Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményed a nyilvános...

Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés

Elfogadottnak kéne lennie vagy sem? Miért?

+1 kérdés: Mo.-n van joga a nőknek nyilvánosan szoptatni?

2016. júl. 24. 19:38
1 2 3 4 5 6
 51/57 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Nekem sajnos kellett fejnem, ahhoz, h egyáltalán beinduljon. De ez egy másik történez... Egyébként sosem melegítettem, itatás előtt pár percig markoltam, a kézmelegemtől felmelegedett. Nekem egyébként megnyugtato volt, hogy akkor is van nálam " enniveló" ha nincs lehetőség diszkréten megoldani, de én szégyenlős vagyok, a saját anyukám előtt sem szoptattam.
2016. júl. 26. 10:52
 52/57 anonim ***** válasza:
69%
És vannak babák akik nem fogadják ela cumisüveget...
2016. júl. 26. 12:02
 53/57 anonim ***** válasza:
100%

Én tudok fejni szerencsére, pár hónapig még tejleadó is voltam (most tuti tejcsárdának képzeltek, pedig viszonylag kicsi melleim vannak), és a fagyasztómban is van kb 2 liter anyatej tasakokban. De ha elmegyünk otthonról, nem az otthoni készletet csapolom meg. Szerencsém van, a fiam elfogadja a kiolvasztott anyatejet is, viszont azért neki is megvan a maga kis finnyássága, mert csak testmelegen issza meg. Nyilván, mert ehhez szokott hozzá, hiszen javarészt szopizik, ritka alkalmakkor kap cumisüvegből, de azt viszont szinte csak itthon. Olyankor, ha nélküle megyek valahová, és a férjemmel van itthon.

De tény, sokan fejni sem tudnak, így egyáltalán nem játszik náluk az, hogy visznek otthonról tejet, ráadásul a többségnél váratlan alkalmakkor amúgy sem menne a dolog, mert nem sokan őrizgetnek lefejt tejet a fagyóban, pláne, hogy azt tényleg nagyon sok baba nem issza meg. Láttam, a válaszolók közül írta valaki, hogy tápszert is vihetne magával a szülő. Na erre viszont tényleg azt mondom, hogy mi a fészkes fenének? Egy anyatejes babának miért kellene tápszer? Túl azon, hogy ott van kéznél a természetes tápláléka (ráadásul abban a formában, ahogy számára az a legoptimálisabb), még értelme sincs. Felíratni, kiváltani, aztán jó eséllyel egy-két adagot megcsinálni belőle, a többit meg kidobni, mert úgyis lejár, ha nem rendszeresen azt kapja a gyerek.

2016. júl. 26. 14:48
 54/57 anonim ***** válasza:
91%

Én eddig úgy voltam vele, hogy áldás egy jól szopó baba, meg persze a kellõ mennyiségū anyatej a ciciben. Lehet jönni-menni a nagyobbal, ügyintézni a picivel, vagy egyszerūen csak csavarogni egy jót. Mindegy mikor éhezik meg a baba, kéznél van az ennivaló, csak egy pkusz textilpelus kell takarónak.

De úgy látszik, eddig nagyon rosszul csináltam. Le kellett volna fejnem, útközben hūtenem, fel ne buggyanjon, etetés előtt melegítenem, és nem szabad megfeledkezni a tripla réteg melltartóbetétről sem, hogy ne öntsön el a tej a kimaradt szoptatás miatt.

Vagy akár otthon is maradhattam volna, hiszen a férjemnek van szabija, ügyintézhet, a mama fel tud ülni a buszra, hogy a nagyobbat ide-oda elvigye, nekem meg elég az a kimozdulás, amíg elszaladok a boltba.

És mindez miért? Hogy nehogy észrevegye valaki, hogy házon kívül szoptatok, mert az egyenértékū számára a nyílt színi szex-szel, vagy sz.arással, és bántja az érzéseit.

Komolyan megáll az eszem, hogy az emberek nem találnak mást, amibe beleköthetnek!

2016. júl. 26. 15:43
 55/57 anonim válasza:
65%

Nyilvános szoptatás ha nagyon muszáj...az még ok. És akkor is diszkréten, sajnos rengetegszer tapasztaltam hogy az anya-amazonok ezzel abszolút nem foglalkoznak. (pláza kellős közepén sétálgatva, stb)

De a szoptató-piknik és társai...na az mindennek a teteje. Ezek az anyák érvelnek a meghittséggel és azzal hogy nem tudják máshogy megoldani, de órákig képesek ilyen rendezvényeken az ordító gyerekükkel díszelegni! Vagy amikor az egyik legforgalmasabb mekiben játszották ugyanezt! Undorító viselkedés!!!!! Én nagyon nem lennék büszke édesanyámra ha így viselkedett volna, ez lett volna a legfontosabb hogy na de ő aaaakkkkkoris megmutatja... És aki pl 2-3 éves gyerekkel csinálja, na azt inkább nem illetem semmivel. Szegény gyerek meg nem tudja miért neznek rajuk furcsán.

2016. aug. 2. 16:26
 56/57 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekemet két éves koráig szoptattam.Soha senki nem vette észre,soha semmi problémám nem volt ebből.Pedig sokszor a strandon is szoptattam,betakaróztunk egy törölközőbe...Szerintem ez hozzáállás kérdése.Lehet normálisan,diszkréten csinálbi,és akkor senkinek nem szúr szemet,annak sem aki esetleg undorodik tőle,meg lehet tolakodóan,provokatívan is,hogy azon mindenki kiakadjon...De igen,joga van egy anyának bárhol szoptatni.Aki szerint meg undorító,annak valószínűleg nincs gyereke,és ne is legyen.
2016. aug. 13. 11:30
 57/57 anonim ***** válasza:
63%

Ez a kép két napja készült a Balatonon: [link]

Jó, hideg volt, eléggé fel voltunk öltözve. De ha meleg van, akkor is kb. pont így szoptatok. Aki megtalálja a képen a cicimet, azt meghívom egy Karamalzra :D Nos, tegye fel a kezét, aki számára zavaró a tevékenységünk. A környezetünkben még csak észre sem vette senki, hogy éppen szoptatok.

Kerettörténet: Természetesen nem volt KÖTELEZŐ így, nyilvános helyen szoptatnom. A kép kb. este 9-kor készült. Már 7 körül bealudt a gyerek, mivel szinte egész nap kint voltunk, jó levegő, stb. Eszünkbe sem jutott, hogy 7-kor takarodót fújjunk, és visszamenjünk a szállásra, már csak azért sem, mert nem csak a babával mentünk nyaralni, hanem a 8 éves nagyobbik gyerekünkkel is. Aki történetesen már éhes volt, meg mi is, ezért kerestünk egy helyet, ahol vacsorázni tudunk. 9-kor még eszegettünk, nem volt sietős a dolgunk. Akkor ébredt a kisebbik.És igen, megszoptattam, ott, helyben, nem vonulgattam sehová, nem spuriztam vissza a szállásra, mert semmi olyat nem csináltam, ami szégyellnivaló lett volna, vagy gusztustalan, vagy zavaró. Csak megetettem a kisebbik gyerekemet, és közben a nagyobbikra is tekintettel voltam, nem rángattam fel a vacsorája mellől.

2016. aug. 14. 22:52
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!