Magánkórházba lehet vinni szülési tervet? Ha igen, lehet rá számítani, hogy ha egészségügyi okok nem befolyásolják, akkor megvalósulnak a kérések?
Ilyesmikre gondolok, hogy szülhetek-e olyan testhelyzetben, ami kényelmes lesz, vagy ott is kötelező a háton szülés?
Lehet-e kérni, hogy ne vigyék el azonnal a kisbabát, hanem lehessen aranyóra?
Méhlepényt szeretném ha magától jönne ki és ne szedjék ki (kivéve ha egészségügyileg indokolt).
Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).
Az ilyen kéréseket úgy tudom a szülési tervben szokták megfogalmazni.
Magánkórházra 1 millió forintot kell számolni. Ebbe az árba az ilyen dolgok is beletartoznak? Vagy pontosan ugyanolyan, mint a közkórház csak 1 milláért?
(8 hetes terhes vagyok, első baba, 0 tapasztalat :)
A pécsi magánklinika van hozzánk a legközelebb, a honapjukon egy összegű csomag van feltüntetve.
Írok nekik e-mailt, hogy van-e lehetőség személyes konzultációra, de az még min 2 hét, mire oda eljutunk (pont most indulunk nyaralni).
Addig viszont reméltem, hogy van itt olyan, akinek van magánkórházas tapasztalata :)
Ezek egy normális klinikán is elérhetőnek kellene lennie.
(Köldökzsinór: pulzálás után kell elvágni, mert ami még benne van az a baba vére.)
A közkórházban ilyen szempontból nem bízok meg, hogy ha előre meg is beszéljük a dolgokat, az bárkit érdekelni fog szülés alatt.
De ha ez magánkórházban is így megy, akkor meg teljesen mindegy hol nem foglalkoznak velem :D akkor nem fizetek ki ennyi pénzt.
Esetleg ne vágják el azonnal a köldökzsinórt (ennek még utána kell járnom, hogy van-e értelme ilyet kérni, csak hallottam, hogy van ilyen is).
Ez azért jó, mert a sok vér még a méhlepényből a babába megy, és kevesebb eséllyel lesz később vérszegény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!