Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista/asbergeres gyereknek...

Autista/asbergeres gyereknek milyen fejlesztések léteznek? Szakirodalom szülőknek szintén érdekel!

Figyelt kérdés
2011. jún. 6. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

én nemrég láttam egy dokumentumfilmet, egy autista kisgyerekről (nem magyar családról volt szó)

ők részt vettek egy programban: sun rise program a neve, iszonyú jó hatással volt a kisfiúra, teljesen be tudott illeszkedni a közösségbe, újra felvette a szemkontaktust, iskolába jár, stb,még nyilatkozott is (ha nem tudtam volna hogy autista, nem vettem volna észre)

a program előtt a szülők teljesen el voltak keseredve, mert teljesen elvesztették a kapcsolatot a fiúkkal, már nagyon bezárkózott a maga világába, és most újra megnyílt

2011. jún. 6. 23:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Cranio-sacralis terápia. TSMT-torna.
2011. jún. 7. 11:25
 3/7 A kérdező kommentje:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:35

Nem tudod, hogy melyik csatornán volt ez a dokumentumfilm, vagy mi volt a címe? Hátha megtalálom, én is kíváncsi lennék rá.

Mindenkinek köszönöm a választ!

2011. jún. 7. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

első vagyok

a program pontos neve Son-rise

sajnos nem találom a filmet, de megvan a történet, itt lehet elolvasni:

ballabarbara.hu/doc/son-rise_program_tortenet.doc

ez is arról szól:

[link]

[link]

meg ha beírod a youtubon hogy son-rise, akkor kidob egy csomó videót erről

2011. jún. 7. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:
osztom, én is láttam, megdöbbentő volt, a dolog arról szólt, hogy egy központba beköltöztek a szülők a gyerekkel, ahol egy lakrészt úgy rendeztek be, hogy a gyereknek a kedvenc játékai legyenek a berendezések...szeretett valamiket ütögetni, takarói alá bújkálni, stb... és eszerint volt elosztva a lakás. anyuka, apuka és a nevelő pedig, akik váltották egymást együtt játszották a kisfiúval a saját maga által kitalált játékokat, közben meg próbálták vele kialakítani a kommunikációt. Nagyon normális kissrác lett belőle, de, ha jól emlékszem, valami olyasmit mondtak az elején, hogy ez a módszer akkor jó, ha a gyerek intelligenciája normális...bár annyira jónak tűnt, hogy szerintem a károsultaknak is jót tehet, bár tény, hogy ez nagy elkötelezettség. A kisfiú vagy 2 éves koráig teljesen normális volt, vagy ilyesmi, azután kezdődött nála az autizmus...bocsánat, ha nem fogalmazok szakszerűen, csak azt írom, ahogy én felfogtam a műsort.
2011. jún. 15. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és talán a life network csatornán volt, de nem esküszöm meg rá, mindenképp valami ismeretterjesztő csatornán
2011. jún. 15. 15:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nézz utána az ABA terápiának!

[link]

2011. szept. 2. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!