Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 47 évesen szülni?

47 évesen szülni?

Figyelt kérdés

A helyzetem nem annyira egyszerű,hogy erre a kérdésre zsigerből jöjjön a válasz: "Úristen,dehogy!"

Fiatal éveimet elvette a mesterséges megtermékenyítések sikertelen sorozata. Végül az örökbefogadás maradt. Két öf.gyerekünk van.

10 éve volt 2 spontán terhességem,mindkettő vetéléssel végződött.

Az első kb.4 hetes lehetett. Elhúzódó menszesz miatti küretből derült ki,hogy terhesség volt. A másodiknál elindult valami,de csak petezsák volt szikhólyag nélkül. Ez spontán kiürült,nem volt szükség beavatkozásra.

Most 8 hetes terhes vagyok. Nőgyógyász szerint minden rendben. Jó eséllyel lehet egészséges baba.

Csak nem tudom,örüljek neki,vagy sem. Nyilván nem lenne egyszerű terhesség,szorosabb vizsgálatok,amniocentézis,genetikai szűrés...stb.

De nem is ez aggaszt. Sokkal inkább az,hogy nagyikorú vagyok.

Ismerőseim körében vannak,akik 43 évesen szültek,de harmadikat. Nem bánták meg. Pedig ők is gondoltak abortuszra.

A fenébe,tényleg nem tudom.

Ne gyertek,kérlek azzal,hogy miért nem védekeztünk? Tényleg eszünkbe sem jutott,leírtam,miért nem.

Nyilván nem a kommentek alapján fogok dönteni,de jó lenne több véleményt is meghallgatni.

A férjem szeretné ezt a babát,és igazából én is,de vannak kételyek.

És most arra kérek mindenkit,hogy abban a hiszemben adjatok tanácsot,hogy egészséges lesz a baba.

Mert,ha közben kiderülne,hogy beteg,akkor más szempontok kerülnek előtérbe.

Köszönöm.

2019. okt. 18. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
76%
Ez annyira szép és cuki sztori, gratulálok és ne hagyd magad lebeszélni.
2019. okt. 21. 21:31
 42/71 anonim ***** válasza:
30%
Elismerem, hogy vannak szupernagyik, de sajnos az átlag nők nem ilyenek. Akiket ismerek 65 év körüli nők, hát bizony meglátszik rajtuk fizikálisan és mentálisan is, hogy öregek. Vannak persze kivételek, de ritka. Ezen nem kell megsértődni, aki megszületik az vagy fiatalon meghal, vagy megöregszik. Vajon mennyire lesz jó ha még egy 18 éves érettségiző kislànynak, 65 éves öreg anyja van? Ilyen korban alaposan járjatok a végére, hogy nem-e lesz beteg várhatóan. Mert egy beteg gyereknek nyugdíjas öreg szülőkkel pokol lesz az élete. Ezt nem akarhatod. Ne akarjátok görcsösen bizonyítani, hogy még fiatalok vagytok, mert a gyerek fogja meginni a levét. Most még nem vagytok öregek, de egy 65-70 éves nő vagy férfi is igencsak öreg, akár tetszik neki, akár nem.
2019. nov. 20. 09:42
 43/71 anonim ***** válasza:
20%

#42 Hiába magyarázod nekik, nem képesek felfogni, csak nyomják a bődületes hülyeségeket, hogy a gyerek fiatalít, meg hogy vannak kivételek, és akkor ugye 1000%, hogy a kérdező is kivétel, és sokkal fittebb egy 20 évesnél 😂

Már az is önmagában aggodalomra ad okot, hogy amiatt tartja meg mert a zinterneten meggyőzték...

Csak szegény gyereket sajnálom, fogalmuk sincs mi vár rá.

2019. nov. 20. 13:19
 44/71 anonim ***** válasza:
19%

"Én is közelebb vagyok már a 40-hez, mint a huszhoz, mégis sportok és az izomtomegem atletikus kategóriába esik, egyáltalán nem esik nehezemre gyerek után szaladgálni és ismerek 50 korulieket is ugyanígy, ahogy puhany, elhízott huszasokat is."

De jó, hogy leírtad hogy milyen vagy, akkor a kérdező is tuti ilyen....

Kár, hogy 165 cm-vel meg 64 kg-val a közelébe nincs ennek. Ráadásul hízni is fog a terhesség alatt, meg ebben a korban már amúgy is jönnek a plusz kilók.

