Hogy tud egy anyuka aki szerencsés 1-1,5-2, fél óra alatt megszülni korházba érkezéstől számolva, ez miktől függ?
Valószínűleg genetikai adottság. Nálunk a családban szinte minden nő "hirtelenszülő" típus volt.
Engem is majdnem otthon szült meg anyám, a húgommal munkából sétált át a kórházba, hogy szülni jött (húgom koraszülött volt, 1 hónappal korábban jött).
Én az elsővel korábban bementem a kórházba, mert csordogált a víz, de akkor még nem történt semmi. Másnap reggel burkot repesztettek óra körül, 10.30-kor megszületett.
A másodikkal este 9 körül értem a kórházba, mert valami fájdogálást éreztem, 22.30-ra megszületett, farfekvéssel-lábtartással.
Harmadik gyerekkel éjfélkor keltem fel otthon, elfolyt a magzatvíz, fél 1-kor ébresztettem apát, kiló hússzal végigdöngettünk a kórházig, 1.15-kor született meg a picur.
Nem tudom, hogy csináltam, csak úgy jött. Remélem a lányaim is öröklik. Tény: a családban jellemző a viszonylag széles csípő, nyilván rugalmas a medencénk is.
Tényleg szerencsétől függ, meg hogy mikor indul el az anyuka a kórházba...
Az én esetemben 15-20 perc telt el aközött, hogy megérkeztem, és a hasamra tették a babát. Ez azért, mert otthon akartam a vajúdás nagyrészét letudni, a kórházban féltem volna, nem tudtam volna ellazulni, nyugodtan várni. S maguk a fájások sem voltak kibírhatatlanok. Amikor elkezdtek kétpercenként jönni a fájdalmak, akkor szóltam a szüleimnek, hogy vigyenek be, mikor megérkeztek, elfolyt a magzatvíz, tíz perc alatt a kórházban voltunk. Mikor megérkeztünk, megnézték, mennyire vagyok kitágulva, és ki voltam teljesen, igazából a magzatvíz efolyásánál azonnal éreztem, hogy nyomnom kell. Felrohantak velem az egyik szülőszobába, s mire a férjem és anyám is felért, már kint volt a baba. A második gyereknél viszont a kórházban szeretnék vajúdni, hogy ne ijedjen meg az első gyerek, hogy mi történik anyukával (velem), s persze, hogy ne az utolsó pillanatra érjek oda. Sokkal fájdalmasabb és sokkal hosszabb vajúdásra számítottam. Erre fel pikk-pakk megvolt.
Nekem a terhesfelkészítőn azt mondták, hogy akkor kell indulni, amikor kétpercenként jönnek, vagy ha messzebb lakik az ember, akkor kb az ötperceseknél, vagy amikor már az ember nem tudja elviselni a fájdalmat... Jó, persze leszámítva az olyan eseteket, amikor elfolyik a magzatvíz hamarabb, vagy folydogál, vagy egyéb probléma van.
Az első megadta a legjobb választ. Persze függ a nőtől is van akinek az egész szülése gyors van akinek hosszabb. És persze nem ugyanolyan semmilyen szempontból sem.
Én pl reggel 8.10re értem be 3 perces fájásokkal (hajnal fél 4kor kezdődött az egész) végül 9.33kor született a fiam de császárral. Szóval én is gyorsan végeztem, sajnos nem volt minden rendben. Többek között azért is lett császár mert hiába lettek fél 9re 2 perces fájásaim tágulás alig 1 ujj volt és minimum délután 4ig nem lett volna meg a baba.
Nekem ez egyikkel sem sikerült, nem voltam szerencsés 😄
Elsővel azt se tudtuk, mi van, mert még csak 38+3-nál voltam, csak fájt, bementünk este 6-kor, nem engedtek haza, másnap hajnalra megszültem.
Másodikkal 5 percesekkel mentünk szintén du 6 körül (reggeltől voltak fájások), éjjel szültem.
Harmadikkal ctg után vizsgált a doki, kinyíltam, megindított. Indítástól számítva 7 óra múlva született meg a lányom, a doki is mondta, hogy kb fele ennyi időre számított...
Én is a gyorsan könnyen szülők táborát gyarapítom, én is gyakorlatilag minimális fájdalommal tágultam. Az első szülés kb 4,5 óra volt, a második egy durva derékfájással indult, bementünk a kórházba és 40 perc múlva már meg is szültem, a harmadik mindenestül volt 2óra, onnantól, hogy elindultunk a kórházba.
Ez szerintem is genetika lehet (tesóm is könnyen szült), meg mondjuk az is, hogy én kis korkülönbséggel szültem, és a többedig szülések elméletileg egyre könnyebbek is.
1.gyerek csaszar, 2.gyerek ket evvel kesobb termeszetes szules, ennek megfeleloen h ne szakadjon a csaszarheg, a doki kezzel tagitott elozo hetekben. Igy mire aznap 10kor elfolyt a magzatviz, mar 5perces fajasaim lettek, delben vettek fel az osztalyra, 2kor kibujt a lanyom. "Cserebe" (meh)kifaradasos verzesem lett, kaptam 2 adag vert es napokig nem birtam felallni, 6nap mulva mehettunk haza.
Igy utolag szep szep a gyors szules, de a mehnek is kell ido hogy felkeszuljon a szulesre, ez a vajudas folyamata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!