Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy tud egy anyuka aki...

Hogy tud egy anyuka aki szerencsés 1-1,5-2, fél óra alatt megszülni korházba érkezéstől számolva, ez miktől függ?

Figyelt kérdés
2019. dec. 28. 10:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nekem ugy volt, hogy kicsit fajdogaltam, de egyáltalán nem volt erős, simán beszélgettem, röhögtem, stb. Aztan volt egy pukkanas, víz elfolyt, es jott hirtelen az erős fajas, ráadásul rögtön egész sűrűn, es mivel 3. gyerek, ugy ahogy voltam indultunk is a korhazba. (10perc az út). Mar fektettek fel a szülő ágyra, átöltözni se volt idő, meg fájdalomcsillapítóra/epire se, az első erős fajastol számítva 2 ora múlva meg volt a fiam.
2019. dec. 28. 12:11
 12/24 anonim ***** válasza:

Valószínűleg genetikai adottság. Nálunk a családban szinte minden nő "hirtelenszülő" típus volt.

Engem is majdnem otthon szült meg anyám, a húgommal munkából sétált át a kórházba, hogy szülni jött (húgom koraszülött volt, 1 hónappal korábban jött).

Én az elsővel korábban bementem a kórházba, mert csordogált a víz, de akkor még nem történt semmi. Másnap reggel burkot repesztettek óra körül, 10.30-kor megszületett.

A másodikkal este 9 körül értem a kórházba, mert valami fájdogálást éreztem, 22.30-ra megszületett, farfekvéssel-lábtartással.

Harmadik gyerekkel éjfélkor keltem fel otthon, elfolyt a magzatvíz, fél 1-kor ébresztettem apát, kiló hússzal végigdöngettünk a kórházig, 1.15-kor született meg a picur.

Nem tudom, hogy csináltam, csak úgy jött. Remélem a lányaim is öröklik. Tény: a családban jellemző a viszonylag széles csípő, nyilván rugalmas a medencénk is.

2019. dec. 28. 12:43
 13/24 anonim ***** válasza:
*Kiegészítés: komoly sérülés egyikkel sem volt, a másodiknál kellett nagyobbat vágni a farosság miatt, mert egyik karját felcsapta a feje fölé és karkifejtésre volt szükség. A harmadikat (ami a leggyorsabb volt) gátvédelemmel szültem, nulla sérüléssel.
2019. dec. 28. 12:45
 14/24 Horaires ***** válasza:

Tényleg szerencsétől függ, meg hogy mikor indul el az anyuka a kórházba...

Az én esetemben 15-20 perc telt el aközött, hogy megérkeztem, és a hasamra tették a babát. Ez azért, mert otthon akartam a vajúdás nagyrészét letudni, a kórházban féltem volna, nem tudtam volna ellazulni, nyugodtan várni. S maguk a fájások sem voltak kibírhatatlanok. Amikor elkezdtek kétpercenként jönni a fájdalmak, akkor szóltam a szüleimnek, hogy vigyenek be, mikor megérkeztek, elfolyt a magzatvíz, tíz perc alatt a kórházban voltunk. Mikor megérkeztünk, megnézték, mennyire vagyok kitágulva, és ki voltam teljesen, igazából a magzatvíz efolyásánál azonnal éreztem, hogy nyomnom kell. Felrohantak velem az egyik szülőszobába, s mire a férjem és anyám is felért, már kint volt a baba. A második gyereknél viszont a kórházban szeretnék vajúdni, hogy ne ijedjen meg az első gyerek, hogy mi történik anyukával (velem), s persze, hogy ne az utolsó pillanatra érjek oda. Sokkal fájdalmasabb és sokkal hosszabb vajúdásra számítottam. Erre fel pikk-pakk megvolt.

Nekem a terhesfelkészítőn azt mondták, hogy akkor kell indulni, amikor kétpercenként jönnek, vagy ha messzebb lakik az ember, akkor kb az ötperceseknél, vagy amikor már az ember nem tudja elviselni a fájdalmat... Jó, persze leszámítva az olyan eseteket, amikor elfolyik a magzatvíz hamarabb, vagy folydogál, vagy egyéb probléma van.