Á, hagyjuk. Biztos nem a kérdezőnek. Ha te fitt vagy akkor ő is, az a plusz súly tuti csak izom.

2019. nov. 20. 13:53
 45/71 anonim ***** válasza:
72%
Ki mondta, hogy mindenki ilyen? Tanulj meg szoveget ertelmezni! Azt irtam, hogy van olyan is, ahogy puhany mozdulni nem tudo 20 eves is. Oket senki nem akarja lebeszelni a gyerekvallalasrol azert, mert zsirdiszno.Ha visszanezed, akkor meg semnit nem tudtunk a kerdezo fizikai allapotarol, mivel a kerdesben csak a korat irta.
2019. nov. 20. 15:30
 46/71 anonim ***** válasza:
27%
Igen látom mit írtál. De mivel nem tudhatod hogy a kérdező nem e egy hájas bálna, ezért nincs értelme azzal érvelni hogy tartsa meg nyugodtan, mert vannak fitt 50-esek akik birják az egész napos szaladgálást a gyerek után, mert attól ez a kérdezőre még nem biztos hogy igaz.
2019. nov. 20. 15:39
 47/71 anonim ***** válasza:
34%
Konkrétan az én szüleim nem éltek 70 évig. Apám is csak 60 éves koráig. Nővérkém 33 èves van egy 9 és egy 6 èves kisfia. Őt konkrétan arról akarnàm meggyőzni, hogy vállaljon be még egy gyereket ha van 2 kisfiú legyen 1 kislány is. Ő "öregnek" tartja magát még egy gyerekhez. Őt meg arról tudom nehezen meggyőzni, hogy még nem öreg egyáltalán. Annyi azonban bizonyos, hogy 65-70 évesen már inkàbb öreg az ember mint nem. Nem vitatom, hogy vannak szuper nagyik szuper papik de extrèm ritka lehet főleg a magyarok között. Vajon mennyire jó az ha egy tini vagy alig alig huszonéves kislánynak, srácnak ilyen öreg szülei vannak.
2019. nov. 20. 16:52
 48/71 anonim ***** válasza:
70%
De en se azt irtam, hogy mindenkepp tartsa meg, mert fitt! Nem is írhattam volna, hisz nem tudtam, hogy milyen, csak arra erveltem, akik szerint biztos roggyant, mert "oreg", mikozben ez nem igaz mindenkire. Az is igaz, hogy nagyobb esellyel marad tovabb a gyereke eleteben az, aki fiatalon vallalja, mint az, aki nem,de ez se mindig igaz. Apam peldaul 18 volt, mikor szulettem, es 31,amikor meghalt.Akkor most senki ne vallaljon, mert nincs ra garancia, hogy megeli a gyerek felnott korát? Ha a kérdező 25 eves lenne, es az lenne a kerdese, hogy most vallaljon-e gyereket vagy 47 evesen, akkor nyilvan azt irnam, hogy most, de ez nem az a kérdés.
2019. nov. 20. 20:23
 49/71 anonim ***** válasza:
25%

Olyan felesleges ilyen alacsony valószínűségű dolgokkal érvelni. Igen, tudjuk hogy egy 20 éves is meghalhat, de egy 60 éves jóval nagyobb eséllyel hal meg, hiába hozod fel azt az 1% százalék kivételt. Oké, a te apád 31 évesen halt meg. És? Bárki bármikor meghalhat ezt tudjuk, de attól még hogy van pár eset amikor fiatalon hal meg valaki és egy fiatal gyereket hagy árván, sokkal valószínűbb, hogy egy 47 éves korban szült nő hal meg a gyereke mellől amikor a gyerek mondjuk 10 éves lesz.

A 79 év is csak egy átlag, nem lehet abból kiindulni hogy addig akkor biztosan élni fog.

Akárhogy nézzük, mindenképp a gyerekkel tol ki a kérdező, csak nem vagytok hajlandóak ezt belátni.

2019. nov. 20. 20:53
 50/71 anonim ***** válasza:
25%

"Akkor most senki ne vallaljon, mert nincs ra garancia, hogy megeli a gyerek felnott korát? "

Senki nem mondta, hogy ha nincs garancia arra, hogy megéli a gyerek felnőttkorát akkor ne vállaljon. Az viszont már tudatos kibszás a gyerekkel, ha úgy vállal, hogy tudja, hogy nagy valószínűséggel nem fogja megélni.

2019. nov. 20. 20:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!