Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 47 évesen szülni?

47 évesen szülni?

Figyelt kérdés

A helyzetem nem annyira egyszerű,hogy erre a kérdésre zsigerből jöjjön a válasz: "Úristen,dehogy!"

Fiatal éveimet elvette a mesterséges megtermékenyítések sikertelen sorozata. Végül az örökbefogadás maradt. Két öf.gyerekünk van.

10 éve volt 2 spontán terhességem,mindkettő vetéléssel végződött.

Az első kb.4 hetes lehetett. Elhúzódó menszesz miatti küretből derült ki,hogy terhesség volt. A másodiknál elindult valami,de csak petezsák volt szikhólyag nélkül. Ez spontán kiürült,nem volt szükség beavatkozásra.

Most 8 hetes terhes vagyok. Nőgyógyász szerint minden rendben. Jó eséllyel lehet egészséges baba.

Csak nem tudom,örüljek neki,vagy sem. Nyilván nem lenne egyszerű terhesség,szorosabb vizsgálatok,amniocentézis,genetikai szűrés...stb.

De nem is ez aggaszt. Sokkal inkább az,hogy nagyikorú vagyok.

Ismerőseim körében vannak,akik 43 évesen szültek,de harmadikat. Nem bánták meg. Pedig ők is gondoltak abortuszra.

A fenébe,tényleg nem tudom.

Ne gyertek,kérlek azzal,hogy miért nem védekeztünk? Tényleg eszünkbe sem jutott,leírtam,miért nem.

Nyilván nem a kommentek alapján fogok dönteni,de jó lenne több véleményt is meghallgatni.

A férjem szeretné ezt a babát,és igazából én is,de vannak kételyek.

És most arra kérek mindenkit,hogy abban a hiszemben adjatok tanácsot,hogy egészséges lesz a baba.

Mert,ha közben kiderülne,hogy beteg,akkor más szempontok kerülnek előtérbe.

Köszönöm.

2019. okt. 18. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
23%

Ismét a testvér vagyok.

Tényleg sajnálom,ha azt gobdoljátok,hogy kamu. Nem tudom bizonyítani az ellenkezőjét,mindenki azt hisz,amit akar.

Nemsokkal a kérdés kiírása után ment el a baba,és törölte is a profilt. Hogy miért törölte? Nem avatott be. De ismerem annyira,hogy tudjam,vagy sejtsem,túl érzékeny,és nem szeret a múltban élni. De számára ez adott esetben minden írott,elektronikus vagy akár papíron lévő emléket töröl. Gyerekként is ilyen volt.

Azt nem tudom,4 napja miért volt még latható a regisztrációja. De mindegy is,ha valami,na,ez most nem számít.

A rosszindulatú privire nem válaszolok.

A többieknek köszönöm.

Szeretném lezárni a kérdést. Ha bárki azt gondolja,kamu,szíve-joga,de se a testvérem,se én ilyennel soha nem viccelnénk.

Köszönöm.

2019. nov. 24. 19:52
 62/71 anonim ***** válasza:
37%

"Azt nem tudom,4 napja miért volt még latható a regisztrációja"

Azért, mert akkor még nem volt törölve.

Jó, tegyük fel hogy igazat mondasz és tényleg te vagy a testvér. Akkor is sántít valami a sztorival kapcsolatban. Egyébként is, de most hogy jött a gondoskodó testvér beszámolni a történtekről, méginkább.

Egyébként hogy kell elképzelni a szituációt? Sírás közben, két szipogás között elhintette, hogy amúgy kiírt gyakorikérdések.hu-ra egy kérdést hogy megszülje e a gyereket, de kétségbeesésében törölte magát mert nyilván nem volt jobb dolga vetélés után mint gyakorizni, és menj már fel megírni a többieknek mi lett azóta?

Tök reális...

2019. nov. 25. 04:02
 63/71 anonim ***** válasza:
71%

Tényleg szeretnénk lezárni ezt a fejezetet az életünkben. Kérlek,értsétek meg ezt.

A történet igaz.

Ikerházban élünk,gyakorlatilag mindent tudunk egymásról. Bármilyen nehéz elhinni,csak a jószándék vezérelt,hogy megírjam nektek,mi történt a testvéremmel.

Illetve az,hogy megtiszteljem a sok kommentelőt ezzel.

