Miért ítélik el azt aki nem akar szoptatni de azt aki nem tud azt támogatják?
Miért ítélik el azokat akik nem akarnak szoptatni, és azzal vádolják, hogy "árt" a gyerekének, és tönkre teszi, és sose lesz egészséges gyereke,
MÍG
Azok a szegény anyukák akik szeretnének szoptatni de nem tudnak azokat állandóan vígasztalják, hogy ettől nem fog összedőlni a világ, és így is egészséges kisgyereke lesz?
Engem már azért megszóltak hogy fejtem a tejem és üvegből kapták az ikreim.
Csak azt nem tudta felfogni senki hogy teljesen kimerültem attól hogy félóránként hol az egyik hol a másik sírt volt hogy csak a nyammogás miatt nem éhség miatt.
Így az apjuk is tudta őket etetni és nem lettek cici függők.
Nappal nem volt segítségem,férjem dolgozott nekem így kényelmesebb volt,tudtam főzni,mosni,takarítani.
Elbeszélünk egymás mellett.
Mindenki azzal etet a négy fal között, amivel akar. Tápszerrel, kecsketejjel, anyatejjel, epres joghurttal. Aztán vagy kiderül vagy nem. Ez van. Az epres joghurtos ügy kiderült.
Az, hogy ismerősöm végig azt hazudta, anyatejes a gyereke, közben mindenki tudta a családban, hogy tápszeres? Kit érdekelt szerinted?
én elshizem, hogy az anyatej jó mert van benne olyan hasznos anyag ami nincs a tápszerben deeeeeeeee ha nélküle is fel lehet nőni egészségesen (pl én és az előző hozzászóló) akkor nem tudom miért kell elítélni azt aki nem akar szoptatni. Nyugaton sincs belőle hiszti, magánügy az egész.
Ha ezzel komolyan, ÉLETVESZÉLYESEN, veszélyeztetné a gyerekét, akkor illegális lenne nem szoptatni...
én nem elítélem azokat akik nem akarnak,hanem inkább nem tudom megérteni hogy miért nem?
Ha megpróbálták és utána úgyérzik hogy ez nekik valamiért nem megy,-azt eltudom fogadni. de azt hogy kijelentik már előre hogy nem fognak és kész! az nem túl szimpatikus..
Azok akik meg szeretnének szoptatni de nem tudnak,-nyílván nem fogják azt mondani hogy katasztrófa történt,hanem vigasztalni próbálják.
És valóban nem dől össze a világ ha egy baba tápszeres.
De azért én is úgy gondolom ha valakinek van lehetősége szoptatni,akkor az a jobb/természetesebb megoldás. legalább az első hetekben
Először is én nem ítélem el. De a babának a legjobb az anyatej. És ez tény. Ha nincs, hát nincs. A mai tápszerek is jók, felnő a gyerek azon is, még azt is vitatom, hogy biztosan betegesebb lesz-e stb, szerintem ez sokmindenen múlik, esetleg ebből 1 tényező az, hogy anyatejes volt-e vagy sem, de ez nem fekete meg fehér.
Viszont meg lehetne próbálni. Van aki korán feladja, hogy nem neki való, nincs elég teje, igazából semmi közöm hozzá. Ahhoz sincs, aki eleve meg se próbálja, mert nem akar szoptatni.
Amúgy én se tudtam, mindkét babám kb 2 hónapos korig kapott anyatejet is, meg nagyrészt pótlást. Sajnos hamar cumizavarosok lettek, utána fejtem, de amikor már az egész napi fejés nem tett ki egy adagot, akkor feladtam.
Sajnos én azt tapasztaltam, hogy tényleg nem véletlen, hogy az anyatejet dícsérik. Nekem a babáim tejallergiások, utólag derült ki, hogy én is. Viszont én sose ettem olyan sok tejterméket, keveset vittem magamhoz, pékáruból, felvágottból stb, a kislányomnál meg észrevettem, hogy mínél kevesebb az anyatej (és több a tápszer) annál nyugtalanabb evés után, 5 hónapos volt, mire végre felírtak egy nekivalót, mert hát gasztroenterológián se osztogatják csak úgy (Neocate) szóval én szépen tartottam volna a diétát, könnyebb lett volna mindenkinek. A második babám előtt én nagyon rákészültem a szoptatásra, annyit szoptattam a babát 1. nap, hogy 2. napra semennyit nem veszített a súlyából, 2-3. napon is folytattam ugyanezt, de egyre többet fogyott, végül 4. napra meghaladta a 10% súlyesést, pedig 4. napra indult el a tejem, de csak 10 mili körül tudott szopizni, az is nagyon lassan jött, rengeteg vizet ittam, karamalz-t ittam, homeos bogyót szedtem, szinte parancsra ettem-ittam. Teltek a napok, hetek, csak nem lett több, hiába minden.. Igen, fáj, ha azt olvasom, hogy valaki nem akar szoptatni. :( De nem ítélkezem, nem vádolom őket semmivel. Csak legalább az előtejből kapjanak már, cumisüvegből akárhogy, azt védőoltásként is szokták említeni.
Hát pl mivan azokkal a családokkal, ahol az anyuka megy dolgozni a szülés után és apuka marad otthon, de nem szeretné ha egész nap fájnának a mellei vagy akár foltos lenne a ruhája stb, és a kezdetektől fogva inkább elapasztja.
Mondjuk olyan estben ahol az apuka munkanélküli de az anyuka dolgozik.
A dohányzó kismamákat sem szokták megdicsérni. Pedig én nem egy és nem kettő ilyet ismerek, van, aki 3-at szült így, minden gyerek makk egészséges, időben, normális súllyal született. Ennyi erővel minek leszólni őket is? Nehogy már küzdjenek a leszokással, amikor így is lehet egészséges gyereket szülni?
Én csak azt nem értem, hogy minden anya azt mondja, hogy tűzbe menne a gyerekéért, annyira szereti. De ha már egy kis erőfeszítést kell tenni, mint pl szoptatás nehézségei, vagy leszokás, akkor az már nem megy... :(
#18: itt nagyrészt Magyarországon élő nők vannak (van persze külföldi is de erre visszatérek...) szóval a baba 6 hónapos koráig úgyse lehet dolgozni, pl apuka se lehet csed-en.
Külföldön élőknél meg biztos vagyok benne, hogy legalább 6 hetet anyuka csak otthon marad ha már szült, ha csak 1 hónapig szoptat is jobb, mintha meg se próbálta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!