A kishúgom szégyelli hogy menstruál, hogy deríthetnénk ki, miért?
Kissé aggaszt a kishúgom helyzete.
Én már egyetemista vagyok, ő viszont csak most nyolcadikas, tavaly jött meg neki a menstruációja.
Azt figyeltem ki, hogy a betétjeit nem meri kivinni a vécéől, hanem rendszeresen eldugja, pl: vécé mögé, ahol nem lehet észrevenni, és akkor viszi ki többeséveel, amikor úgy véli, nem látja senki.
De a fürdőszobában az én köpenyemben is találtam már ilyen "vicces" meglepetést (szerencsére becsomagolja, tehát legalább a szag nem zavaró) - amikor finoman megkérdeztem, hogy "Te Barbikám ezt miért rejtegeted, ki elől rejtegeted, nincs ám ezzel semmi baj, minden lánynak van ilyen, inkább örülj, hogy egészséges vagy és van minden hónapban ilyened" - elkezdett sírni, hogy ő ezt mennyire utálja és undorítónak tartja, és soha nem fogja megszokni.
Azóta is keményen titkolja.
Tudom, hogy az iskolájukban pár idióta kis p.a ezzel szokta egymás agyát húzni, hogy "júúj menstruál, júúj már terhes lehet" - de mondtam neki, hogy ezeket inkább csak nevesse ki, éretlen primitív lányok azok.
De ez indoknak kevés, hiszen itthon is úgy tesz olyankor, hogy legszívesebben elbújna. Kérdeztem tőle, fáj neki vagy mi, mondja, nem, alig vannak görcsei, fizikailag jól viseli, szóval ez se lehet gond.
A családunk egyéb szempontból úgy gondolom, okés, tehetősek vagyunk, a szüleinknek cége van, nem szoktak veszekedni, szóval nem tudom mi lehet a probléma.
De látom, hogy valahogy ők nem beszélnek vele erről, én pedig úgy érzem, hogy segíteni kellene neki.
Elmondani, hogy nem kell ezt szégyellni, de valahogy úgy fogalmaznám meg amit látok, hogy szégyelli hogy nő lett, és nem tudja magának megbocsátani, hogy nem maradt kislány. Más is volt így ezzel? Próbáltam már beszélni erről a "felnőttekkel" de nem igazán voltak rá nyitottak, mit csináljak?
Először is vegyetek egy kicsi kukát a WC-be hogy ne kelljen a betéttel mászkálni és rejtegetnie.
Utána beszélgess el vele. Esetleg javasold neki a tampont az kevésbé gusztustalan szerintem.
Én is szégyelltem az elején mikor megjött és én is dugdostam a betéteket :)
Aztán ez elmúlt magától.
A tampont meg ne javasold neki, a betét egészségesebb.
Szerintem első körben fektessetek be egy fürdőszobai szemetesbe.
Idővel pedig hozzászokik a dolgokhoz és rájön, hogy nem ciki, az hogy menstruál. Még ha néha kellemetlen is.
Egyébként a kuka dolog engem is mindig zavart, itthon is és olyan mosdókban ahol csak egy szemetes van így ki kell vinni a cuccot. Ugyanilyen a csomagolás csörgése is. Nem szeretem ha mások tudják, hogy megvan.
Nem azért mert szégyenlem hanem azért mert senkinek semmi köze hozzá, főleg hogy nem befolyásol semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!