Ennek a gyereknek az anyja hogy nem szégyelli magát szerintetek?
Van az utcában egy kb 3-4 éves forma "kislány". Azért írom idézőjelben, mert kislánynak nálam addig számít, amíg nem viselkedik így, mint ez a... nem is tudo mi.
Megy az utcán, és mindenkire kiölti a nyelvét először is, de ez a kisebbik rossz (megjegyzem, már ezért pofán tudnám vágni), de direkt nekimegy egy öreg néninek rendszeresen azzal a kis műanyag motorjával. A néni bottal jár, egyszer el is esett miatta. Ha rosszabb napja van a kölyöknek, belerúg a vele kb. egyidős gyerekekbe, meg a kisebbekbe (de nagyobbal már nem mer kezdeni...). Emellett az a fura, hogy nem hisztizik, tehát nem azért csinálja, hogy felfigyeljenek rá. Igazából egy hangja nincs eközben, sunyin, szó nélkül jön oda nyalvet öltögetni, vagy a szomszéd kétévesébe belerúgni. És aztán vigyorog, és nem ám elszalad, szép lassan elsétál. Kezdem azt hinni, hogy ez az alaptermészete a kölyöknek.
És mit csinál a jó édesanyja, mikor ezeket látja? SEMMIT! Megy tovább előre, mint a birka. Rá se szól a gyerekre, aztán folytatja vele a beszélgetést, hogy pl. mit főzzön. Pedig látta azt is, mikor izomból belerohant a nénibe motorral. Semmi elnézést vagy ne csináld. Semmi.
Hogy nem szégyelli magát?
Bocs, ha helyenként erősen fogalmaztam, de irritál ez a gyerek, egyszerűen.
Ez nem szégyenlés kérdése szerintem csak lusta nevelni és egész egyszerüen nem érdekli a dolog.
Majd ha a lánya belé is fog rugni vagy az unokája őt is fellöki talán de csak talán feleszmél... de addigra már késő.
Nem kisebbség?????
Na igen, nem mindegy, hogy melyik kultúrkör. Ha kisebbségi, akkor ezen nem kell csodálkozni, ott ez a normális viselkedésforma.
Ha nem az, akkor viszont egy bunkó p. a nő. Mondjuk én már biztos beszóltam volna a nőnek, ha meg az én gyerekemet bántotta volna, lehet, még helyre is rakom. Én már volt, hogy rászóltam idegen gyerekre, ha veszélyeztette más gyerek(ek) testi épségét, a saját anyja meg ezt szó nélkül elnézte neki. Hú, de megszeppennek ilyenkor a kis "haramiák, egyből visszavesznek magukból! Pedig sose kiabáltam, vagy mondtam csúnyát, szépen kedvesen szóltam csak, hogy nem épp jó dolog, amit csinálnak. De mégis volt hatása, mert azért mégiscsak egy "idegen néni" szólt.
Lehet, hogy neked is meg kéne próbálni, hogy rászólj a kislányra. Csak szépen finoman, nem kiabálva.
Nem kisebbség. Egy "magyar" család büszke sarja ...
Próbáltunk már az anyjával beszélni, de mintha meg se hallaná, mert ahogy az utcán megy, utánaszóltunk, hogy "Elnézést, nem kéne rászólni a gyerekre, nézze már mit tesz." - épp a kisfiút rugdosta. Erre anya csak fél szemmel hátranéz, közben a kis sunyi kölyök abbahagyja, amit csinált, anya meg visszafordul, és megy tovább, gyerek meg vigyorog. De ha látja, akkor sem csinál semmit egy "... (gyerek neve)gyere veszünk anyának parfűmöt" szintű mondattal hívja magához drága csemetéjét, aztán mennek tovább.
A szerencsétlen kétéves kissrác már fél, ha meglátja.
