen mint a kutya 20 évesen is és van akinek meg sem kottyan 30 felett, azt meg előre úgysem tudod, hogy milyen terhességet dob a gép. Én örülök annak, hogy megtehettem azt, hogy 24 és 27 évesen szülessenek a gyerekeim, nem csinálnám másképp de mindenki azt csinál amit akar, ez csak az én nézőpontom.

Egyébként meg mi is 2 éve voltunk együtt amikor az elsővel terhes lettem és köszönjük jól megvagyunk, szerintem itt az emberek nagy része örülne, ha ennyire jó kapcsolata lenne a férjével mint nekünk 2 gyerek és sok év után, de persze ítélkezni könnyű számok alapján. A kérdező biztosan jobban tudja, hogy milyen a kapcsolatuk és hányadán állnak. Maradhat egy házasság akkor is jó és stabil ha hamar jön a gyerek, meg szaródhat el akkor is ha sok éve együtt vannak gyerekvállalás előtt.

2021. szept. 21. 22:10
 7/42 anonim ***** válasza:
82%
Ugyan már, semmi gond nem lesz ha 30 felett szülsz, nem az 1800-as években élünk, amikor már 20 éves kor alatt szülni kellett, én budapesten lakom 1 olyan barátnőm van, aki 27 évesen szült, a többi mind 30 fölött, én 36 évesen, ma már az a különleges ha valaki 30 alatt szül, nem az ha felette, kockázat se nagyobb, 35 év felett nő a kockázat, ja és jól látod, gyerek mellett nem lehet szórakozni, csak ha valakinek az a szórakozás, hogy pesztrálgatja a gyereket a vízparton, homokozóban, stb.
2021. szept. 21. 22:17
 8/42 A kérdező kommentje:

6-os, az utóbbi részével egyet értek.

Soha senkit nem éreztem magamhoz ennyire közel mint őt. Ő az első pasim/párom/bármi, de nem is vágyok másra.

Az viszont azért meredek, hogy az élni akarok szöveg hülyeség. :D

Ahogy magamat ismerem, gyerek után folyton aggódnék. A gyerekeimen. Meg azért mi szeretünk vadul, hangosan szeretkezni a párommal (talán túl sok infó?) és szívesen mennék még csak kettecskés nyaralásra. De hát kinek mi. :D Mindneki másképp látja.

Mondjuk a nagy bulizások engem sem hajtanak meg...ha eze múlna, akkor már vállalnék.

2021. szept. 21. 23:09
 9/42 anonim ***** válasza:
75%

18 és 20 évesen szültem szerettem fiatal anya lenni, most 42 évesen a 3. Gyerekünk 2.5 éves ezt is imádom lesz@rom ki mit gondol.

Nehezebben jött össze mint fiatalon de ott is 6 hó volt mire az első összejött.

Egyedül a vérnyomásom szórakozott.

Én voltam a legidősebb aki szült, de az egyetlen aki nem lett császáros akkor 4 szülésből.

Szerintem ráérsz 30 évesen szülni,ha neked úgy jó.

2021. szept. 21. 23:24
 10/42 anonim ***** válasza:
91%

Nekem ugyanolyan hamar osszejott a 20as es a 30as eveimben is, a kulonbseg az h a 30eves apuka tehernek erezte es ahogy irod meg elni akart, a 44eves 2.ferjem meg kivett fel ev apasagit es boldogan gondozza napkozben.

Hozzateszem az egyik baba 2eves stabilnak hitt hazassagba szuletett, a kicsi pedig 7.evbe, biztosra akartam menni.

Egyebkent meg hallgass a szivedre es akkor vallald amikor keszen allsz. Plane ha nem 40eves vagy es hatareset h meg osszejon-e.

2021. szept. 22. 05:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!