Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az anyukák mégis miért hagyják...

Az anyukák mégis miért hagyják el magukat és miért hanyagolják el magukat a szülés után?

Figyelt kérdés
Nincs szükség olyan kommentekre, hogy egyesek nem hagyták el magukat, nem az a kérdés, hogy te elhagytad-e magadat, hanem akik elhagyták magukat és igénytelenek lettek, azok miért lettek olyanok?
2020. júl. 18. 12:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is igénytelen az, ami már el van használódva. Otthonra oké, miért ne lenne jó? De mikor kilépek az utcára szerintem minimum, hogy nem egy kinyúlt, láthatóan elhasználódott ruhába megyek. Na ha ezt nem érzed, akkor szólok, hogy te az "elhanyagolja magát" kategória vagy a legtöbb ember szemében. Ha nem érdekel az nem baj, csak mondom. :)
2020. júl. 19. 11:15
 52/64 anonim ***** válasza:
21%
Nyilván. Otthon jó, de ha más is látja, akkor muszáj szépet felvenni, mert mit fog gondolni a szomszéd Mariska, ha meglát! :DDD Na ha ezt nem érzed, akkor szólok, hogy te a "értelmetlenül felszínes" kategória vagy a legtöbb ember szemében. Ha nem érdekel az nem baj, csak mondom. :)
2020. júl. 19. 11:17
 53/64 anonim ***** válasza:
85%

52!

Ha téged nem érdekel más ember velemenye rolad, akkor nyilvan nem zavar az se, ha igénytelennek tart, ergo érthetetlen, miért vagy ennél a kerdesnel

2020. júl. 19. 11:24
 54/64 anonim ***** válasza:
0%

Mert szabadság van. És addig idegesítelek, amíg akarlak :D

Mert hagyod. :D De legalább a mai nevetésadag megvan. Te meg feszülj rá nyugodtan, de legalább a hajad fésüld át közben, nehogy rosszul álljon és meglássa valaki!

2020. júl. 19. 11:26
 55/64 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem idegesítesz kicsit se. Amúgy az leesett már, hogy több ember ír és nem csak egyel társalogsz?
2020. júl. 19. 11:29
 56/64 anonim ***** válasza:
93%

Én csak egy ember ismerek, aki gyerekek előtt magára nagyon adó, csinos tip-top nő volt, aztán gyerekek után eléggé elhanyagolta magát. Ott az volt az ok szerintem, hogy 3 gyereket szült kis korkülönbséggel, a férje pedig a negyedik gyereke, akit ugyanúgy ki "kell" szolgálnia, mint a gyerekeit. Nincs semmilyen segítsége, semmennyi időt nem szán önmagára. A többi anyuka, akiket ismerek, gyerek után max 1-másfél évvel közel ugyanúgy néz ki, mint előtte. Aki "igényes" volt, az maradt, aki meg nem, az gyerek után sem lett az. (Azért az idézőjel, mert kinek mi az igényes ugye, nekem az ápoltság és rendben lévő, tiszta öltözék már az.)

Nekem 2 kisgyerekem van másfél év korkülönbséggel, a második elég nehéz baba volt, és most sem sokkal könnyebb (1 éves lesz a kicsi), de kB. úgy nézek ki, úgy öltözködök, mint gyerekek előtt. Nekem bele tud férni a körmös, fodrász, kozmetikus, 3 hetente fel napom megy el erre, és az edzést is meg tudom oldani. A férjemnek jó a beosztása, ugyanúgy teljes értékű szülő, mint én, és az anyósom is majdnem mindig elérhető, ha esetleg szükséges lenne. Van, aki nem annyira szerencsés, mint én, eszembe se jutna emiatt lenézni más anyukát. Szerintem felesleges azon vitatkozni, mi az igényesség, mert mindenkinek teljesen más. Ha neki, és a párjának megfelel, senkinek semmi köze hozzá.

2020. júl. 19. 11:33
 57/64 anonim ***** válasza:
12%

30-asnál a pont. Egy csomó tok jó anyukát ismerek, aki 40+os meg egy csomó elhízott igénytelent, akinek nincs is gyereke. Ez nem gyerek kérdése. Hanem, hogy ki mennyire igényes alapból és igen, a depresszió is bejátszhat. Amíg az ember fiatal addig meg könnyebb jól kinézni. 30 fölött akar van gyerek, akar nincs, aki nem tesz magáért semmit, az lepukkan (egészséges étkezés, testedzés, akar fodrász, mert nem mindenkinek van szuper haja, ami jól néz ki ha csak nő stb stb stb)

A terhesseg alatt nem kell elhízni. Aki nem zabál az 99%-ban nem hízik el. Az egy 1% peches hormonprobléma. De ha valaki el is hízik, pl kolléganőm, utána le is lehet ám fogyni. Ő is 30 kg-t szedett fel majd fogyott le. Nekem ehhez nem lenne lelki erőm, ezért egyszerűbbnek láttam nem meghizni így 9 kg-t hiztam összesen terhesen. Nem eheztem csak normálisan ettem és nem nassoltam. Egyáltalán.

Szoval abszolút nem gyerek függő. A pasik nem is szülnek aztan hány igénytelen 35-40 es van az utcákon.

2020. júl. 19. 13:07
 58/64 anonim ***** válasza:
75%
Azt hiszik a férjük arra fog gerjedni, hogy mennyire jó anyák és milyen jól babáznak. Sajnos a pasik nem erre buknak.
2020. júl. 19. 22:22
 59/64 anonim ***** válasza:
83%
Én úgy gondolom , hogy depresszió illetve a segítség hiánya. Én baromi szerencsés vagyok ,mert a férjem a mintaapák mintaapja. Mosogat , gyereketpesztrál , éjszaka dajkálja , ha kell , altat , pelenkáz ,imád a gyermekünkről gondoskodni így nekem van szabadidőm. De ő elis mondta,hogy egyrészt azért csinálja ,mert imád a gyerekkel lenni másrészt azért ,hogy nekem legyen időm magamra is ilketve regenerálódni. Tudja ,hogy fontos ,hogy anyu jól érezze magát a bőrében a gyerek miatt is , és nem mellesleg ő A főzésből pedig mi sosem csináltunk nagy ügyet , viszont az első időszakban a nagyi zsákszámra hordta /hordja a frissen fözött finomságokat ,ami szintén hatalmas segítség. Szóval az én vállamról hatalmas terhet vesz le a családom , plusz a babánk nem nyűgös. Keveset sír , éjszaka 2x kel stb.. Nagyon sok mindentől függ szerintem ez az egész , de legjobban attól ,hogy milyen háttér segítség van az ember mellett.
2020. júl. 20. 07:53
 60/64 anonim ***** válasza:
0%
Egy jó nő mellett meg a férfiak mennek tönkre, minimum papucs lesz belőlük. A nő meg hozzászokik, hogy nem kell se főznie, se gyerekkel elmennie. A nő egész nap otthon ül, várja a férjét csinosan és élete végéig ehetik az anyja vagy az anyósa fősztjét, illetve azok élete végéig, esetleg valami reform kaját a férje elé tol az asszonyka, amivel természetesen magát tartja otthon karban, de jó lesz az a férjnek is. Aztán csodálkoznak, hogy a férfi 50 évesen feldobja a taccsot, mert mindent finanszírozni kell, az asszony szépsége sokba kerül, a gyerek felnevelése sokba kerül.
2020. júl. 23. 20:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!