47 évesen szülni?
A helyzetem nem annyira egyszerű,hogy erre a kérdésre zsigerből jöjjön a válasz: "Úristen,dehogy!"
Fiatal éveimet elvette a mesterséges megtermékenyítések sikertelen sorozata. Végül az örökbefogadás maradt. Két öf.gyerekünk van.
10 éve volt 2 spontán terhességem,mindkettő vetéléssel végződött.
Az első kb.4 hetes lehetett. Elhúzódó menszesz miatti küretből derült ki,hogy terhesség volt. A másodiknál elindult valami,de csak petezsák volt szikhólyag nélkül. Ez spontán kiürült,nem volt szükség beavatkozásra.
Most 8 hetes terhes vagyok. Nőgyógyász szerint minden rendben. Jó eséllyel lehet egészséges baba.
Csak nem tudom,örüljek neki,vagy sem. Nyilván nem lenne egyszerű terhesség,szorosabb vizsgálatok,amniocentézis,genetikai szűrés...stb.
De nem is ez aggaszt. Sokkal inkább az,hogy nagyikorú vagyok.
Ismerőseim körében vannak,akik 43 évesen szültek,de harmadikat. Nem bánták meg. Pedig ők is gondoltak abortuszra.
A fenébe,tényleg nem tudom.
Ne gyertek,kérlek azzal,hogy miért nem védekeztünk? Tényleg eszünkbe sem jutott,leírtam,miért nem.
Nyilván nem a kommentek alapján fogok dönteni,de jó lenne több véleményt is meghallgatni.
A férjem szeretné ezt a babát,és igazából én is,de vannak kételyek.
És most arra kérek mindenkit,hogy abban a hiszemben adjatok tanácsot,hogy egészséges lesz a baba.
Mert,ha közben kiderülne,hogy beteg,akkor más szempontok kerülnek előtérbe.
Köszönöm.
Ismerős donor petesejttel szült 46 évesen egészséges babát .A poklot bejárta a gyermekért és sose nagyiként gondolt magára.
Ez a ba egy csoda ha megszületik, biztos nem vetetném el. 24 és 32 évesen szültem. Mi a garancia hogy látom őket felnőni? Semmi.
Tarts meg én azt mondo.
Ok,12-es😃
Mondjuk,egyelőre az illatát sem bírom.
Azt hiszem,az első sokk után kezdek örülni.
Köszönöm nektek a biztató sorokaz,jólesett minden komment.
Egyelőre ketten örülünk neki a férjemmel.
Később,mikor már túl vagyok az első trimeszteren,beavatjuk a közeli családot.
Bár igazából nem tudom,mikor lesz biztos,hogy meg marad egyáltalán.
A gyerekeinknek mikor mondjuk el?
15 éves a lányunk,12 a fiunk.
Az is kérdés,ők mit szólnak majd. Írtam,hogy őket örökbefogadtuk,és ezt tudják is.
Fogalmam nincs,nekik hogyan és mikor.
Még most realizálódott bennem,hogy az ő életük is megváltozik.
Esetleg ilyen tapasztalata nincs valakinek? A testvérféltékenység alapból meg van (bár ekkora gyerekeknél nem tudom,de épp most kamaszok),és ehhez még hozzájön,hogy a pici saját.
Persze őket is úgy szeretjük,mintha én szültem volna őket,és ez ezután sem fog változni,de vajon ők is így látják majd?
Hú,lehet,hogy érthetetlen voltam,bocsi.
"abba azért gondolj bele, hogy mire a gyereked 10 éves lesz, te már bőven nagymama korban leszel"
Nem az számít, hogy a kérdezö hány éves lesz, hanem hogy milyen a hozzáállása.
Egy 60 éves is gondokodhat és viselkedhet fiatalosan, meg egy fiatal is lehet öreges, maradi.
A kérdezö esetében meg egyértelmüen a gyereknek az a jobb, ha kap esélyt az életre, mintha ilyen ostoba "érv" miatt elvetetné öt!
Aki képes ilyen választ írni, az annyira begyepesedett, hogy ha még netán csak 30 éves is lenne, akkor is jóval öregesebb, "nagymamásabb" a gondolkodása, mint annak a 47 évesnek, aki képes örülni egy terhességnek.
Persze, hogy megtartanám! Mondjuk nekem sajnos nincs gyerekem, pedig én se vagyok már túl fiatal, de éppen ezért én 100 évesen is megtartanám, mert úgy gondolom, ha akkor akar jönni, akkor itt a helye😀
(Most feltételezem, hogy egészséges, ahogy kérted.)Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen! Remélem, majd megírod, mi lett.
43 évesen szültem. Nem érzem magam nagyinak, igaz, még csak kétéves a fiam. Azt sem mondanám, hogy a környezetemben kirívóan idős anyuka lennék, bőven vannak a korosztályomban. Ez nem lehet indok.
Mi a férjemmel mindketten elváltunk, mindkettőnknek van saját gyereke, így a féltékenység szóba jöhetett volna. De a féltesók imádják a kicsit, még ha néha az agyukra is megy.
Persze nálatok még bonyolultabb a helyzet ezügyben. De a nagyok nyilván ugyanúgy fogják érezni a szereteteteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!