Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az anyukák mégis miért hagyják...

Az anyukák mégis miért hagyják el magukat és miért hanyagolják el magukat a szülés után?

Figyelt kérdés
Nincs szükség olyan kommentekre, hogy egyesek nem hagyták el magukat, nem az a kérdés, hogy te elhagytad-e magadat, hanem akik elhagyták magukat és igénytelenek lettek, azok miért lettek olyanok?
2020. júl. 18. 12:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
27%
2, és? Közöd? Rajtam így 43 évesen van 8-10 kiló plusz. És? Soha nem voltam ilyen elégedett és nem éreztem magam ennyire jól a bőrömben. Járom kozmetikushoz, fodrászhoz, olyan ruhát hordok, ami kényelmes, amiben jól érzem magam és ez látszik is rajtam. Pont nem érdekel, hogy te aszerint ítélsz, ki hány kiló. Én meg aszerint, mennyire sötét. Hát, te elöl állsz a listán...
2020. júl. 18. 17:01
 32/64 anonim ***** válasza:
85%
Gondolom az ő gyereküknek is van apja. Ő mit csinál a szabadidejében? És aki a sokadik a sorban magának: Miért is? Vajon ez használ a házasságnak és a gyermek lelki egészségének?
2020. júl. 18. 18:03
 33/64 anonim ***** válasza:
25%

26!

De, van. Sőt, kapaszkodj, egyedülálló anyaként is neveltem jó ideig, de sosem hagytam el magam. Tudod nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Nyilvan kivetelt kepez a depresszios meg akinek problemas kisgyerek van, de ennyi.

2020. júl. 18. 18:05
 34/64 anonim ***** válasza:
90%

"Hú az ilyen 8as mártír anyáktoĺ mentsem meg a jó ég... az ilyen telepszik majd rá a felnőtt gyerekeire és hangoztatja hogy "én mindent megtettem érterek"

Pontosan. Az életben nem lesz boldog, mert a boldogsága a gyerekeitől függ. Ráadásul azt se latja az, a többi lepontozóval együtt, hogy önmagunkat a lista élére helyezni nem egoizmus és nem a gyerek elhanyagolása. Nyilván vannak dolgok, amikor a gyerek az első. Egy csecsemőt meg kell etetni, tisztaba kell rakni, stb, ilyenkor evidens, hogy var a kedvenc film meg a fagyi. De amikor a gyerek alszik és választani kell a mosogatás meg egy film között, bizony a filmet kell néha választani, a mosogatás megvár. Meg az milyen már, hiyg kb a férjét is ki kell szolgálni, mint egy másik csecsemőt. Egy pár, együtt élnek, együtt vállaltak gyereket, együtt kell hogy végezzék a munkát is minden téren. Apuka is elmosogatsz, apuka is főzhet, apuka is kimoshat, anyuka meg addig elmehet moziba, vagy a barátnőivel vacsorázni, akármi.a boldogságom kovácsa magam vagyok, az én életemet magamnak kell széppé tenni. Része a gyerekem, része a férjem, része a házam, a munkám, de én vagyok a lényeg, hiszen ha én egy befordult magamra igénytelen, cselédet es martirt játszó leny vagyok, nem tudok jo anya, jo feleseg, jo munaktars, de megcsak jo ember se lenni.

2020. júl. 18. 18:14
 35/64 anonim ***** válasza:
76%

Azért az is kérdés, mit veszünk elhanyagolásnak. Mindenkinél más a szint.

Nem sminkelek, nincs műkörmöm. Van rajtam felesleg, nem kevés.

Előbbiek nem érdekelnek, egyszerűen hidegen hagy. Nem zavar, ha valakinek van, de én így érzem jól magam.

A túlsúly meg... Nem magyarázkodok, de megvan az oka. Az zavar, de az se külsőségekben.

Csak most más prioritást kellett felállítanom, de azt is a magam érdekében. Egyszerűen tanulok. Az agyam kívánja a cukrot, enélkül nem tudok tanulni. Sportra meg nincs időm.

