Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?
Kerítenék megfelelő helyet és alkalmat arra, hogy diszkréten a lányomat megetessem. Nem mondhatom neki azt nyilván, hogy: "Várjál, amíg a nénik-bácsik arrébb mennek, hogy táplálékot kapjál"!
Sajnos Mo-n kevés olyan hely van kialakítva, ahol minden akadálytól mentesen az anyuka a gyermekét megszoptassa.
Vannak olyan helyzetek és helyek, ahol nyilván nem illik szoptatni. Pl. nyilvános park (túlzsúfolt), pláza kellős közepe, stb.
A szoptatás egy INTIM dolog, amihez az anyukán és a babá(ko)n kívül senkinek semmi köze nincs.
És az a baj, hogy ezt sokszor az anyukák nem fogják fel..
Köztes megoldás Mo-n pedig nem létezik.. :)
Engem nem zavar, ha valakit nyilvános helyen látok szoptatni, de mondjuk én soha nem tettem és nem is tettem volna ilyet. Nekem ez egy intim dolog, és baromira nem az utcára, egyéb publikus helyre való.
Én vagy lefejt tejet vittem magammal, vagy beültem addig a kocsiba, és ha valami miatt egyik sem lett volna megoldható, akkor nem mentem volna olyan programra.
Természetesen nem hagynám, hogy ordítson a gyerek, így biztos, hogy megszoptatnám, de nem egy nyilvános padon ülve sétáló emberek között, hanem félrevonulnék valahová vagy beülnék az autóba.
Engem sem zavar, ha más szoptat bárhol-bármikor, de én magam nem tenném. Vagy hazamennék még időben, vagy vinnék lefejt tejet, vagy tényleg elvonulnék valahová, ahol nem nagyon láthatnak.
Nekem is a gyerek az első, ezért nem megyek mondjuk bevásárlóközpontba az etetési idő környékén (nem mindig ugyanakkor evett, de nagyjából kiszámítható volt, mikor éhezik meg és így akkora időzítettem a gyors bevásárlásokat).
Ha egy program elhúzódna, és nem érnék már haza, akkor is elvonulnék egy kicsit elzártabb helyre vele. Mondjuk az én babám soha nem szopizott jól, ha túl sok inger érte, így járkáló emberek között biztos, hogy nem evett volna jól. Úgyhogy az ő érdeke is, hogy nyugisabb körülmények között egyen (nem egy fehér szobára gondolok, csak ne járkáljon körülötte 100 ember...).
Azért nem értem a kérdést meg a közfelháborodást, mert egy szál textilpelus kérdése az egész. Ha magadra és a szopó babára teríted nem látszik semmi a padon se meg a pláza közepén se.
Engem személy szerint nem zavar a nyilvánosan szoptató anya, intim dolog a kamaszlányok köldöke és fél feneke is, azon senki nem hőbörög mégse hogy az kint van a pláza közepén meg a padon. Csak a szoptatással kapcsolatban fene szemérmes néhány ember.
Én általában kocsival járok, így egyszerűen kimentem a síró gyerekkel, beültem a saját autómba és szoptattam. Nincs sötétített üveg, de aki bebámul az tőlem botránkozhat nyugodtan.
Én elvonulok valahova. Egy bolt közepén képtelen lennék rá.
nekem is a gyerekem az első és nem hagyom éhezni,de a polgárpukkasztás se célom,hogy "nacsakazértis itt fogok szoptatni,és mindneki bekaphatja akinek nem tetszik" ..szerintem ez primitív viselkedés,mikor direkt,provokálni akar valaki és még büszke is rá:( Ezzel annyira negativ árnyékot vet a szoptatásra,ez a legszomorúbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!