Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért szégyellik a nők a...

Miért szégyellik a nők a császárt?

Figyelt kérdés
Nem értem miért olyan kínos az, ha valakinek így alakul a szülés. A legfontosabb nem a baba egészsége?

2021. máj. 5. 14:39
1 2 3
 11/28 Andizsuzsi ***** válasza:
67%

"És nem mi de kinek kis picike csinos metszés van a hasán."

Nyilván nem mindenkinek, de van akinek igen. Azért, mert neked a császár volt a nehezebben viselhető, még lehet, hogy másnak meg pont a hüvelyi az. Nem mondtam, hogy ne lenne komoly hasi műtét, de azért a kettévágás igenis túlzás. Van nehéz szülés császárral is van hüvelyi úton is. Tök felesleges egymást oltogatnotok és egymásra licitálnotok, hogy kié volt a nehezebb és a rosszabb.

2021. máj. 5. 15:21
 12/28 anonim ***** válasza:
64%
Nekem az orvos is mondta hogy nem csodálom hogy fáj,mikor panaszkodtam,kettevagtam magát. Szóval nem túlzás... Jó hentes munka ez 🙈 de én nem szégyellem,örülök hogy rendben kiszedte mindkettőt,én így is akartam,az elejétől.
2021. máj. 5. 15:21
 13/28 anonim ***** válasza:
86%

Na már itt is megy a jajj kinek szarabb.🤦🤦

Igen lehet a hüvelyi után is komplikáció, de a császár után nem lehet hanem garantált, hogy fáj minden mozdulat, nevetés, orrfújás, köhögés.....stb napokig. És oké lehet túlzás a ketté vágnak duma, de ez egy komoly nagy műtét. 10 réteget vágnak át majd miután megvan a baba, kiveszik a méhet hogy összevarják. Ezután újra összeraknak, varnak majd órákig nem kellhetsz fel. Ez egy komplikáció nélküli császár. Koplikáció nélküli hüvelyi szülés után már simán sétálsz, babázol mikor a császáros még tehetetlenül fekszik.

A kérdésre: Én nem szégyenlem. Büszke vagyok rá, mert nem hittem hogy kibírok ilyen fájdalmat. Viszont lelkileg megviselt és ezen még mindig dolgozok.

Nem mindenkinek kötöm az orrára mert nem szeretem a lesajnáló nézéseket meg az akkor te nem is szültél dumát

2021. máj. 5. 15:41
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert anyukák között állandóan megy a versengés, és megvannak a "superior" paraméterek. Pl. nem hízik sokat terhesség alatt, nem lesznek striái, spontán fejen állva gát védelemmel szül, szoptat minimum két évig és a gyerek cumisüveget sem lát, mindenben tankönyv szerint fejlődik, hozzátáplálásnál nem válogat stb. Ha nem így alakul, az egy vesztes pozíció, amit szégyellni kell, hiszen minimum _részben_ az anya kudarca, mert nem tett meg mindent a szülésért, szoptatásért, gyors beszédfejlődésért, jó alvásért stb.

Magam részéről a szüléshez nem tudok hozzászólni, mert abban hipiszupi szuperanya vagyok (nem rajtam múlt), de pl szoptatni nem tudtam, és már automatikusan védekező állásba vágtam magam sokáig ha szóba került a téma, mert vagy szánakozó pillantásokat, vagy utólagos wtf jótanácsokat, de volt hogy beszólást kaptam. Persze nem mindenkitől, de valahogy sokan kényszert éreznek arra, hogy ezekre a témákra reagálni kell valamit...

2021. máj. 5. 15:47
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szégyellem. Elég kemény volt, hogy a babámért végigszenvedtem a műtét utáni borzalmas fájdalmakat, a katétert, a jeges súlyokat a hasamon, a vérhígítókat, meg hogy hetekig alig tudtam kikelni egyedül az ágyból, annyira fájt, égetett a sebem stb...
2021. máj. 5. 15:48
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 2 császárom volt de csak egy gyerekem van. Egyáltalán nem szégyellem. Így alakult.
2021. máj. 5. 16:03
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
4 császárom volt,soha nem szégyelltem...A lényeg,hogy egészséges legyen baba és anya is!
2021. máj. 5. 16:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Sok anyuka, aki természetesen szült, a császárt nem tekinti szülésnek, sokkal könnyebbnek gondolják és gyávának tartják az olyan anyukákat, akik nem merték esetleg bevállalni a természetes szülést, vagy nem lehetett. Nekem még nincs gyermekem, de már most tisztában vagyok vele, hogy a látóidegproblémám miatt csak a császár jöhet szóba, mert ha természetes úton próbálom, elveszíthetem azt a kis látásomat, ami még megvan. Beszélgettem erről egyik ismerősömmel, aki azon az állásponton volt, hogy a gyereket kellene előtérbe helyeznem majd, elvégre neki jobb lenne természetes úton világra jönni. Hát, lehet, de én meg úgy vagyok vele, hogy - amennyire lehet - szeretném látni az arcát, és ragaszkodnék ahhoz a pár százaléknyi látásomhoz. Ha ehhez az kell, hogy felvágjanak, hát legyen.
2021. máj. 5. 16:32
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Azt az ismerősödet válaszd le magadról 18#.

Inkább vakulj meg?! Egy frissen megvakukt anyával tök jól járna egy újszülött, nem?!?! Fú de felmérfelt amit írtál.

2021. máj. 5. 16:37
 20/28 anonim ***** válasza:
90%
Ne haragudj, nem akartalak felidegesíteni. De így volt, sajnos tényleg ezt mondta. Nem igazán beszélek vele, nem emiatt, de végülis jobb így. Nekem ígysem lesz könnyű menet a gyereknevelés, de ha ezt a pár %-os látásomat is elvesztem, akkor meg pláne.
2021. máj. 5. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!