Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális az ha a szülést...

Normális az ha a szülést undorítónak tartom?

Figyelt kérdés
26 éves lány vagyok, együtt élek a párommal, 4-5 év múlva szeretnénk gyereket. Jelenleg nincs tervben, de megnéztem interneten egy videót a szülésről, nagyon rosszul lettem, csináltak gátmetszést is, tudom elméletben szép, de ahogy ömlik a vér, jön ki a baba, vágnak varrnak fuhh.. Rosszul lettem. Anyum mindig azt mondta egyszer ha gyereket akarok szüljek császárral, de arról is láttam videót, durva ahogy szétnyitják a nőnek a hasát. Egyébként a fájdalmat elég jól bírom a látvány borzaszt el mindig.

2021. jún. 3. 14:01
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
82%
9 ez most verseny? Természetesen szültem, 1,5 lesz a gyerekem meg mindig nem jöttem helyre a különböző hüvelyi és vegbel gondokból. Akkor? Hat Ja. Egyik se jó. Nem ertem sose amikor valaki a természetes szulesrol győzköd másokat. Te garantálom neki hogy nem jár úgy mint en? Vagy mint az en anyam akinek mehszaj plasztika kellett? Vagy mint a kolléganőm, akinek a holyagjat mutik? Nem. Nem garantálod. Így döntse el mindenki mit kockáztat. Szerintem. En nem szülök többet hüvelyi úton az teljesen biztos.
2021. jún. 3. 17:43
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem 9 vagyok, de ez itt most csak arról szól hogy ne mondja már senki azt hogy jajj szüljél császárral mert az jobb/ könnyebb/ nem fáj.... Stb

Igen megvan mind a kettő nehézsége, fájdalma, rizikója. Épp ezért nem kéne ezzel dobálózni. Mert egy császáros anya "nem szül". Az nem fáj. A gyereket "csak" kiveszik. Itt se garantálja senki, hogy nem lesz élethosszig tartó szövődmény

2021. jún. 3. 17:56
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, általánosságban igaz, hogy az emberek arról a fajta orvosi beavatkozásról mesélnek inkább, ami balul sült el. Ez mindenre igaz. Nem szokott senki előhozakodni azzal, hogy képzeld, műtötték a fogam, semmit nem éreztem, alig fájt, és pár nap után helyrejött, mert ez nem érdekes. Elmeséli a horror sztoriját, hogy széttrancsírozták az ínyét, begyulladt, minden baja volt. Ez igaz a szülésre is. A többség csak akkor fejti ki részletesen, ha valami felrement. Akár rendes, akár császár. A te agyad is ezekre áll rá. Hiába írja le tízből kilenc nő, hogy neki egészen problémamentesen zajlott, nem lettek hosszútávon se szövődmények, biztos, hogy annak az egynek a véleménye fog beégni, akinek szepszise lett, hólyagsérve vagy egyebek, mert az összes forgatókönyv közül nyilván ez a legijesztőbb.

Legjobban szerintem úgy lehet felkészülni, ha elfogadod, hogy lesz ami lesz, ami egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a legrosszabb verzió, és elfogadod, hogy erre nincs ráhatásod, vagy nem teljesen. Ha ez nem megy, akkor pedig ne vállalj gyereket és nem fogsz félni.

