Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 47 évesen szülni?

47 évesen szülni?

Figyelt kérdés

A helyzetem nem annyira egyszerű,hogy erre a kérdésre zsigerből jöjjön a válasz: "Úristen,dehogy!"

Fiatal éveimet elvette a mesterséges megtermékenyítések sikertelen sorozata. Végül az örökbefogadás maradt. Két öf.gyerekünk van.

10 éve volt 2 spontán terhességem,mindkettő vetéléssel végződött.

Az első kb.4 hetes lehetett. Elhúzódó menszesz miatti küretből derült ki,hogy terhesség volt. A másodiknál elindult valami,de csak petezsák volt szikhólyag nélkül. Ez spontán kiürült,nem volt szükség beavatkozásra.

Most 8 hetes terhes vagyok. Nőgyógyász szerint minden rendben. Jó eséllyel lehet egészséges baba.

Csak nem tudom,örüljek neki,vagy sem. Nyilván nem lenne egyszerű terhesség,szorosabb vizsgálatok,amniocentézis,genetikai szűrés...stb.

De nem is ez aggaszt. Sokkal inkább az,hogy nagyikorú vagyok.

Ismerőseim körében vannak,akik 43 évesen szültek,de harmadikat. Nem bánták meg. Pedig ők is gondoltak abortuszra.

A fenébe,tényleg nem tudom.

Ne gyertek,kérlek azzal,hogy miért nem védekeztünk? Tényleg eszünkbe sem jutott,leírtam,miért nem.

Nyilván nem a kommentek alapján fogok dönteni,de jó lenne több véleményt is meghallgatni.

A férjem szeretné ezt a babát,és igazából én is,de vannak kételyek.

És most arra kérek mindenkit,hogy abban a hiszemben adjatok tanácsot,hogy egészséges lesz a baba.

Mert,ha közben kiderülne,hogy beteg,akkor más szempontok kerülnek előtérbe.

Köszönöm.

2019. okt. 18. 15:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
60%
Sajnos vannak ilyenek akik szerint csak mások öregszenek, ők nem. Nem tudom ittak az örök fiatalság forrásából vagy mit gondolnak. Csak egy védtelen, szegény kisgyereket nem szabadna veszélynek kitenni. Magàval mindenki azt csinál amit akar. Ilyen alapon akkor bárki meghalhat, Fehér Miklós pl. Szívinfarktusba halt meg anno 25 évesen. Ismerek olyan bácsit ugyannakor, aki 96 évesen még él. De ne az extrém ritka esetekből induljunk ki, hanem az átlagból, ha egy mód van rá. Magamról tudom, hogy mit bírtam 18-20 évesen, és mit bírok most 32 évesen. Bizony ég és föld. És 47 éves az nàlam is sokkal idősebb már most. 60 évesen hogy fog focizni a 13 éves gyerekével pl. Mert egy magyar átlag 60 éves, az már itt fáj ott fáj, vannak kivézelek persze, de én az átlagból indulok ki.
2019. nov. 20. 21:04
 52/71 anonim ***** válasza:
60%
*kivételek
2019. nov. 20. 21:06
 53/71 anonim ***** válasza:
62%
Ok.De ha az atlagbol indultok ki, akkor magatoknak mondotok ellent, mivel noknel az atlageletkor sokkal magasabb 65 evnel, amennyi a kerdezo lesz, mire a gyerek felno. Eszerint pont vallalhatna. Fizikailag biztos nem lesz, olyan fitt, mint egy 40 eves(bar szerintetek az is oreg, mar faj mindene, szoval szinten nem jatszik a 3x evesesen szult gyerekevel), viszont huszoneves anyukabol se ismerek sok olyat, konkretan egyet se, aki focizna a fiaval. Megis felnonek.Nem hiszem, hogy ez elvaras lenne.
2019. nov. 20. 21:25
 54/71 anonim ***** válasza:
23%
De nagyon jó lesz a gyereknek ha majd 14 évesen amikor ballag az àltalànos suliból az anyuka màr 61 éves néni lesz a többi gyerek anyukája meg fiatal negyvenes. Valamelyik nap olvastam egy kamasz gyerem siràmait, hogy csúfolják az iskolában, mert mindenkinek fiatal szülei vannak, az övéi meg már öregek és szégyelli ezt a gyerek.
2019. nov. 20. 21:45
 55/71 anonim ***** válasza:
32%
*gyerek
2019. nov. 20. 21:45
 56/71 anonim ***** válasza:
64%
Aki olyan gyerek,az mindenkiben talalhat valamit, ami miatt csufolhatja. En speciel ugy nevelnem a gyerekem, hogy ne tegyen ilyet. Amugy ezt a korosztalyt tanitom, es nem csufolodnak, kulonosen ilyenert nem, pedig ott is vannak idosebb szulok. Persze ettol meg biztos, hogy van ilyen, ezt elismerem. De amig nem kerdezted azt a gyereket, aki ma szegyelli a szüleit, hogy melyiket valasztotta volna, ezt, vagy hogy meg se születik, addig nem tudhatod mennyire erzi ezt "kicseszesnek". A kérdező mar terhes, nem tervezesi szakaszban van.
2019. nov. 20. 22:59
 57/71 anonim ***** válasza:
85%

