Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért ítélik el azt aki nem...

Miért ítélik el azt aki nem akar szoptatni de azt aki nem tud azt támogatják?

Figyelt kérdés

Miért ítélik el azokat akik nem akarnak szoptatni, és azzal vádolják, hogy "árt" a gyerekének, és tönkre teszi, és sose lesz egészséges gyereke,

MÍG

Azok a szegény anyukák akik szeretnének szoptatni de nem tudnak azokat állandóan vígasztalják, hogy ettől nem fog összedőlni a világ, és így is egészséges kisgyereke lesz?

2018. ápr. 27. 12:40
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
97%
Elozo vagyok. A 22-es hozzaszolasra reagalva:nekem,a szávaiddal elve, nem sikerült megkuzdenem a saját demonaimmal. Teljesen biztos vagyok benne,hogy a gyerekemnek jobbat tettem a nyugodt, kiegyensúlyozott körülmények között történő üveges, tapszeres etetessel,mintha hanyingerrel, ajulas-érzéssel, legszomjjal, szapora szivdobogassal, szedulessel kisert fejés altal kapott anyatejjel etettem volna. Mert ugy erzem, ha igy tettem volna, semmivel nem járulok hozza az érzelmi, pszichés feljodesehez. Sot,épp az ellenkezoje. Es valóban, feladtam a nehez szoptatast. De hogy Te milyen jogon itelsz meg engem, es mast,akiről fogalmad nincs,miért választotta a "konnyebbik utat", siha nem fogom megérteni, es elfigadni. Es nem vagyok hajlandó magam rosszul erezni, akkor sem,ha szerinted önző anya vagyok. Te pedig nyugodtan veregesd magad vallon, remekül helyt alltal. Gratulálok.
2018. ápr. 28. 11:51
 42/54 anonim ***** válasza:
49%
A tudatlan te vagy, 39-es, mert azt hiszed, hogy csak a tehéntej fehérjéjére lehet allergiás egy gyerek.
2018. ápr. 28. 13:01
 43/54 anonim ***** válasza:

Off kíváncsiságból: Van olyan, hogy anyatejfehérje allergia? Mert neten ilyet nem találtam. A szoptatott csecsemőkkel kapcsolatban a "tejfehérje allergiát" mindenütt az anya által fogyasztott állati tejekre értik, ami legtöbbször persze tehéntej, mivel az emberek főleg azt használják, de ilyenkor végül úgyis kerülni kell a többit is.

Egyébként szerintem nem olyan vészes, ha hozzászokott az ember - én glutént, tejet, tojást sem ehetek évek óta, de magam miatt, aztán mégis élvezem az életet, főleg mert így végre jól vagyok. Nálunk így mellékhatás volt, hogy így aztán biztos nem tartalmazott semmi ilyesmit a tejem.

2018. ápr. 28. 13:49
 44/54 anonim ***** válasza:
100%

43, van.

Én tejfehérje allergiás vagyok, több tíz éve tartom a diétát, de ennek ellenére a fiam allergiás volt a tejemre. Véres széklet, reflux, nem gyarapodott.

2018. ápr. 28. 14:33
 45/54 A kérdező kommentje:
Es ilyenkor az emberek inkabb magukat szenvedtuk ahelyett, hogy atternenek a tapszerre... biztos nagybuli 3 fele kajat enni honapokig ahelyett hogy lenne egy helyes kiegyensulyozott etrended minden fele etellel
2018. ápr. 28. 15:42
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt tőlem (44) kérded, nyilván nem kínoztam a gyereket. Mivel nálam diétahibáról szó sem lehetett, nem lett volna mit kizárni még pluszban az étrendemből, így egyértelmű volt, hogy legelőször azt próbáljuk, hogy tápszerre enyhülnek-e a panaszai, s mivel igen, azt kapta.
2018. ápr. 28. 16:05
 47/54 anonim ***** válasza:
38%

Továbbra is azt mondom, ha vki egészségügyi okból nem szoptat, az elfogadható, sokszor a legokosabb döntés. Mindkét gyerekem szuperül gyarapodott, a nulldiéta hatására elmúltak a panaszaik, így egyértelmű volt, hogy az Ő érdekükben én meghoztam ezt az ádozatot. Semmi nem szólt a tejem ellen, sőt, minden a szoptatás mellett szólt. Persze, kemény volt, szinte már önmagam sanyargatása, hogy kétszer másfél évig tejmentesen étkeztem, de egy idő után kialakult egy rend, és a tehéntejet elég jól lehet pótolni növényi tejekkel.

