47 évesen szülni?
A helyzetem nem annyira egyszerű,hogy erre a kérdésre zsigerből jöjjön a válasz: "Úristen,dehogy!"
Fiatal éveimet elvette a mesterséges megtermékenyítések sikertelen sorozata. Végül az örökbefogadás maradt. Két öf.gyerekünk van.
10 éve volt 2 spontán terhességem,mindkettő vetéléssel végződött.
Az első kb.4 hetes lehetett. Elhúzódó menszesz miatti küretből derült ki,hogy terhesség volt. A másodiknál elindult valami,de csak petezsák volt szikhólyag nélkül. Ez spontán kiürült,nem volt szükség beavatkozásra.
Most 8 hetes terhes vagyok. Nőgyógyász szerint minden rendben. Jó eséllyel lehet egészséges baba.
Csak nem tudom,örüljek neki,vagy sem. Nyilván nem lenne egyszerű terhesség,szorosabb vizsgálatok,amniocentézis,genetikai szűrés...stb.
De nem is ez aggaszt. Sokkal inkább az,hogy nagyikorú vagyok.
Ismerőseim körében vannak,akik 43 évesen szültek,de harmadikat. Nem bánták meg. Pedig ők is gondoltak abortuszra.
A fenébe,tényleg nem tudom.
Ne gyertek,kérlek azzal,hogy miért nem védekeztünk? Tényleg eszünkbe sem jutott,leírtam,miért nem.
Nyilván nem a kommentek alapján fogok dönteni,de jó lenne több véleményt is meghallgatni.
A férjem szeretné ezt a babát,és igazából én is,de vannak kételyek.
És most arra kérek mindenkit,hogy abban a hiszemben adjatok tanácsot,hogy egészséges lesz a baba.
Mert,ha közben kiderülne,hogy beteg,akkor más szempontok kerülnek előtérbe.
Köszönöm.
Én nem tartanám meg. Nem csak ezek játszanak szerepet amiket említettél, a gyerekvállalás ennél jóval összetettebb. Nem csak arról van szó, hogy sanszos hogy nehezen fogod viselni a terhességet és nehéz szülésed lesz, hanem az lesz a legnagyobb próbatétel ami a szülés után jön. A hónapokig tartó alváshiány egy fiatal nőt is megvisel, nemhogy egy 47-48 évest... Aztán ha jön a dackorszak, meg az az időszak amikor a gyerek után egész nap szaladgálni kell, és ez bizony kemény hónapokig, ha nem 1-2 évig fog tartani. Ez rohadt fárasztó, és most nem azért, de szerintem ez nem egy közel 50 éves nőnek való, hiába hoztok 10 példát hogy jaj a ti ismerősötök, meg jaj 50 évesen is lehet valaki fitt és fiatalos, de ez nem ennek a kérdése.
Rengeteg türelem kell egy gyerekhez, és nálatok ez pont akkor fog eljönni amikor már klimaxolni fogsz, azzal meg gondolom tisztába vagy mekkora hangulatingadozással stb jár, rajtad lesz még plusz egy nagy rakás teher.
Ha úgy döntesz megtartod akkor kösd fel a gatyád, mert kegyetlen nehéz lesz, jóval nehezebb mint amire most számítasz.
30-as:
Köszi! Èn is gratulálok nektek! Hány hetes vagy? Mi pont fordítva vagyunk életkor tekintetében. Nálunk a férjem fiatalabb,igaz,nem sokkal. Ő 45 lesz,mire megszületik a kicsi. Most órülök,hogy 3 évvel fiatalabb,mint én😃. Bár igazából sose volt ez köztünk probléma.
31-es:
Tudom,hogy nem könnyű egy gyerekkel. Nyilván jön a klimax...stb. Hormonok játéka. Bár azt hiszem,épp a klimaxközeli hormonváltozás miatt sikerült be ez a pici. Szóval,végül is,hormonok ide vagy oda,klimax ide vagy oda,most nem foglalkozok ezzel. Biztosan igazad van,nem vitatom,nehéz lesz,de minden nehézségével együtt vállaljuk Őt.
Köszönöm!:)
Mi holnap kezdjük a 18.hetet! Eddig teljesen problémamentes a terhességem.
Sose zavart a korkülönbség minket! Tökéletesen kiegészítjük egymást.Szerencsére nem látszik rajtunk a korunk, mindketten letagadhatnánk egy pár évet! A gyerek meg amúgyis fiatalít az emberen! 😊
😃
Igazad van,a gyerek tényleg fiatalít.
Amúgy én sem érzem magam 46-nak (februárban leszek 47),a baba,ha minden jól alakul májusi lesz. A férjem most lesz 44 éves novemberben. A kicsi érkezésekor már 45. Mondjuk,függetlenül a babától sem éreztem a koromat,hiszen a fiunk "csak" 12 éves.
Szurkolok nektek! Boldog babavárást!
31-es!
Akkor ilyen alapon fiatalon se vállaljon gyereket senki, mert akkor a klimax idején pont kamasz lesz a gyereke. Az is hormonbomba. Mit kezdene már egymással két hormonzavarodott,nem? Ez elég buta érv.Fizikailag a legtöbb huszonéves fittebb, mint a legtöbb negyvenes, de ez nem igaz mindenkire. Vannak kivételek bőven. Én is közelebb vagyok már a 40-hez, mint a huszhoz, mégis sportok és az izomtomegem atletikus kategóriába esik, egyáltalán nem esik nehezemre gyerek után szaladgálni és ismerek 50 korulieket is ugyanígy, ahogy puhany, elhízott huszasokat is.
Csak épp egy pár éves kisgyerek még állandó felügyeletet meg gondoskodást igényel, a kamasszal meg max kiabálsz egy jót.
Örülök, hogy te fitt vagy, de honnan veszed hogy a kérdező is az, és nem egy tohonya tehén?
Kedves Utolsó!
Azt nem mondanám,hogy olyan fitt vagyok,mint a huszonévesek.
De "tohonya tehénnek" sem jellemezném magam. Valahol a kettő közt.
165 cm. vagyok,ehhez most 64 kg.
A versenysúlyom 58 kg.,de voltam már 80 is. Igazából most fittebbnek érzem magam,mint mondjuk a 20-as éveim végén és a 30-asok elején,mikor a szervezetem épp pihente ki a mesterségesen bevitt hormonbombákat.
Mára regenerálódott. Hogy mi lesz 5-6 hónap,20-30 év múlva,nem tudom. De azt ki tudja előre,nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!