2019. dec. 28. 12:49
 15/24 anonim ***** válasza:

Az első megadta a legjobb választ. Persze függ a nőtől is van akinek az egész szülése gyors van akinek hosszabb. És persze nem ugyanolyan semmilyen szempontból sem.

Én pl reggel 8.10re értem be 3 perces fájásokkal (hajnal fél 4kor kezdődött az egész) végül 9.33kor született a fiam de császárral. Szóval én is gyorsan végeztem, sajnos nem volt minden rendben. Többek között azért is lett császár mert hiába lettek fél 9re 2 perces fájásaim tágulás alig 1 ujj volt és minimum délután 4ig nem lett volna meg a baba.

2019. dec. 28. 13:08
 16/24 anonim ***** válasza:
Egyrészt alkati másrészt az is segít ha anyuka nem 10 perces fájásokkal pánikolva esik be a kórházba. Aki 5 vagy esetleg a bátrabbak 3 percesekkel érkeznek (ez is alkati, hogy ki mennyi idő alatt jut el ezekhez) az jó eséllyel nem fog még 15 órát vajúdni a szülőszobán hiszen ez már a finishnek számít.
2019. dec. 28. 14:49
 17/24 anonim ***** válasza:
Az elsonel magzatvizelfolyassal kezdodott es 16 orat vajudtam. A masodiknal mar napokkal elotte sok joslom volt, folyamatosan tagultam. Tobbszor azt hittem, menni kell, aztan megsem. Amikor tenykeg menni kellett, este 11-kor kezdett otthon fajni, hajnali 1-kor vizsgalt meg a doki, szinte teljesen ki voltam tagulva, 3-kor megvolt a baba. Szerencse? Nem tudom, teljesen sokkot kaptam, h ilyen gyorsan jon, nem tudtam magam osszeszedni agyban es jobban fajt, mint az elso szules, pedig az se volt piskota.
2019. dec. 28. 14:55
 18/24 anonim ***** válasza:

Nekem ez egyikkel sem sikerült, nem voltam szerencsés 😄

Elsővel azt se tudtuk, mi van, mert még csak 38+3-nál voltam, csak fájt, bementünk este 6-kor, nem engedtek haza, másnap hajnalra megszültem.

Másodikkal 5 percesekkel mentünk szintén du 6 körül (reggeltől voltak fájások), éjjel szültem.

Harmadikkal ctg után vizsgált a doki, kinyíltam, megindított. Indítástól számítva 7 óra múlva született meg a lányom, a doki is mondta, hogy kb fele ennyi időre számított...

2019. dec. 28. 21:35
 19/24 anonim ***** válasza:

Én is a gyorsan könnyen szülők táborát gyarapítom, én is gyakorlatilag minimális fájdalommal tágultam. Az első szülés kb 4,5 óra volt, a második egy durva derékfájással indult, bementünk a kórházba és 40 perc múlva már meg is szültem, a harmadik mindenestül volt 2óra, onnantól, hogy elindultunk a kórházba.

Ez szerintem is genetika lehet (tesóm is könnyen szült), meg mondjuk az is, hogy én kis korkülönbséggel szültem, és a többedig szülések elméletileg egyre könnyebbek is.

2019. dec. 28. 21:54
 20/24 anonim ***** válasza:

1.gyerek csaszar, 2.gyerek ket evvel kesobb termeszetes szules, ennek megfeleloen h ne szakadjon a csaszarheg, a doki kezzel tagitott elozo hetekben. Igy mire aznap 10kor elfolyt a magzatviz, mar 5perces fajasaim lettek, delben vettek fel az osztalyra, 2kor kibujt a lanyom. "Cserebe" (meh)kifaradasos verzesem lett, kaptam 2 adag vert es napokig nem birtam felallni, 6nap mulva mehettunk haza.

Igy utolag szep szep a gyors szules, de a mehnek is kell ido hogy felkeszuljon a szulesre, ez a vajudas folyamata.

2020. jún. 17. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!