Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?
Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés?
Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra?
Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha egészségügyileg indokolt).
Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).
Az ilyen kéréseket úgy tudom a szülési tervben szokták megfogalmazni.
Magánkórházra 1 millió forintot kell számolni. Ebbe az árba az ilyen dolgok is beletartoznak? Vagy pontosan ugyanolyan, mint a közkórház csak 1 milláért?
(8 hetes terhes vagyok, első baba, 0 tapasztalat :)
Ezeknek a nagy része tényleg elérhető sima állami kórházban is, az aranyóra kb. mindenhol, méhlepénykiszedésről még nem is hallottam ( minek szednék ki, ha jön az magától is), és nem tudom, hány kórházban viszik még el a babát, szerintem nem sokban.
A vajúdási póz az, ami általában nem megválasztható.
Ha olyan dolgokat kérsz, amik eltérnek az átlagtól, akkor semmilyen szinten nem fognak vállalni érte felelősséget. Ha négykézláb szeretnél szülni, akkor lehet, hogy aláirattatnak veled egy papírt. Nem véletlenül, az orvos keze nem rutinos ebben, sokkal nagyobb az esély arra, hogy baj lesz belőle. Ezzel nem véleményezni akarom, csak ezek a száraz tények sajnos.
A babát nem feltétlenül viszik el rögtön, ezt biztosan meg lehet beszélni előre.
A méhlepény nem kivétele, hát én ebbe az orvos helyében bele nem mennék.
12-as ebben igazad van, az viszont hülyeség, amit korábban írtak, hogy ennek felára lesz, meg másfél millió lesz egymillió helyett.
Mégis mitől lenne drágább a klinikának a szülés, ha az anyuka nem a hátán fekszik, hanem más pozícióban (vagy ha nem viszik el a babát stb.)? :-)))
#12 ezért is hangsúlyoztam, hogy mindent csak akkor ha egészségügyileg nem indokolt másképp csinálni.
Ha az élet felülírja, természetesen az orvos dönti el mit kell tenni.
Ha baba állapota indokolja el kell vinni, ha valami nem oké akkor úgy kell feküdni ahogy az orvos mondja stb.
Ez régi cikk, de mástól is hallottam, hogy ez történt, hogy ilyesmikben sietnek az orvosok.
De lehet h ez a méhlepényes dolog éppen nem igaz, vagy már nagyon ritka és nem kell ettől tartani.
Lényegében arra (is) lennék kíváncsi, hogy a tapéta színén kívül van-e bármilyen különbség a magánkórház és az állami között.
Mert ha nem igaz semmi abból, amiket lehet olvasni/hallani a közkórházakról, hogy az orvos bent sincs szülésnél, megalázzák a kismamákat, futószallagon szülnek, felesleges, szülést gyorsító beavatkozásokat végeznek rutinból, semmi értelme más pózban szülni, 100% hogy ha nincs semmi baj, nem viszik el a babát stb. akkor tényleg nincs értelme ennyire sok pénzt kifizetni magánra.
Ezeknek egy jelentős része mindenhol alap. Ilyen pl. a késői köldökellátás, illetve a lepényt is csak akkor kell leválasztani, ha magától nem jön ki. (Nyilván mindenkinek egyszerűbb, ha magától leválik). Aranyóra is szinte minden állami kórházban van szerencsére.
A kitolási póz megválasztása az, ami szerintem ritkaság, azért a legtöbb helyen még mindig feküdni kell. Pár helyen van szülőszék meg kád, de nem tudom, mennyire használják...inkább csak a vajúdás pozíciója választható a legtöbb helyen.
Szerintem állami kórházban is lehet jó élményt szerezni, és magánklinikán is van, hogy a rengeteg pénzért cserébe nem azt kapod, amit várnál.
De az biztos, hogy szebb a környezet, jobb a kaja, többet lehet veled a párod (tudtommal a szülés után is, nem csak alatta) stb. De hogy ez megér-e 1-15 milliót, azt mindenki maga dönti el.
Mivel sosincs szó róla, leírom.
A köldökzsinór késői (pulzálás abbamaradása után) elvágásának hátránya is van.
Túl sok vér lesz a babában, ami nem tesz neki jót! Beteg lesz tőle.
Persze nem ez az átlagos, de igenis előfordul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!