Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Magánkórházba lehet vinni...

Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?

Figyelt kérdés

Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés?

Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra?

Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha egészségügyileg indokolt).

Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).

Az ilyen kéréseket úgy tudom a szülési tervben szokták megfogalmazni.

Magánkórházra 1 millió forintot kell számolni. Ebbe az árba az ilyen dolgok is beletartoznak? Vagy pontosan ugyanolyan, mint a közkórház csak 1 milláért?

(8 hetes terhes vagyok, első baba, 0 tapasztalat :)

2021. júl. 1. 10:14
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Teljesen elbizonytalanítottatok :D -jó értelemben

[link]

ilyesmiket is lehet olvasni, ez alapján meg a magán a szimpatikusabb..

de ti is nagyon meggyőzőek vagyok

A helyi kórháznál már érdeklődtem szülésfelkészítésről, nemsokára fog indulni, arra mindenképp el akartam járni. Lehet, hogy ott majd még jobban megnyugtatnak, hogy nem fognak ok nélkül megkínozni.

Maga a nőgyógyászati részleg viszont bánásmódban kiváló nálunk, 5 hónapja műtöttek és azzal több, mint 100%-an meg voltam elégedve.

2021. júl. 1. 12:21
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagy különbség van az állami kórházak között. Én az egyikben fizetős ún. alapítványi szobában voltam, hát sokkal rosszabbak voltak a körülmények és nehézkesebb a kommunikáció, mint a másikban pár évre rá "sztk". (Pl. az egyiknél császár után sámliról kellett felmászni az ultra nyikorgós vaságyra, a másiknál meg valami távirányítós "ferrarim" volt:)). Sok függ a felszereltségtől, személyzet leterheltségétől. Érdemes hát tényleg az adott kórházról szóló véleményeket végigolvasni több fórumon is. Persze nem mindegy, hogy valakinek problémamentes volt-e szülése, vagy nem és ezért hibáztat-e (és jogosan vagy se) bárkit. Mentségére legyen mondva az első kórháznak, hogy ott elvileg lett volna PIC, a másiknál meg nem. Magánkórházaknak is ezt szokták a "szemére vetni", hogy ha bármiért intenzív ellátás kell a babának, akkor átszállítják, te meg maradsz ott. Szóval érdemes sok szempontot mérlegelni, de elfogadni azt is, hogy bizony sok minden adódhat, ami nem tőled függ, hiába tervezed meg vagy fizetsz érte.
2021. júl. 1. 12:23
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha a nőgyógyászat rendben van, akkor a szülészetük sem lehet rossz. Nálunk pld. a nőgyógyászaton a szülésznők is dolgoznak (engem is műtöttek), ők voltak a legaranyosabbak.
2021. júl. 1. 12:37
 24/27 A kérdező kommentje:
A kórházban amúgy végig ott van a baba az anyukával? Ott alszik vele a kórteremben? Ha megtörtént a fürdetés, pelenkázás, megkapja az anyuka és onnantól végig vele van?
2021. júl. 1. 12:57
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen végig veled van. Kivéve ha inkubátor kell, vagy csázsáros vagy, mert császár után akkor kapod meg a picit, amikor fel tudsz kellni és ellátni őt.

De aranyóra még a császárosnak is van, ha más nem apuka kapja meg.

2021. júl. 1. 13:07
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a császárosoknak is odarakják a babát simán, még felkelés előtt is. Szopni attól tud a csecsemő, hogy nem nagyon tud a nő mozogni.

Gyakorlatilag ahogy kihozzák a műtőből, hozzák fel az újszülöttet.

2021. júl. 1. 13:15
 27/27 anonim ***** válasza:

Látom, hogy kisebbségben vagyok, én magánban szültem idén. Úgy választottam szülésznőt és orvost is, hogy ők állítólag természetes szülés pártiak. A korábbi nőgyógyászom korábban ott dolgozott és ő mondta, hogy sok múlik magánban is a szakemberválasztáson, mert ki lehet fogni olyat, aki ugyanúgy működik, mintha államiban lenne.

Sajnos esetemben annak ellenére, hogy sokan nagyon lelkesen ajánlották ezt a kórházat, nem úgy jöttek össze a dolgok, mert mégis megsürgették a szülés végét arra hivatkozva, hogy túl sok időt töltött a baba feje a szülőcsatornában (hiába volt szülési tervem és hiába voltak tisztában az igényeimmel). Aztán meg majdnem elvéreztem (a beavatkozásnak köszönhetően persze), amit majdnem nem vettek észre, csak szerencsére családi szobában voltunk a férjemmel, aki időben hívta az ügyeletest.

De ha ez nincs, akkor viszont van

- választható vajúdási/kitolási testhelyzet (bekötött oxitocin mellett viszont feküdni kell)

- vízben (kádban) szülési lehetőség minden szülőszobában

- több segédeszköz, nagy labda, bordásfal, szülőszék stb.

- udvarias, segítőkész, emberi hangon szóló szakemberek

- aranyóra (ebben a kórházban konkrétan két óra)

- bőrkontaktus fontosságának hangsúlyozása (engem altatásban varrtak össze, addig a férjem meztelen mellkasán időzött az újszülött a szülőszobán)

- az aranyóra végén udvariasan elkérik az újszülöttet fürdetésre, méregetésre, de vele lehet menni, meghallgatják a szülő igényeit, utána is igény szerinti fürdetés van (szülő igénye szerinti, nyilván)

- hagyják a köldökzsinórt pulzálni (kivéve őssejtlevételnél, de erről a megrendelő dönt) (Én ráadásul kértem, hogy legalább 10 percet hagyjanak a méhlepény megszületése után a köldökzsinór elvágására, simán engedték.)

- megszületett babával kapcsolatban mindenről informálnak, engedélyt kérnek a beavatkozásokhoz, el lehet kísérni a vizsgálatokra (kiv. hallásvizsgálat)

- ha a szülőnek fárasztó a gyermek jelenléte, beadhatja a csecsemőosztályra, egyébként viszont az alapértelmezett az, hogy a szülőkkel van a baba vagy kis kocsiban vagy a szülői ágyban

- szoptatásban való folyamatos segítség, szoptatástámogatás

- szállodaszerűen felszerelt szobák, van minden fogyóeszköz - pelenka, popsikenőcs, törlőkendő, vécépapír, mikró, hűtő, tévé, klíma, mindent adnak, amit kérsz (Mi nem vittünk törülközőt - kaptunk. Férjem tavaly kórházba került pár napra, nem látogathattam, ő sem vitt törülközőt és hiába könyörgött, hogy adjanak, még egy kéztörlőt se...)

- nem fűződik érdekük a császározáshoz, hiszen a szerződött összeg tartalmazza a császár díját is

- jó ételek, sajátos étrendet, ételallergiát maximálisan figyelembe véve

- nincsenek rejtett költségek, a kórház előre tájékoztat arról, mi mennyibe kerül, nagy meglepetés nincs (nálunk az volt a szisztéma, hogy szülési szerződést kötöttünk jóval előtte, abban volt árlista, feltételek stb., minden tök világosan le volt írva, előleget nem kellett fizetni, csak távozáskor a végösszeget)

Állami kórházban szülők tapasztalatairól képet ad az [link] is.

2021. aug. 10. 22:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!