Normális az ha a szülést undorítónak tartom?
Nem 9 vagyok, de ez itt most csak arról szól hogy ne mondja már senki azt hogy jajj szüljél császárral mert az jobb/ könnyebb/ nem fáj.... Stb
Igen megvan mind a kettő nehézsége, fájdalma, rizikója. Épp ezért nem kéne ezzel dobálózni. Mert egy császáros anya "nem szül". Az nem fáj. A gyereket "csak" kiveszik. Itt se garantálja senki, hogy nem lesz élethosszig tartó szövődmény
Figyelj, általánosságban igaz, hogy az emberek arról a fajta orvosi beavatkozásról mesélnek inkább, ami balul sült el. Ez mindenre igaz. Nem szokott senki előhozakodni azzal, hogy képzeld, műtötték a fogam, semmit nem éreztem, alig fájt, és pár nap után helyrejött, mert ez nem érdekes. Elmeséli a horror sztoriját, hogy széttrancsírozták az ínyét, begyulladt, minden baja volt. Ez igaz a szülésre is. A többség csak akkor fejti ki részletesen, ha valami felrement. Akár rendes, akár császár. A te agyad is ezekre áll rá. Hiába írja le tízből kilenc nő, hogy neki egészen problémamentesen zajlott, nem lettek hosszútávon se szövődmények, biztos, hogy annak az egynek a véleménye fog beégni, akinek szepszise lett, hólyagsérve vagy egyebek, mert az összes forgatókönyv közül nyilván ez a legijesztőbb.
Legjobban szerintem úgy lehet felkészülni, ha elfogadod, hogy lesz ami lesz, ami egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a legrosszabb verzió, és elfogadod, hogy erre nincs ráhatásod, vagy nem teljesen. Ha ez nem megy, akkor pedig ne vállalj gyereket és nem fogsz félni.
32
Pontosan. És ezen okokból senkit ne győzködjünk hüvelyi szülésre sem. Nem tudod garantálni hogy adott nőnek az lesz a jobb. Ennyi.
Pont ezert kertem csaszart es nekem pozitiv volt nagyon. Panikroham miatt en is. Pontosan ugy tortenik minden ahogy le van irva az internetes oldalakon (tavaly szultem). Kerj csaszart mert kulonben elcseszed a terhességek, en a 22. Hetnel mar teljesen kivoltam borulva remalmaim voltak nappal is sokszor elsirtam magam. Az orvosom azt mondta ebbol eleg mert elmegy a gyerek kaptam papirt hogy csaszar lesz. Onnantol elveztem a terhesseget megnyugodtam.
En is ugy akartam mint te, hogy megedzodok fejben de nem ment. Legjobb dontesem volt az eletemben.
Masnap volt tejem is es a baratnoim kozul az en gyerekem nem jar egyedul devenyeshez gyonyoruen fejlodik se en, se O nem szenvedett traumat. Ha lehet program csaszart kerj ne menj bele abba hogy megprobalod aztan ha kered csm, feleslegesen szivatnad magad. 20 perces mutet volt nekem, 8 ora utan talpra alltam es utana meg se alltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!