2021. jún. 3. 18:17
 34/46 A kérdező kommentje:
#33-as, igen van benne valami, mondjuk pl. :azok az ismerőseim akik fogadtak fel orvost, nem panaszkodtak(akár császár, akár természetes szülés), mondták nem kellemes, fáj, de túl lehet élni. Általában ez igaz a gyereknevelésükre is, nem panaszkodnak rá hogy milyen rossz gyereket nevelni, oviba vinni... Stb. Igazából korban van akinél előbb jelentkezik az hogy megérett arra hogy szülő legyen, van akinél később. Lehet 5 év múlva nem lesz undorító a szülés nekem se, érett leszek rá, elfogadom, most nem menne.
2021. jún. 3. 19:25
 35/46 anonim ***** válasza:
100%
Azért arra nem lehet megérni, hogy szülésvideokat nézzen valaki, persze aki nőgyógyász, vagy szülésznő annak oké, de más embernek teljesen undorító, 40 éves vagyok, császárral szültem, de nem kellett végignéznem a császárt és más videót se néztem erről soha, felesleges, csak magadat paráztatod vele.
2021. jún. 3. 19:42
 36/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát hidd el engem is sokkolt amikor először néztem egy ilyen videót, pedig nyilván tudtam, hogy nem a gólya hozza. 😀 egyből arra gondoltam, hogy lehet ez természetes látvány egy orvosnak, pedig nyugi, nekik az, mindenki így szul, ez ilyen és kész. Engem egy percig se tartott vissza a gyerekvallalsvan pedig elég gátlásos vagyok, nem vagyok magammal kibékülve "odalent", és szülés előtt csak női dokihoz voltam hajnalodó menni.
2021. jún. 3. 20:09
 37/46 anonim ***** válasza:
64%

32

Pontosan. És ezen okokból senkit ne győzködjünk hüvelyi szülésre sem. Nem tudod garantálni hogy adott nőnek az lesz a jobb. Ennyi.

2021. jún. 3. 20:25
 38/46 anonim ***** válasza:
52%

Pont ezert kertem csaszart es nekem pozitiv volt nagyon. Panikroham miatt en is. Pontosan ugy tortenik minden ahogy le van irva az internetes oldalakon (tavaly szultem). Kerj csaszart mert kulonben elcseszed a terhességek, en a 22. Hetnel mar teljesen kivoltam borulva remalmaim voltak nappal is sokszor elsirtam magam. Az orvosom azt mondta ebbol eleg mert elmegy a gyerek kaptam papirt hogy csaszar lesz. Onnantol elveztem a terhesseget megnyugodtam.

En is ugy akartam mint te, hogy megedzodok fejben de nem ment. Legjobb dontesem volt az eletemben.

Masnap volt tejem is es a baratnoim kozul az en gyerekem nem jar egyedul devenyeshez gyonyoruen fejlodik se en, se O nem szenvedett traumat. Ha lehet program csaszart kerj ne menj bele abba hogy megprobalod aztan ha kered csm, feleslegesen szivatnad magad. 20 perces mutet volt nekem, 8 ora utan talpra alltam es utana meg se alltam.

2021. jún. 3. 21:11
 39/46 anonim ***** válasza:
67%
13: a kornyezo orszagokban eldonthetik csak itt van oskor :D
2021. jún. 3. 21:14
 40/46 anonim ***** válasza:
56%
23: eletemben eloszor volt kateterem, az erzestelenites utan raktak fel a mutoasztalon tehat semmit nem ereztem. Amikor talpra allitottak akkor kihuzta gyorsan a nover meg kevesebbet ereztem belole mintha egy tampont huztam volna ki. A pelenkat nem teljesen ertem? Szules utani betetet hasznaltam en is de szerintem egyenfuggo ki mennyire verzik mert a baratnom aki huvelyi uton szult mondta hogy brutal mod verzett ezert en egy oriasi csomagot vittem ugy rakeszultem de nekem alig volt verzesem. Nem tudom hogy a csaszar miatt-e? Ennek nem neztem mar utana mert aztan nem erdekelt:) 8 ora utan ugyanugy jottem-mentem mint a term. uton szult szobatarsam csak lassabban. 2 ejszakat voltam bent, lelepcsoztem a 3. Emeletrol mikor mentunk haza. Oszinten szolva en csak 1x szultem csaszarral de biztos vagyok benne hogy sokkal jobban faj a huvelyi! Es nezhettek hulye p*csanak (jogotok van) de imadom hogy semmi nem valtozott meg lent a labam kozott. A vagas lassan el is tunik a bikinivonalnal. Szerencses voltam mert nincs stria a hasamon meg a mellemen szoval azzal a halvany vagassal kiegyezek. Nem szabad senkire raeroltetni a term. Szulest ha nem akarja, ez pont egy olyan dolog amirol rengeteg informacio all rendelkezesre mind a term. Szulesrol mind a csaszarrol. Es nagyon nem mindegy hogy programozott vagy surgossegi!
2021. jún. 3. 21:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!