Hiperaktív gyereknek nem jár barát?
Hát pedig egy 5 évessel nehéz megértetni, hogy a másiknak szüksége van a barátságra. Ez nem így működik.
Próbáld hasonló beállítottságú gyerekek közé vinni.
Az én fiam is 5 éves,hiperaktív...
Ami gondot okoz a barátkozásnál ,hogy egyrészt nagyon ráakaszkodik másra,ölelgeti,puszilgatja,másrészt pedig nem mindig képes megosztozni a játékokon.
Sajnos emiatt én hiába próbálok kompenzálni,időben közbelépni konfliktuskor,igazán hosszú távon egyik gyerek sem akar barátkozni,sőt észrevettem ha többen jöttek hozzánk,akkor összesúgtak a gyerek háta mögött a furcsa viselkedése miatt.
Szülői felügyelettel pláne jó eredményt lehet elérni,a két fáradt anyuka is kibeszéli egymásnka a hasonló problémákat amíg figyelik a gyerekeket ahogy játszanak,dupla haszon a gyerekeknek is jó és az anyukáknak is jó.
Nálunk ha átjöttek a nagyon jól nevelt ,példásan viselkedő szomszédkislányok az én hiperaktív kisfiamhhoz játszani,én észrevettem,hogy az egyik kislány célozgatott a kisfiam viselkedésére,hogy ne játszanak ilyen gyerekkel,rosszul esett és a későbbiekben nem bántam,hogy nem jöttek többször.
Ám ha a másik hiperaktív kisfiú jött az anyukájával az felért nekem egy pszichológusi beszélgetéssel,annyira jó volt kiönteni a szívemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!