Szülés után mikor már otthon vagytok, nektek hogy teltek a napjaitok, tényleg olyan borzalmas mit ahogy mondják? Kellett a segítség a nagyszülőktől hogy ott legyenek, mossanak vasaljanak, főzzenek?
Szerintem ez a babán is múlik, h milyen természetű. Engem egy nagyon hasfajos, nyűgös, sokat elegedetlenkedo Drágasággal áldott meg a sors! :-)
Az első 8 hét nagyon kemény volt, pedig hidd el, nagyon is független, talpraesett ember vagyok, de ez mégis kifogott rajtam. Szóval jól jött a segítség, ahogy a mai napig jól jön! :-)
Anyukám 1 hétig volt itt mikor hazahoztuk a picit.
Egyik ismerősöm babaja igazi eszik-alszik baba! Hát persze h egy ilyen gyerkoc mellett könnyű belerazodni az anyasagba...
Ez annyira egyénfüggő...
Nem kell nyámnyilának, elkényeztetettnek lenni ahhoz, hogy segítségre szoruljon az ember.
Ha már csak a magyar hagyományokat nézitek, nem véletlen volt régen is a 6 hét gyermekágyas időszak, amikor a rokonok, szomszédok hozták az ételt a frissen szült anyának.
Vannak könnyebb és nehezebb szülések, vannak nyugodtabb és sírósabb babák.
Két gyerekem van, sosem aludtam napközben velük, mert nem voltam rá képes. Szerettem volna, de "genetikailag kódolva vagyok" a nappali alvás ellen. Így sokszor voltam fáradt, de mindent meg lehet szokni. A férjem sokat segített, hétvégenként a szüleimnél ebédeltünk, ez elegendő volt.
De mindenki másképp éli meg, nem elítélendő az sem, akihez odaköltözik a szülő segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!