Hogy tud egy anyuka aki szerencsés 1-1,5-2, fél óra alatt megszülni korházba érkezéstől számolva, ez miktől függ?
Ismerek olyat aki 30 perccel utána
De szanaszéjjelszakadt
Ismerek olyat akik csak későn indultak..
Villámszülés általában sérüléssel jár
Egyéni és babafüggő hogy alakul
Én így voltam, kicsit fájdogáltam, de nem találtam rendszert, azt hittem jósló, szülési fájdalom csak jobban kellene, hogy fájjon. Aztán csak nem akartak múlni, mintha rendszer is lett volna benne, azért csak bemegyek az első kórházba nehogy baj legyen(városban voltam). Fél óra alatt beértem, addigra mintha jobban fájtak volna, már össze kellett szorítanom a szám. Megnéztek, 3 ujjnyira tág voltam, kaptam oxitocint, vettek vért, babát ultrahanggal megnézték, egy óra volt
innentől, 4. tolófájásra kijött a baba, bár azt mondták tartsam vissza, dehàt az nem ment. 3 öltéssel kellett összevarrni lent a gátmetszésem, na az kegyetlenül fájt.
Ha az egész vajúdásnál bent lettem volna, biztos tovább tart, de egyszerűen nem tűnt fel, hogy vajúdok.
1 hete szültem.
Minden fájdalom nélkül nyílt ki a méhszájam 3.5 ujjnyira, aznap nst után derült ez ki, amikor a dokim megvizsgált. Mondta h feszül a burok es mivel 1 órára lakunk azt mondta erősen ajánlott burkot repeszteni mert ha otthon reped meg lehet nem érünk be a kórházba, így nem mer hazaengedni.
Aznap burkot repesztett háromnegyed 12 kor, fél óra múlva már jöttek is az 5 perces fájások, majd hirtelen 2-3 percesek majd folyamatos fájás, gyakorlatilag burokrepesztes után 1 és negyed órával született meg a kislányunk. Ha otthon folyik el a magzatvíz, valóban necces lett volna hogy beérünk-e
Előző vagyok, 3 évvel ezelőtt "csak" 2 ujjnyira nyílt ki fájdalom nélkül a mehszajam (ez azt jelenti hogy hetekkel korábban elkezdett nyílni és szülés napján már 2 ujjnyira nyitva volt)
Akkor délben kezdődtek a fájások es 3 ra értünk a kórházba. 4 órakor burokrepesztes, fél 6-kor pedig már kint is volt a kisfiam.
Szóval én szerencsés vagyok mert korábban elkezd kinyilni a mehszaj fájdalom nélkül, más meg órákat vajudik mire kinyilik 2-3 ujjnyira.. Gondolom emiatt is rövidül meg a szülés.
Elsőnél vágtak, most egy hete nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!