Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A kishúgom szégyelli hogy...

A kishúgom szégyelli hogy menstruál, hogy deríthetnénk ki, miért?

Figyelt kérdés

Kissé aggaszt a kishúgom helyzete.

Én már egyetemista vagyok, ő viszont csak most nyolcadikas, tavaly jött meg neki a menstruációja.

Azt figyeltem ki, hogy a betétjeit nem meri kivinni a vécéől, hanem rendszeresen eldugja, pl: vécé mögé, ahol nem lehet észrevenni, és akkor viszi ki többeséveel, amikor úgy véli, nem látja senki.

De a fürdőszobában az én köpenyemben is találtam már ilyen "vicces" meglepetést (szerencsére becsomagolja, tehát legalább a szag nem zavaró) - amikor finoman megkérdeztem, hogy "Te Barbikám ezt miért rejtegeted, ki elől rejtegeted, nincs ám ezzel semmi baj, minden lánynak van ilyen, inkább örülj, hogy egészséges vagy és van minden hónapban ilyened" - elkezdett sírni, hogy ő ezt mennyire utálja és undorítónak tartja, és soha nem fogja megszokni.

Azóta is keményen titkolja.

Tudom, hogy az iskolájukban pár idióta kis p.a ezzel szokta egymás agyát húzni, hogy "júúj menstruál, júúj már terhes lehet" - de mondtam neki, hogy ezeket inkább csak nevesse ki, éretlen primitív lányok azok.

De ez indoknak kevés, hiszen itthon is úgy tesz olyankor, hogy legszívesebben elbújna. Kérdeztem tőle, fáj neki vagy mi, mondja, nem, alig vannak görcsei, fizikailag jól viseli, szóval ez se lehet gond.

A családunk egyéb szempontból úgy gondolom, okés, tehetősek vagyunk, a szüleinknek cége van, nem szoktak veszekedni, szóval nem tudom mi lehet a probléma.

De látom, hogy valahogy ők nem beszélnek vele erről, én pedig úgy érzem, hogy segíteni kellene neki.

Elmondani, hogy nem kell ezt szégyellni, de valahogy úgy fogalmaznám meg amit látok, hogy szégyelli hogy nő lett, és nem tudja magának megbocsátani, hogy nem maradt kislány. Más is volt így ezzel? Próbáltam már beszélni erről a "felnőttekkel" de nem igazán voltak rá nyitottak, mit csináljak?

2014. febr. 7. 04:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Az én húgomnak 11 évesen jött meg (ennek már 6 éve) ő is hasonlóan viselkedett mint a tiéd :) 13 éves korára ez a viselkedés elmúlt..énis nagyon aggódtam, hogy miért csinálja ezt?? Úgyhogy nyugi ők valamiért ezt ilyen nagy tragédiának élik meg nincs semmi gond! :)
2014. febr. 7. 04:16
 2/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az iskolába vagy valamilyen közegben beszéltek erről, és sok negatív dolgot hallott. A mai világba már 11 évesen menstruálnak a lányok, és jó ha időben tudja mire számíthat, mi fog vele történni. Az osztálytársak meg még gonoszságból is kikezdik az ilyen érzékeny lányokat. Már megbocsáss, de a szüleidtől kellett volna erről a dologról először hallania. Hiába van a nagytestvér..ez nem az ő feladata. Tanácsot adhatsz neki, elmondhatod amiket már el is mondtál, de a szüleid felelőssége is ez! Jó lenne beszélned velük, és elmondani nekik, mert ez ne adj Isten később még rosszabbul is elsülhet.
2014. febr. 7. 04:32
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Nem biztos hogy baj van, vagy kell vele foglalkozni nagyon, főleg ha ilyen testvére van mint te. Én is ilyen voltam, útáltam mikor úgy gondoltam, hallja valaki, ahogy betétet cserélek, vagy figyeltem nem hallja e valaki hogy zörög mikor megyek-ez persze hülyeség-, és igazából a betétcsere zörgés dolog még most is idegesít, pedig már 3 kisgyerekes 30-as anyuka vagyok, szóval odalent már láttam sokmindent. Soha nem bántottak emiatt, nem csúfoltak a betéttel, menstruációval kapcsolatban, sem a suliban sem otthon. Én is mindig eldugtam, és néha még most is a zsebemben viszem ki a konyhai kukába a használt betétet, nem tudom természetesen csak a kezemben lóbálva dobni a kukába. Nem szégyenlem, bátran beszélek mindenről olyanokkal, akikkel jóban vagyok, nem vagyok zárkózott, de ezt az én intim dolgomnak érzem teljes mértékben, ne lásson, ne halljon senki ebből semmit-így érzem. Ez már nálam így is marad szerintem.
2014. febr. 7. 06:52
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Időben fel lett készítve a húgod, hogy mi a menstruáció, és miért van?
2014. febr. 7. 08:40
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Először is vegyetek egy kicsi kukát a WC-be hogy ne kelljen a betéttel mászkálni és rejtegetnie.