Akkor most igénytelen vagyok? Mert a diplomám fontosabb, mint a derékbőségem? Meg mert nem három kiló festékkel tudom csak magam jól érezni a bőrömben?

2020. júl. 18. 18:50
 36/64 anonim ***** válasza:
95%

35!

A smink, műköröm nemléte nem elhanyagolás. Ha a hétvégére felrakott smink maradéka még mindig rajtad van szerdán, a körömlakk meg félig lekopott minden körmödről, az igen.

Túlsúly...Millio oka lehet, pláne szülés után, a hormonvaltozasok miatt. Kövér és kövér ember között is van különbség. Ha bele nézel a tükörbe, te is látod, hogy pár extra kiló van csak rajtad, amit idővel leadsz majd, vagy két másik embernek is elegendő túlsúly, amitől magad is undorodsz.

Tanulsz, ergo több akarsz lenni, törődsz a jövőddel, így nem vagy igenytelen. A kérdés szerintem azokra a nőkre vonatkozik, akik a szülés után csak anyák, megszűnnek önmaguk számára is létezni, nincs céljuk, vágyuk, örömük az eletben, csak a gyerek, neki rendelnek alá mindent.

2020. júl. 18. 18:58
 37/64 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk ránéznék a kérdezőre is, ha nő, mert lehet pár anyuci kiakadna, hogy is néz ki a nem "elhanyagolt".
2020. júl. 18. 19:19
 38/64 anonim ***** válasza:
36%
Többen leírták már őszintén a lényeget. Az viszont biztos, hogy a külső nem mondja meg, milyen anya valaki. Ismerek elhanyagolt, elhízott anyát, mindenki más többet van a gyerekével, mint ő. Egy másik, aki ad magára, megteheti, mert otthon van egész nap a gyerekkel, a férje viszi le a szemetet, ő vásárol be, semmit nem csinál egyedül, nem is főz, anyósék hozzák az ételt, kiszolgálja mindenki. Gyereket nem viszi sehová, csak őrködik felette, más meg egész nap lót-fut a gyerekeivel, viszi őket sétálni, vásárolni, stb. Úgy bánnak vele, mint valami hercegnővel, csak azért mert szült. Egy ilyennek sem irigylem a férjét.
2020. júl. 18. 19:41
 39/64 anonim ***** válasza:
91%

Nézzél már meg 25-30 fölötti nem gyerekes nőket. Segítek: ugyanolyan arányban vannak elhízva, mint a gyerekesek.

Van egy ismerősöm, aki nagyjából 24 éves korától évről évre lett egyre dagadtabb, mire 28 évesen férjhez ment, már 2x akkora volt, mint 5 évvel korábban. Aztán szült 2 gyereket, és most kicsit kisebb, mint volt, mert lefogyott egy csomót.

A sógornőm. 19-20 évesen kellemesen teltkarcsú lány volt. Most 33 éves és konkrétan egy bálna, tuti, hogy 100 kiló fölött van, borzalmasan néz ki. Nincs gyereke, nem is akar. Egy barátnőm ugyanez, gyerektelen, idén lesz 32 éves, hatalmas, kb 20 éves kora óta brutális mértékben hízik.

Ellenben ha elmegyek az oviba a lányomért, nagyon sok csinos, vékony anyukát látok. Én a saját környezetemben azt látom, hogy azokból lesz a tipik lelakott, elhízott anyuka, akik amúgy gyerek előtt se voltak túl csinosak, vékonyak és igényesek. Olyat nagyon ritkán látta, hogy kifejezetten a terhességből maradt volna valakin jelentős túlsúly.

2020. júl. 18. 20:19
 40/64 anonim ***** válasza:
83%
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki gyerek után jobban elhagyta magát, az a gyerekek előtt sem volt túl igényes a megjelenésére. És ez nem a koszoságot jelenti, hanem azt hogy nem törődik pl az alakjával, azzal hogy csinosan öltözzön. Akinek ekkor nincs igénye, annak korábban aem volt. (A depresszió egy külön fogalom, azt hagyjuk!)
2020. júl. 18. 22:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!