Ennek a gyereknek az anyja hogy nem szégyelli magát szerintetek?
Van az utcában egy kb 3-4 éves forma "kislány". Azért írom idézőjelben, mert kislánynak nálam addig számít, amíg nem viselkedik így, mint ez a... nem is tudo mi.
Megy az utcán, és mindenkire kiölti a nyelvét először is, de ez a kisebbik rossz (megjegyzem, már ezért pofán tudnám vágni), de direkt nekimegy egy öreg néninek rendszeresen azzal a kis műanyag motorjával. A néni bottal jár, egyszer el is esett miatta. Ha rosszabb napja van a kölyöknek, belerúg a vele kb. egyidős gyerekekbe, meg a kisebbekbe (de nagyobbal már nem mer kezdeni...). Emellett az a fura, hogy nem hisztizik, tehát nem azért csinálja, hogy felfigyeljenek rá. Igazából egy hangja nincs eközben, sunyin, szó nélkül jön oda nyalvet öltögetni, vagy a szomszéd kétévesébe belerúgni. És aztán vigyorog, és nem ám elszalad, szép lassan elsétál. Kezdem azt hinni, hogy ez az alaptermészete a kölyöknek.
És mit csinál a jó édesanyja, mikor ezeket látja? SEMMIT! Megy tovább előre, mint a birka. Rá se szól a gyerekre, aztán folytatja vele a beszélgetést, hogy pl. mit főzzön. Pedig látta azt is, mikor izomból belerohant a nénibe motorral. Semmi elnézést vagy ne csináld. Semmi.
Hogy nem szégyelli magát?
Bocs, ha helyenként erősen fogalmaztam, de irritál ez a gyerek, egyszerűen.
Utolsó, én írtam előtted, akkor ezek szerint lehet abban valami, hogy sajnos a szülői butaság, (intelligenciahiány) állhat az ilyen esetek mögött.
Ennél a 8 éves kisfiúnál mit mondtak a nevelési tanácsadóban? Nem kell terápiára járnia?
Azért elég szomorú, hogy ennyire nem kezdenek semmit az ilyen gyerekekkel a hivatalos szervek. Mire felnő, simán közveszélyes pszichopata lesz!
Elképesztő és megdöbbentő!
Szerintem pont az ilyen kölykök lesznek azok, akik tini korukban szemrebbenés nélkül megölik a társukat, csak mert az mondjuk csúnyán nézett rájuk.
A nyolc éves kisfiúról megállapították,hogy SNI-s.Kapnak rá iskoláztatási támogatásokat,hetente 1x hordták a tanácsadásra az elmúlt évben.A sulit most kezdte,mert visszamaradt,itt is heti 1-2 órában külön foglalkoznak vele.
De kérdem én mit ér az a heti 1-2 óra a tanácsadáson,ha a szülő viszont otthon nem tudja nevelni.Akkor mitől lesz változás?!De az anya is ezen nyavalyog,hogy minek hordja oda,ha nem változtatnak (mármint a szakemberek!!)rajta semmit.(Tényleg nem egy észlény)
Én nem vagyok ebben a helyzetben,de laikus ésszel úgy gondolom,hogy az ilyen gyereket nem kellene elintézni azzal,hogy ilyen és kész,mert beteg.Szerintem inkább nagyobb odafigyeléssel kellene nevelni,mint egy átlaggyereket.Pl:többször elmondani mi az illem,köszönni kell,nem beszélünk csúnyán stb,stb....
Persze nem vagyok szakember,ezt csak józan paraszti ésszel gondolom,hogy én így állnék hozzá....Én nem várnék el tőle kevesebbet,mintha egészséges lenne.
Erre van egy sztorim:
Az egyik magyar nagyvárosban történt a dolog. Egy helyijáraton vagyunk. Egy kislány és az anyukája ülnek a 4-es ülésben. A kislányal szmben ült egy öreg bácsi, bottal járt már. A kislány többször megrigdosta a bácsi lábát, gondolván ez milyen jó vicc. Az anya nem szólt semmit. Mire a bácsi megkérdezte az anyát, hogymiért nem szól rá a kislányra, mert hát azért nem kellene ilyet csináli. Mire az anya közölte a bácsival, hogy ő szabad godolkodású embernek szeretné nevelni a gyerekét, és és ezt nem tartja annyira rossz dolognak, hogy rászóljon. Az anya mellett állt egy tini korú lány, aki a jelenetet végignézte. A tini lány megfogta a szájában lévő rágót, és rányomta az anya homlokára. Mire a hölgyike ráförmedt, hogy hogy képzeli ezt a viselkedést?? A lány közölte vele, hogy az ő anyukája is szabadgondolkodású embernek "nevelte", és ez lett a vége..és gúyosan rámosolygott..... Erre az anya már nem tudott mit lépni. Az egész busz tapsolt, és újjongott. Persze, az anyuka a kisláyával a következő megállóban leszállt.
Bocs az offért, de ez pont ide illő szerintem....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!