Tehát nem értem, miért kellett volna tápszereznem Őket? Azért, hogy számomra mindem szipi-szupi kényelmes legyen? A szülőség bizony nem feltétlenül erről szól. Áldozatot kell hozni, ami sokszor kényelmetlen a szülő számára.

2018. ápr. 28. 17:38
 48/54 anonim ***** válasza:
97%

Én is undorodtam a szoptatástól, 2,5 hónapig szopott a babám. Tápszeres, most is. Tudjátok sokat nyomott a latba az is, amikor a védőnőm ordenálé és mocskos stílusban mondta nekem azt, hogy de úgy is szoptatni fogok, minek vettem cimusüveget. Mondjuk a lefejt tej miatt? Mert fejve is kapta a tejet. Mellesleg kiráz a hideg azoktól az emberektől, ráadásul vad idegenektől akik csak odahajolnak a babámhoz a boltban és számon kérően megkérdezik, hogy ugye szopik? Páromat is rendkívül frusztrálja a kérdés, amikor megkérdezték tőle, van elég anyatej? A múltkor már annyira ideges volt, hogy azt mondta apatej van b... meg.

Nálam pl senki sem értette meg, még az a bunkó védőnő sem,hogy milyen dolgokból fakad a nem szeretnék szoptatni téma. Soha erről nem lehetett vele beszélni, de ítélkezni azt aztán tudott és tud is. A babám császárral született sajnos, de ennek ellenére 2.5 hónapig csak anyatejet kapott. Én soha nem is szeretnék magyarázkodni senkinek sem, mert sosem lehet tudni kinek milyen oka van arra, hogy nem szeretne szoptatni. Mellesleg ez magánügy. Nekem az egésszel az a bajom, hogy számonkérőek az emberek ez ügyben.

2018. ápr. 29. 08:12
 49/54 anonim ***** válasza:
94%
48-as, minden szavaddal egyet értek.
2018. ápr. 30. 10:54
 50/54 anonim ***** válasza:
66%

Kedves utolsó válaszadó, köszönöm :) 48-as voltam. Már azt hittem én kattantam be a védőnőtől is, de akkor mégsem. Továbbra is azt vallom, ha az emberek nem lennének számonkérőek ennyire, akkor nem lenne ezzel a dologgal semmi baj. Amit a védőnő produkált, hát az nem volt semmi. Nem csak ebben a témában, hanem úgy általában. Én nagyon szeretem a gyerekorvosunkat, a vezető védőnőt de akit kaptunk az valami ultra gáz. Nekem nagyon rosszul esik tőle, hogy milyen flegmán beszél velem. Amikor látta rajtam, hogy a több hónapnyi terhes gondozás során már ezek rosszul esnek nekem, és persze ezt szóvá tettem, azt mondta ő ilyen. Pl olyan dolgokra gondolok, hogy minden hónapban mérés volt. Nos nekem a terhesség előtt komoly súlyproblémáim voltak , 20 kg felesleg volt rajtam. Persze ez lement, de amikor terhes lettem főleg a baba miatt szerettem volna magamra vigyázni. Amikor a terhesgondozás során megkértem arra, hogy segítsen nekem ilyen terheseknek való diétában, akkor csak azt mondta miért számít ez nekem, mert én ennyire foglalkozok a kilókkal? Igazából ezen kívül számos más beszólása volt. Kértem mástól segítséget ez ügyben és csak 6-7 kg jött fel. Mindegy , bocs az off-ért, csak ezután jött a szoptatási dolog. Én csak jóhiszeműen mondtam neki, hogy vettünk a babának cumisüveget, amire ő lehurrogott, hogy úgyis szoptatni fogok. Erre írtam, hogy pl a lefejt tejnek vettük. A kórházban egyébként csak 1-2 nap volt kisebb gond a szopival, illetve a mellfájdalommal. Ügyesen belejött a babám. Szerintem ez a szoptatás nem szoptatás annyira lerágott csont. Nagyban függ, valóban van-e az anyuka mellett egy támogató környezet, mert ha valaki irtózik a szoptatástól és senkivel nem tud erről beszélni akkor bajban van. Én annyit kérdeztem a védőnőtől, ha majd eljön az ideje a tejapasztásnak hogyan kell csinálni. Nah akkor is azt mondta, hogy erről ő nem beszél nekem. Jelzem még egyszer, nem azonnal szülés utánra gondoltam, hanem ha majd eljön az ideje.

Másik: szerintem valaki azzal árt a babájának, ha testileg lelkileg elhanyagolja, nem ápolja a kis lelkét, kis testét, nem gondozza megfelelően és még sorolhatnánk. Láttam én már idegbajos szoptatós anyukát is.

2018. ápr. 30. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!