De nem jövök erre a kérdésre többet. Lehet írkálni még,hogy kamu volt,ha nektek ez jólesik,csak közben picit gondoljatok magatokra. Nektek ilyen esetben ez hogy esne? Vannak helyzetek,mikor az ember nem cselekszik reálisan,vannak sztorik akár itt,akár a való életben,amik kamuknak tűnhetnek,mégsem azok. De ne bántsuk egymást! Mindenkinek vannak problémái,mindenki szeretne néha kivülállóktól tanácsot kapni (lsd.:GYIK).

Sajnos vannak kamu kérdések,amik miatt több valós szitu is megkapja ezt a jelzőt.

Mondjuk,ha ez itt kamu lenne (és higgyétek el,bár lenne az),nem mondtam volna el testvérként,hogy elment a baba.

Törölve a fiók meg okt.végén lett.

Mindenkinek kívánok minden jót! És ne bántsuk egymást! Sziasztok.

2019. nov. 25. 09:15
 64/71 anonim ***** válasza:
89%
Én ma olvastam végig az egész történetet, én nagyon szorítottam az elején, leforrázott hogy sajnos nincs happy end. Nagyon szimpatikus volt a kérdező, az itt megszokott ocsmány kommentekre is olyan higgadtan válaszolt mindig! Nagyon sajnálom őt, és remélem azóta jól (vagy jobban) van már. Egy virtuális ölelést küldök neki! 🤗
2019. dec. 30. 19:30
 65/71 anonim ***** válasza:
52%
66 éves korig lehet szülni amennyit akarsz jo dolog 47 évesen is babázni ha akarsz
2020. jan. 12. 21:13
 66/71 anonim ***** válasza:
73%
Miután elolvastam a kérdést, azonnal a végére jöttem, mert láttam, hogy sok a hozzászólás és sajnos szinte 100%-ra vettem, hogy el fog menni a baba. Sajnos a 40 fölötti terhességek több, mint 2/3-a vetéléssel végződik (orvostól tudom), így még jobb is, hogy csak most látom a kérdést... Nekünk 3 gyermekünk van, én 40, a férjem 60 éves. SENKI nem néz minket a gyerekek nagyszüleinek! :D Mindketten letagadhatunk legalább 10 évet, de ezért teszünk is!!! Úgyhogy csak emiatt elvetetni egy babát, akinek amúgy is kevesebb, mint 25% az esélye az életben maradásra, bűn lett volna... Én úgy gondolom, hogy minden gyermek Isten ajándéka, még ha nem is "jókor" érkezik az ember szemszögéből. Nagyon fontos, hogy akinek azt dobta az élet, hogy csak később vállalhat gyereket, nagyon vigyázzon magára, mozogjon eleget, egyen egészségesen és szakítson időt magára és párként magukra is, mert ez a kiegyensúlyozott boldog élet alapja. Azt üzenem a kérdés kiírójának, hogy próbálja megtalálni az élete feladatát, mert ezek szerint neki nem az, hogy saját gyermekeket nevel, de az örökbefogadás nagyon jó irány volt, ha ennyire gyermekszerető!! Tiszta szívvel kívánok neki meglelt boldogságot és hogy találja meg magában azt a belső erőt, amiből nem képes kimozdítani senki és semmi. Számunkra ez a hit, és a bizalom abban, hogy az életünk sorsa a lehető legjobb kezekben van! <3
2020. jan. 13. 10:33
 67/71 anonim ***** válasza:
100%
Jèzus Úristen. Tudod Te egyàltalán mit beszélsz? 66 éves korig szülni😲 Nooormális Margit? Mutassak Neked àtlagos magyar 65 éves nőket? Mutatok egy-kettőt jókat fogsz azon röhögni, hogy az szüljön ezt bármekkora összegben le merném fogadni.
2020. jan. 13. 22:36
 68/71 anonim ***** válasza:
100%
De állítom a hölgyek is jókat fognak ezen derülni, vagy elküldenek pszichológushoz ha nem lessznek jó passzban. Nem ártott meg Neked az a tegnapi töltött káposzta édes fiam? Nem attól beszélsz ilyen hülyeségeket?
2020. jan. 13. 22:39
 69/71 anonim ***** válasza:
74%
De 60 éves apuka se semmi pici gyerekkel. 70 évesen már rég nyugger lesz míg a gyereke még bőven kis kamasz.
2020. jan. 13. 22:56
 70/71 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd őket Laca, ahogy látod ennek a kérdesnek az a lényege hogy támogasd a kerdezőt, mindegy hogy mekkora röhejes, bődületes marhaságot hordasz össze, csak állj a kérdező mellett.
2020. jan. 13. 23:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!