Azért is mondom, hogy nagyon sunyi, mert ahogy jönnek, anyjával ilyen mézesmázosan beszél a kis... hogy "Drága anya, megyek játszani" ezt mind vigyorogva, aztán elszalad, és odajön kisfiút rugdosni, nyelvet kinyújtani stb. Volt már olyan is, hogy az óvoda kerítése mellett elszaladt, és az ott kifelé néző kislánynak a kerítésen benyúlva adott egy pofont.
Az egyik korábbi válaszoló vagyok.
Gondolom nem jár oviban a kiscsaj. Majd ha fog (lehet, hogy majd csak nagycsoportba, ami kötelező), akkor ott azért pillanatok alatt ki fog ütközni az antiszociális viselkedése, és remélhetőleg az óvónők villámgyorsan elküldik a nevelési tanácsadóba. És ha ők beutalják, akkor kötelező a szülőnek elvinnie. Na, akkor fog majd anyuka koppanni. Csak az a baj, hogy addigra a kislány nagyon súlyosan defektes lesz, és ki tudja, mennyi gyereket fog bántalmazni...
Épp ezért mindenképpen kellene beszélni a védőnővel. Fogjatok össze többen szülők, és menjetek be a védőnőhöz a fogadóóráján. Remélhetőleg minél többen adjátok elő a problémát, a védőnő annál komolyabban veszi. Ragaszkodjatok hozzá, hogy tegyen sürgősen lépéseket, (családvédelmisek, stb) ne engedjétek, hogy lerázzon titeket. Ahogy írta itt valaki, ezért a viselkedésért a szülő a felelős, nem a gyerek tehet róla. Egyszerűen nem kap normális mintát, nincs megnevelve. És azért az, hogy egy gyerek ilyen szinten antiszociális, agresszív, felnőttre-gyerekre veszélyes, az már nem magánügy. (Most még csak a motorral gázol, de ahogy nő, gondolom durvulni fog, lökdösődés, verekedés, stb.
Valahol sajnálom a kislányt, de a környéken lakókat persze sokkal jobban.
Az anyja egyébként iszonyú buta lehet, ha ő ebben nem lát semmi problémát. Sajnos az ilyen szülőkkel nagyon nehéz, mert náluk a nevelés abból áll, hogy nem nevelnek semmit, mindent ráhagynak a gyerekre. És ha bármi probléma van, akkor a külvilág a hibás, é nem ők.
No igen én is ismerek egy ilyen kisfiút.Igaz ő már 8 éves lesz.Állítólag SNI-s (sajátos nevelési igényű).
Mivel napi szinten beszélek az anyjával,és rálátásom van az életükre,szerintem csak simán NI (nevelést igénylő).:)
Indok nélkül ocsmány szavakat használ társaira,kisebbeket simán ok nélkül fellök,a fiamat szándékosan elütötte bicóval,(megvárta amíg háttal áll,hogy ne tudjon elugrani) az egyik boltba behozott egy faágat,és fejbe vágta vele az eladót (!!!).Egy közös ismerősünknél eldugta a pénztárcám,nagyon kellemetlen volt keresni...
Kis sunyi,kötekedő,durva és a probléma abból fakad,hogy az anyja bármennyire is kedvelem nem egy észlény.Fogalma nincs,hogy mit kezdjen egy gyerek nevelésével,a nevelés nála befejezve ott,hogy boltról-boltra jár ruhákért,és cipőkért a gyerekeknek,és enni ad nekik.
Pedig lehetne nevelni,szoktam rá vigyázni,ilyenkor együtt játszik a játszótéren több gyerek.(lakótelep)Ha nem jól viselkedik büntibe küldöm 5 percre.Amikor rájön,hogy nem tágítok fegyelmezni szokta magát.
Az anyjának is javasoltam már,de buta ahhoz,hogy megértse szegény...Ja és tényleg nem szégyenli magát,sőt soha rá sem szól az anyja,mert nem ő tehet róla,hogy "beteg" a gyerek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!