Az első szülés tènyleg olyan borzalmas ahogy sokan állítjàk?
38 hetes vagyok, és ismerősök éd idegenek egyaránt azt érzik, hogy muszáj elmesélniük nekem az első szülésük történetèt, ami 90%-ban horrorisztikus törtènet.
Próbàlok tudatosan felkèszíteni magam lelkiekben màr a vàrandóssagom elejétől hogy pozitívan álljak a korházi dolgokhoz is illetve ha nem lehet háborítatlan és beavktkozásmentes a szülès akkor se pánikoljak be, de a sztorik utàn màr ez elég nehèz.
Itt van még egy pozitív történet:
Este 8-kor elkezdtem érezni, hogy fájogat a hasam, pont a 40. héten voltam a kiírt napon. Fél óra múlva a kórházban voltam, a baba este 9-kor már kint volt, maga a szülés 5 perc volt. Konkrétan hármat nyomtam és kicsusszant 😃 Ez első baba volt, vékony, törékeny alkatú vagyok, mindenki ijesztgetett, hogy mennyire fog fájni és nem fog kiférni mert vékony vagyok stb. Ne hallgass a többiekre, nem törvényszerű, hogy szörnyű élmény legyen.
Mindenkinél más, szerintem kár anekdotákra alapozni. Én több szülést, vajúdást láttam személyesen, külső szemlélőként nekem borzasztóak voltak...
Pár héten belül születik az első gyerekem nekem is, készülök a legrosszabbra, de reménykedem a szerencsében és a kellemes(ebb) csalódásban. És arra is építek, hogy a legkínlasztóbb szülés, amit láttam, is boldog, meghatódott anyukával ért véget. Szóval szerintem elfelejtik az előző órákat hamar, megéri :-)
Nem
Pedig komplikált szülésem volt, vákuumos befejezéssel
12 órát vajúdtam. Azt mondtam soha többé!!
De nyolc év után megint babát várok.
Nem minden szülés egyforma.
Barátnőmnek az első baba mindössze 2 óra alatt lett meg.
Szerencsés volt.
6. Vagyok
Én annak ellenére, hogy kifejezetten nehéz volt, már a kórházban mondtam hogy lehet tesó.
1,5 év van köztük
A 2. Szülésem az álom volt... mint amiket a könyvben írnak hipnoszülés..
2,5 h volt..
Én az esélytelenek nyugalmával mentem szülni. (Direkt nem hallgattam meg senki véleményét, hogy neki milyen volt. Illetve úgy voltam vele benn nem.marad, valahogy kiszedik)
Nekem nagyon rossz élmény volt akkor és ott. Duplaadag oxitocin, egyből írtóerős brutál 1perces fájásokkal, ez este 8tól éjfélig. Olyan szinten kimerültem, hogy magamon kívüli állapotba kerültem. Csak feküdhettem, lekötöttek, csak úgy vajudhattam. Fel akartam csak ülni, azt sem engedték. Vannak részek amire nem is emlékszem. De ahogy a hadamra tették a fiamat, onnan mintha ez az egész meg sem történt volna.
Másnap már rohangásztam, ugráltam a szobaban, a nővérek meg rosszul voltak, hogy csinálom ezt. 1egység vért kaptam, mert írtosok vért vesztettem. Kívül belül tele voltam varratokkal.
Most 15hós a fiam, a 2.babát várjuk. (Tervezetten)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!