Nem szoktam kommentelni, ezt a kérdést is csak figyelésre jelöltem be, de most hozzászólok mert van benne közvetett tapasztalatom.

Amikor szültem egy szobában voltam egy 45 éves nővel. Császárral szült a 37. hét előtt (császár nagy valószínűséggel a te esetedben is lesz) belázasodott szülés után, nagyon erősen vérzett, a babával is volt valami amire már nem emlékszem, de átvitték valahová. 3 hétig voltak kórházban.

Utána nem tudom mi lett, megszakadt velük a kapcsolat.

A kislányom osztályában is van egy gyerek akit későn szült az anyukája, nem meri senkinek megmondani hogy hány éves. Lehet hogy ezt nem hiszed el, és azt gondolod hogy csak rosszindulatból írom, de tőle is kérdezték hogy miért a nagymamája hordja suliba, na ekkortól nem mer az anyjáról beszélni.

Sajnos nem csak a te hozzáállásod számit, hanem a környezeté is. Van két Öf gyereked akkor tudhatod, hogy csúfolódás esetén nem feltétlenül az anyjára fog hallgatni, aki azt mondja nem kell velük foglalkozni, hanem a társainak fog hinni.

Energiád valószínűleg nem sok lesz a gyerekneveléshez, én 24 évesen szültem és elmondhatatlanul leszívta (és máig is szívja) az energiámat a kezdeti időszak, pedig jó kondiban vagyok, és nem voltak komplikációk.

Nyilván ezt nem azért írom hogy ne tartsd meg, gondolom már eldöntötted hogy megtartod. Több hetes a kérdés, valószínűleg már nem is dönthetsz máshogy. Hát, sok erőt és kitartást kívánok, leld örömödet a babázásban! :-)

2019. nov. 21. 14:40
 58/71 anonim ***** válasza:
81%

A Kérdező testvére vagyok.

Ő törölte magát,miután elment tőle a baba.

A nevében is köszönök minden kommentet,kivétel nélkül az összeset. Ma érzett magában annyi erőt,hogy végigolvassa a válaszokat.

Az volt az első reakciója,hogy azért vannak még rendes emberek.

A család mellette áll,már kezd rendbejönni lelkileg is,és örül a 2 gyermekének.

Azt mondja,talán jobb is így,mert attól ő is tartott (többek közt),amit itt is írtak,hogy csúfolni fogják a gyereket a kora miatt.

Abban viszont meg kell védjem,hogy jócskán tud még focizni. Az én gyerekeim pl.azt mondják,hogy inkább vele mennek le a pályára,mint velem,mert én leülök olvasni,ő viszont gyerekként hülyéskedik,játszik velük. Pedig én vagyok a fiatalabb.

Mindegy,nem is ez a lényeg,csak gondoltam,elmondom.

Még egyszer köszönünk minden tanácsot,tapasztalatot,hozzászólást.

Minden jót nektek!

2019. nov. 24. 18:29
 59/71 anonim ***** válasza:
14%

Hiába mondja az ember, hogy 47 évesen ez már ez nem neki való, csak nyomják a sok hülyeséget, ő meg hallgat rá.

Aztán csodálkozik hogy ez lesz a vége.

2019. nov. 24. 18:51
 60/71 anonim ***** válasza:
27%

4 napja még lehetett neki írni privát üzenetet, direkt megnéztem hogy nem e tiltották e vagy törölte magát mióta kiirta a kérdést, tehát maximum 4 napja vetélhetett el, de inkább kevesebb, mert nem hiszem hogy az volt az első, hogy gyorsan letörölje a fiókját (amúgy miért tenné?) Tehát 3 napja történt az eset és már kezd rendbe jönni? Ő sem nagyon akarta ezt a gyereket akkor.

Már ha nem kamu az egész persze.

2019. nov. 24. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!