Szülés után mikor már otthon vagytok, nektek hogy teltek a napjaitok, tényleg olyan borzalmas mit ahogy mondják? Kellett a segítség a nagyszülőktől hogy ott legyenek, mossanak vasaljanak, főzzenek?
Ez csak attól függ, hogy mennyire önálló az anya.
Nagyon sokan képtelenek megszervezni az életüket, kisgyerekek maradnak a szülés ellenére is és kell nekik az anyukájuk, hogy ellássa a kislányt meg a gyerekét. Amelyik nö viszont már felnött, az nem akarja állandóan a szülöt maga körül, hanem megoldja egyedül - a saját párja segítségével.
négy gyerekes anya
Köszönöm a hozzászólásokat!
Igazából még a szüléstől se félek csak a haza kerülés utáni időszaktól tartok nagyon.Nagyon sok negatív kritikát,élményt kaptam hogy nem tudnak meglenni segítség nélkül.
Én és a férjem is úgy állunk hozzá hogy nem lesz annnnyira nehéz és bonyolult a dolog ahogy ezt sok anyuka állítja.
Férjem viszi a kutyust és segít a házimunkában míg én helyre nem jövök.Még talán a fáradtságtól félek,hogy nyűgös és kiállhatatlan leszek.
Bizony hozzáálás és neveltetés kérdése is. Engem önállóságra neveltek. Egyik gyerekem születésénél sem volt segítség semmi. Habár örültem volna. Férjem 5 napot volt otthon mindkét esetben. Nem mondom, hogy egyszerűen belerázódtam, mert voltak fennakadások, főleg amikor sokat kell éjszakázni, de bele lehet rázódni.
Akkor volt nagyon nehéz, amikor a kisebbik gyerekem született. Bizony , ha nekem unokáim lesznek én megyek majd segíteni. Nem azt mondom, hogy nem lehet megoldani, de azért néha jól jött volna egy-két óra, amikor leülhetek/alhatok/tehetem a dolgom picit.
De a túl sok segítség sem jó. EGyik barátnőmnek napi szinten főz az anyja, de még a reggeliért is úgy mennek át. Szerintem ez nem normális. Anyukája minden szarba beleszól, oda mennek, ahova az ő anyja akarja, úgy vásárolnak be, ahogy a "főnök" diktál, azt esznek és úgy élnek ahogy meg van szabva. Nekem ez már sok lenne.
Sőt, a szomszédunkba van egy csaj két kislánnyal otthon. ANyósa heti kétszer hoz kaját és marad segíteni, anyja meg heti háromszor. Vagyis minden nap kell neki segítség. Ezek nekem már morbidnak számítanak. Soha nem tud belemerülni a gyerek játékába, úgy érzem nem lazítanak, mert diktálnak maguknak egy tempot: kaja kipipálva, lemenetel kipipálva, ruha kipipálva, de egy jót nevetni együtt a gyerekekkel még nem láttam őket. No mindegy, nem vagyunk egyformák.
Szerintem a normális az lenne, ha hetente-kéthetente jönne a nagyi mondjuk játszóra lemenne a gyerekkel + akkor jönne még amikor egyéb ügyintéznivaló vagy orvos van. S olyankor nem utasítanék vissza mondjuk egy ételhordónyi kaját. :-) De ez csak egy álom, illetve egy jövőkép, ahogyan majd én tervezem a gyerekeimet segíteni.
Amúgy azon szoktam mosolyogni, amikor kell vinni a gyereket tanácsadásra, hogy én megoldom egyedül két gyerekkel, és hányan vannak ahol két felnőtt megy egy babával. Ki-mennyire életképes, ez számít. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!