26 éves lány vagyok, együtt élek a párommal, 4-5 év múlva szeretnénk gyereket. Jelenleg nincs tervben, de megnéztem interneten egy videót a szülésről, nagyon rosszul lettem, csináltak gátmetszést is, tudom elméletben szép, de ahogy ömlik a vér, jön ki a baba, vágnak varrnak fuhh.. Rosszul lettem. Anyum mindig azt mondta egyszer ha gyereket akarok szüljek császárral, de arról is láttam videót, durva ahogy szétnyitják a nőnek a hasát. Egyébként a fájdalmat elég jól bírom a látvány borzaszt el mindig.
19es vagyok. Azt nem írtam, hogy mivel császáros voltam, én már választhatok hovy szülök legközelebb. Császárral, neken az sokkal jobb volt még úgy is, hogy nem volt vészes a vajúdás sem.
2021. jún. 3. 14:59
22/46 anonim válasza:
Mikor terhesgondozason a kórházban vártam a dokimra, mondta hogy amíg ctg-n vagyok "elugrik" gyorsan műteni egyet.
Amikor nekem volt a császárom és betoltak a műtőbe, az anesztes, a doki meg az asszisztensek mind beszélgettek, poénkodtak egymással miközben feküdtem fel az asztalra, nagyjából annyira hatotta meg őket hogy itt most fel kell vágni valakit, mint egy irodistát az, hogy el kell küldeni egy emailt. Gondolom a természetes szülés levezetése is hasonló rutin nekik.
2021. jún. 3. 15:06
23/46 anonim válasza:
Császár után katéter + pelenka cseppet sem ciki amúgy 🤣
2021. jún. 3. 15:07
24/46 anonim válasza:
23as. Nem tudom mi ciki van a katéterben, én meg sem éreztem. Ráadásul azt a pár órát ki lehet bírni. Úgyis alszol, utána kiveszik. Pelenka pedig sima szülés esetén is kell.... vagy vastag betét, én azt használtam.
2021. jún. 3. 15:13
25/46 anonim válasza:
Szerintem is undorító, de ezért nem megyek orvosnak :D A sajátodat meg nem fogod látni, mivel a másik felén állsz :) Az orvosokat, nővéreket meg nem érdekli, mivel napi többet is látnak.
Ha majd tényleg akarsz gyereket, akkor el kell fogadnod, hogy bizony sok kockázattal és nemszeretem dologgal jár, meg nagyon sokszor teljesen másképp alakul, mint ahogy tervezed.
2021. jún. 3. 15:15
26/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, igazából bennem gátlások vannak, lehet mielőtt majd gyermeket szeretnénk megemlítem neki a félelmemet egy szakembernek, egyébként sokszor én még a terhes anyukáktól is megkérdeztem mikor tini voltam hogy nem félnek-e a szüléstől, nyilván egyik anyuka se szereti ezeket a kellemetlenségeket, nőgyógyászhoz járni, olvastam hogy vannak jó szakemberek meg könyvek amelyek felkészítik a kismamákat. +videót meg nem nézek többet, nyilván ezek oktató jellegű videók, én meg nem szülésznőnek készülök :D
2021. jún. 3. 15:19
27/46 anonim válasza:
Én nem néztem végig egyik szülésvideót sem ,pont ezért.A gyerek kijön így is, úgy is.Viszont engem is undorít a szülés mindkettő formája.Ennek ellenére azért van egy természetes és egy császáros gyerkőcöm:)
2021. jún. 3. 15:51
28/46 A kérdező kommentje:
Persze szép dolog életet adni, pláne ha sajátod, vagy ha rokon és kisbaba születik :) elméletben nagyon szép dolog, látványilag nagyon nem :D , de nyilván ezért vannak orvosok, nővérek akik segítenek majd.
2021. jún. 3. 16:03
29/46 anonim válasza:
Hát szerintem senki nincs oda a gondolatért hogy fájdalmak közepette idegeneknek terpesszen, de azt a pár órát/napot ki lehet bírni egy egész életért cserébe. :)
Ha már megcsináltad a gyereket, úgy is ki fog jönni, ha beindult a szülés be kell menni és csinálni, nincs mese... ez nem olyan mint pl egy rákszűrés hogy "na majd jövő hónapban".
2021. jún. 3. 16:53
30/46 anonim válasza:
Persze hogy normális. Tok undorító. En se nezegetnem más szuleset. Ne viccelj. De a jó hír, hogy a sajátodat nem latod 😅
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!