Szülnétek csak azért "fiatalon", hogy nehogy később bajok legyenek?
26 éves vagyok. Igazából minden adott a baba érkezéséhez, 2 éve stabil párkapcsolatban élek, most költöztünk a saját lakásunkba és ha nem is nagyon gazdagon, de biztosan élünk.
Egy a bibi: Még nem kívánom egy gyerek 24 órás ellátását, felügyeletét. Még kicsit "élnék". Azt is el tudnám képzelni, hogy csak 5-10 év múlva szüljek.
De 30 felett már van kis rizikó.
Ti mit gondoltok erről?
Szeretnék gyereket, csak nem most. Rosszul érintene ha később nem jönne össze.
Hát gondold át, hogy gyerekkel is lehet élni. Ha olyanok lettek volna a körülmények én nem vártam volna már 26 évesen. De én vágytam rájuk.
Amúgy meg 30-ig is sok időd van ha meggondolod magad. Izlelgesd a gondolatát, aztán lehet egy terhes baratno/hug/kollega beindítja az osztont.
Párod is várna amúgy a gyerekkel meg?
Én 30 felett nem szülnék semmiképpen. Megadatott az a lehetőség, hogy az ingatlan megszerzésével nem kellett tökölnünk, nem vagyok karrierista sem, korábban kibuliztam magam, sokat utaztam stb. Mire leszünk 40 évesek lesz két 16-13 éves gyerekünk akikre már nem kell vigyázni, akkor és oda megyünk kis túlzással ahova akarunk de még mindig fiatalok leszünk. Rohadtul bánnám, ha a fiatal éveimet elpazaroltam volna ilyen “hadd éljek még” szöveggel, halogatással és negyvenbe hajlóan kellene babáznom, hogy aztán legyek kb 50 éves mire a gyerekemet otthon tudom hagyni egyedül. De ez én vagyok, nekem van saját házam, nincsenek világot megváltó karrierterveim csak a létfenntartás miatt dolgozom. Az eü része majdnem mindegy, van akinek 20 évesen nem jön össze, van akinek 35 evésen elsőre, van aki szenved terhesen mint a kutya 20 évesen is és van akinek meg sem kottyan 30 felett, azt meg előre úgysem tudod, hogy milyen terhességet dob a gép. Én örülök annak, hogy megtehettem azt, hogy 24 és 27 évesen szülessenek a gyerekeim, nem csinálnám másképp de mindenki azt csinál amit akar, ez csak az én nézőpontom.
Egyébként meg mi is 2 éve voltunk együtt amikor az elsővel terhes lettem és köszönjük jól megvagyunk, szerintem itt az emberek nagy része örülne, ha ennyire jó kapcsolata lenne a férjével mint nekünk 2 gyerek és sok év után, de persze ítélkezni könnyű számok alapján. A kérdező biztosan jobban tudja, hogy milyen a kapcsolatuk és hányadán állnak. Maradhat egy házasság akkor is jó és stabil ha hamar jön a gyerek, meg szaródhat el akkor is ha sok éve együtt vannak gyerekvállalás előtt.
6-os, az utóbbi részével egyet értek.
Soha senkit nem éreztem magamhoz ennyire közel mint őt. Ő az első pasim/párom/bármi, de nem is vágyok másra.
Az viszont azért meredek, hogy az élni akarok szöveg hülyeség. :D
Ahogy magamat ismerem, gyerek után folyton aggódnék. A gyerekeimen. Meg azért mi szeretünk vadul, hangosan szeretkezni a párommal (talán túl sok infó?) és szívesen mennék még csak kettecskés nyaralásra. De hát kinek mi. :D Mindneki másképp látja.
Mondjuk a nagy bulizások engem sem hajtanak meg...ha eze múlna, akkor már vállalnék.
18 és 20 évesen szültem szerettem fiatal anya lenni, most 42 évesen a 3. Gyerekünk 2.5 éves ezt is imádom lesz@rom ki mit gondol.
Nehezebben jött össze mint fiatalon de ott is 6 hó volt mire az első összejött.
Egyedül a vérnyomásom szórakozott.
Én voltam a legidősebb aki szült, de az egyetlen aki nem lett császáros akkor 4 szülésből.
Szerintem ráérsz 30 évesen szülni,ha neked úgy jó.
Nekem ugyanolyan hamar osszejott a 20as es a 30as eveimben is, a kulonbseg az h a 30eves apuka tehernek erezte es ahogy irod meg elni akart, a 44eves 2.ferjem meg kivett fel ev apasagit es boldogan gondozza napkozben.
Hozzateszem az egyik baba 2eves stabilnak hitt hazassagba szuletett, a kicsi pedig 7.evbe, biztosra akartam menni.
Egyebkent meg hallgass a szivedre es akkor vallald amikor keszen allsz. Plane ha nem 40eves vagy es hatareset h meg osszejon-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!