Utána beszélgess el vele. Esetleg javasold neki a tampont az kevésbé gusztustalan szerintem.

2014. febr. 7. 09:41
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

Én is szégyelltem az elején mikor megjött és én is dugdostam a betéteket :)

Aztán ez elmúlt magától.

A tampont meg ne javasold neki, a betét egészségesebb.

2014. febr. 7. 10:00
 7/14 piroska és a farkas ***** válasza:
55%
Kérdező Te lány vagy? Most hirtelen az jutott eszembe, hogy ha lány vagy, akkor veled, de talán mégjobb lenne ha az anyukáddal csinálhatna a húgod egy ilyen nő-napot, ami arról szólna, hogy mivel már nem kislány, ezért mondjuk kapna vmi nagylányos dolgot, mittudomén szépmelltartót, vagy akármit, kifejezetten nőies ruhadarabot, mondjuk nem csipketangára gondolok..:)... Ez csak egy ötlet, nekem mondjuk ilyesmire nem volt igényem, ár tény, h még gimi elején is alig mertem megvenni a boltban a betétet, olyan érzésem volt, h " na, az egész világ tudja". Esetleg - megintcsak abban az esetben ha lány vagy - néha csinálhatnál olyat, h pl " Te Barbi, adj már kölcsön egy betétet, mert az enyém elfogyott", vagy vmi hasonlót, hogy érezze, hogy ez teljesen természetes dolog. Mondjuk ha fiú vagy, akkor inkább ne...
2014. febr. 7. 10:34
 8/14 anonim ***** válasza:
82%
nézd, majd megszokja. Új neki még a helyzet, ahogy az írásokból kiveszem, az elsők között van az osztályban akinek megjött. Beszéljetek róla többet. Van ezek szerint 3 nő a családban, az is lehet hogy eddig még senkit nem látott a hugod betétekkel. Tegyenek szemetest a wc-be, külön erre a célra. És beszelgessetek vele a témáról. Én is utalok menstrualni a mai napig, de ha nem jönne meg, akkor aggodhatnek, mert az valami eü. problémát jelent.
2014. febr. 7. 11:14
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Ja és valahogy meg kellene értetni vele, hogy minden nő menstrual, a pasik pedig tudják hogy ez így van, ők is megszokják. Nincs ebben semmi különleges. Ez kb. olyan dolog minthogy eljárunk wc-re, vagy hogy iszunk.
2014. febr. 7. 11:18
 10/14 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem első körben fektessetek be egy fürdőszobai szemetesbe.

Idővel pedig hozzászokik a dolgokhoz és rájön, hogy nem ciki, az hogy menstruál. Még ha néha kellemetlen is.

Egyébként a kuka dolog engem is mindig zavart, itthon is és olyan mosdókban ahol csak egy szemetes van így ki kell vinni a cuccot. Ugyanilyen a csomagolás csörgése is. Nem szeretem ha mások tudják, hogy megvan.

Nem azért mert szégyenlem hanem azért mert senkinek semmi köze hozzá, főleg hogy nem befolyásol semmiben.

2014. febr. 7. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!