Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A kishúgom szégyelli hogy...

A kishúgom szégyelli hogy menstruál, hogy deríthetnénk ki, miért?

Figyelt kérdés

Kissé aggaszt a kishúgom helyzete.

Én már egyetemista vagyok, ő viszont csak most nyolcadikas, tavaly jött meg neki a menstruációja.

Azt figyeltem ki, hogy a betétjeit nem meri kivinni a vécéől, hanem rendszeresen eldugja, pl: vécé mögé, ahol nem lehet észrevenni, és akkor viszi ki többeséveel, amikor úgy véli, nem látja senki.

De a fürdőszobában az én köpenyemben is találtam már ilyen "vicces" meglepetést (szerencsére becsomagolja, tehát legalább a szag nem zavaró) - amikor finoman megkérdeztem, hogy "Te Barbikám ezt miért rejtegeted, ki elől rejtegeted, nincs ám ezzel semmi baj, minden lánynak van ilyen, inkább örülj, hogy egészséges vagy és van minden hónapban ilyened" - elkezdett sírni, hogy ő ezt mennyire utálja és undorítónak tartja, és soha nem fogja megszokni.

Azóta is keményen titkolja.

Tudom, hogy az iskolájukban pár idióta kis p.a ezzel szokta egymás agyát húzni, hogy "júúj menstruál, júúj már terhes lehet" - de mondtam neki, hogy ezeket inkább csak nevesse ki, éretlen primitív lányok azok.

De ez indoknak kevés, hiszen itthon is úgy tesz olyankor, hogy legszívesebben elbújna. Kérdeztem tőle, fáj neki vagy mi, mondja, nem, alig vannak görcsei, fizikailag jól viseli, szóval ez se lehet gond.

A családunk egyéb szempontból úgy gondolom, okés, tehetősek vagyunk, a szüleinknek cége van, nem szoktak veszekedni, szóval nem tudom mi lehet a probléma.

De látom, hogy valahogy ők nem beszélnek vele erről, én pedig úgy érzem, hogy segíteni kellene neki.

Elmondani, hogy nem kell ezt szégyellni, de valahogy úgy fogalmaznám meg amit látok, hogy szégyelli hogy nő lett, és nem tudja magának megbocsátani, hogy nem maradt kislány. Más is volt így ezzel? Próbáltam már beszélni erről a "felnőttekkel" de nem igazán voltak rá nyitottak, mit csináljak?

2014. febr. 7. 04:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
60%

Nekem 12 évesen jött meg, és kezdetben én is undorítónak találtam, hogy vér jön ki belőlem, a betétet egy nagy pelenkának éreztem, de hamar megszoktam. Másoknak nem szoktam beszélni a havimról, látványos betétlevivés zavarna, vagy hangoztatni, de nem azért, mert szégyellem, hanem mert senkinek semmi köze hozzá.

A fürdőszobai szemetest én is jó ötletnek tartom. Ez esetleg praktikus lehet akkor is, ha mondjuk barátnők átjönnek pizsamapartira, vagy ha van bármilyen női vendégetek, betétet tud cserélni anélkül, hogy a világon mindenki megtudná. :) És szerintem is a szülőknek kellene beszélni vele, hogy ez természetes, nem tudom, mennyire lett felvilágosítva erről. :)

2014. febr. 7. 22:23
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom miért csinálja ezt. De a lányoknak mostanában átlagosan 11-12 évesen jön meg, nyolcadikra pedig már az egész osztálynak (1-2 lány kivételével) meg szokott lenni. Lehet vannak az osztályában olyan fiúk akik ezzel szívatják, de ők honnan tudnának arről, hogy menstruál?

Szerintem inkább az a baja, hogy ennyire cseszteted ezzel a témával. Hagyd békén, csinálja úgy ahogy akarja. Esetleg rakhatnátok egy kis kukát a wc mellé és abba simán kitudná dobni.

2014. febr. 8. 17:42
 13/14 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló te annyira butácska lehetsz, hogy hihetetlen. Még hogy én "csesztetem" hogy a te kifejezésedet használjam? Normális vagy te? Nem hinném.

Inkább próbáld meg a szöveget újra értelmezni, ha nem megy, szólj és segítünk, itt ugyanis rajtad kívül mindenki megértette, miről van szó.

2014. febr. 8. 23:58
 14/14 A kérdező kommentje:
Mindenki másnak nagyon köszönöm a sok segítő és kedves hozzászólást, sok ötlet és sok nézőpont került megvilágításra, a kuka dolgon már túl vagyunk, sajnos nem megoldható. Hülyén hangzik, de perpillanat tényleg nem. Közben kitaláltam, hogy van egy bizalmas fiatal tanárnője, vele kellene beszélni, hogy az osztályukban tárgyalják már ezt a témát, mármint a nővéérést, és értessék a gyerekekkel, hogy nincs ezzel semmi probléma.
2014. febr. 9. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!