Mi lehetett annak az oka, hogy az EDA a vajúdás elején
még hatott, de aztán nem? Volt még így valaki? Vagy csak
én voltam ilyen "szerencsés"?
Figyelt kérdés
Eleinte olyan jól hatott, hogy semmit sem éreztem a fájásokból. De ahogy erősödtek a fájások, úgy egyre inkább nem hatott az EDA, pedig kaptam óránként az adagot. A végére már egy picit sem hatott, kitolási szakban is kaptam még egy adagot, de annyira nem hatott hogy még a végén a varrást is rendesen éreztem, pedig a szülésznő azt mondta hogy EDA miatt nem kellene éreznem.
Járt még hasonlóan valaki?
2012. márc. 8. 16:07
1/9 anonim válasza:
A vége felé csökkentik az adagot, ahogyan közeledik a kitolás (ezt veled nem feltétlenül közlik, mert a fájdalomtól való félelem egyfajta pszichés gátláshoz vezethet), ezért. :) Ez amolyan szülőszobai kulisszatitok. :)
Sok boldogságot a babához!
2012. márc. 8. 16:20
2/9 anonim válasza:
A kitolásnál kell hogy érezzél, különben nem tudod olyan jól kontrollálni a nyomás időzítését.
Én nem kértem fájdalom csillapítást, úgyhogy én végig "szerencsés" voltam, már kétszer is, és nemsokára harmadszor.
Mondjuk én jobban félnék egy EDA-tól, mint a szüléstől... :o)
Viszont varráshoz kaptam helyi csillapítást, így az nem fájt.
2012. márc. 8. 16:30
3/9 anonim válasza:
Én mindenféle fájdalomcsillapitás nélkül szültem,"szerencsés" voltam nagyon. De annyit tudok,hogy a kitolásnál már nem adnak vagy nem annyi eda-t,mert érezned kell,hogy mikor kell nyomni. Szóval ez minden EDA-snál igy van.
2012. márc. 8. 16:40
4/9 anonim válasza:
Szia!
Tényleg az lehet az oka, hogy csökkentik az adagot. Én EDA-val szültem, nekem csak 2 adagot adtak be, mert annyira gyorsan jött kifelé a gyerkőc, hogy a szülésznő is csak kapkodta a fejét - pedig első baba volt. Így viszont a másodikat a tolófájások előtt kb. negyed órával kaptam meg, ami miatt semmit nem éreztem, még azt sem, hogy mikor keményedik a hasam, így a doki a gyomromba könyökölve passzírozta ki belőlem a kislányomat. Én meg próbáltam nyomni, de nem tudtam elég erősen, mert ugyebár nem tudtam, mikor kéne, úgyhogy kb. "végignéztem" a saját szülésemet...
2012. márc. 8. 18:50
5/9 A kérdező kommentje:
De nálam picit másabb volt, mivel fájások este 6 körül kezdődtek, 10-kor kötötték be az oxitocint, és utána nem sokkal rá az EDA-t. Hajnal 3-kor, még mindig csak 1 ujjnyi voltam, és akkor már éreztem hogy nem hat annyira. Reggel 6-kor már csak 10 percig hatott és utána teljesen kiment, és csak utána nézték meg h már 3 ujjnyi voltam, és onnantól hiába kaptam, semmit sem hatott, olyan volt mintha meg se kaptam volna
2012. márc. 8. 19:43
6/9 anonim válasza:
A kitolási szakasznál ÉREZNI kell a fájásokat, jól írják , csökkentik az adagot.
2012. márc. 8. 19:51
7/9 anonim válasza:
ja , egyébként az eda-t is lehet rosszul adagolni, példát is írt rá az egyik hozzászóló, hogy nem tudta mikor kell nyomnia, mert nem érezte. Ezért kell, hogy jól és megfelelő ütemben adagolják. Pont az az optimális, ha a kitolásnál már van fájdalom. Ez a baba "érdeke" főleg, mert bár rövid az út, de a medencecsontok között halad át a feje és teste, amit az erős tolónyomás segít.Minél gyorsabban megy a dolog, annál jobb.
2012. márc. 8. 19:58
8/9 A kérdező kommentje:
Jó, én elhiszem hogy csökkentik az adagot, de tuti nem akkor amikor még 1 ujjnyi vagyok. Meg nem vizsgálat előtt, mikor még azt sem tudják hogy egy ujjnyi maradtam-e vagy tágultam már. Én ezt nem értettem eddig, de még most sem. Mert valahogy egy kommentelő sem értette meg, hogy én már akkor teljesen éreztem a fájásokat, amikor még nem tudták hogy hol járok a szülésbe, hogy közelednék-e a kitoláshoz....
2012. márc. 16. 16:46
9/9 anonim válasza:
És honnan tudod, hogy "teljesen érezted", lehet, hogy anélkül még erősebb lett volna...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!