Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?
Ezalatt értek minden nyilvános helyet.
Közlekedési eszköz, váróhelyiség, áruház, park, minden..
Nem vitát szeretnék szítani, csak a vélemények érdekelnek..
Te jó isten...van ilyen???Nekem sosem jutott volna eszembe..persze ha valakinek fontos elintéznie valója van, és csak így lehet megoldani akkor oké..Én még sosem láttam senkit szoptatni "nyíltan".
Ez nehéz téma...
Számomra fura, és én nem tudnám elképzelni, de sajnos szoptatásban nem igazán vagyok otthon, csak egy hétig tudtam anyatejjel ellátni a babámat. :( Lehet, hogy ha tovább ment volna, akkor máshogy látnám.
Mindenesetre számomra az is fura volt, amikor anyukák még a kórházban, a folyosón szoptattak, miközben a látogatókkal beszélgettek. Nekem ez túl intim dolog.
Én inkább azt támogatnám, ha az üzletközpontokban, sétálóutcákon, bankokban stb. szép, tiszta, felszerelt szobákban szoptathatnának az anyukák. :)
Szerintem nem nehéz téma! A szükség nagy úr és akadhatnak olyan helyzetek, mikor elkerülhetetlen. Persze az a legjobb, ha ez az intim tevékenység marad a 4 fal között, (nem azért mer elítélendő vagy visszataszító, hanem egyszerűen mert úgy kényelmesebb) de ha valaki "közterületen" kénytelen szoptatni és diszkréten félrevonul, eltakarja magát, azzal a világon semmi gond nincsen! Nálunk is előfordult, hogy az autóban voltam kénytelen szoptatni. Na és!?
Egyébként pont így kezdeményezhetnénk kérdést a "mi a véleményed a férfiak (vagy akár nők) nyilvános pisiléséről!" Rájuk is a fent leírtak teljesen igazak!
Teljesen természetesnek tartom a szoptatást szinte bárhol bármikor. Magam is megtettem mindkét lányommal lehetőség szerint félehúzódva egy textilpelenka alatt: bevásárlóközpontban, parkban, játszótéren, parkoló autóban.
Ennek ellenére miután az első lányomat már nem szoptattam, engem teljesen zavarba hozott, majdnem zavart, ha szoptató nőt láttam. Nem tudom, mi lehetett az oka. A kisebbik lányom óta már nem zavar a látvány.
Igazából nekem saját tapasztalatom nincs a szoptatásról, mert még csak 26hetes vagyok. El képzelni sem tudom, hogy hogy élem majd meg. Természetesnek-e avagy nagyon intimnek.
Amúgy a kérdés ihletője 2 anyuka volt, akikkel ebben a hónapban találkoztam, és mondhatom, nagyon meglepődtem..
Az első eset egy parkban volt, ahol az anyuka felsőrész nélkül szoptatta bármiféle takarás nélkül a kb. 2,5 éves gyerekét.. Nagyon megrökönyödtem, mert szerintem ezt nem csak így lehet..
A második pedig egészen abszurd. A plázában a Cosmos-ban vásárolgattam, nézelődtem. Fel akartam próbálni egy nacit, de kilóméteres sor volt az egyszem próbafülke előtt. Vártunk 8-10 percet, és egy csaj beszólt, hogy nem lehetne-e sietni. Erre egy kisebbségi nő elrántotta a függönyt, és nagyon bunkó stíusban elkezdett üvölteni, hogy ő a gyereket eteti, mi hagyjuk őt békén.
Persze nem ilyen szélsőséges esetekre gondoltam a kérdésben, mondom megosztom ezeket veletek, mert nagyon érdekes volt :/
Természetes dolognak veszem, ha valaki normális körülmények között teszi, mint ahogy az első is leírta! Viszont volt olyan, hogy a buszon a nő csak előkapta, miután félig kimászott a felsőjéből, és megszoptatta az amúgy sem kis gyerekét!( kisebbségi volt) Az zavart! De ha diszkréten csinálja akkor nem!
36 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!