Most olvastam egy cikket a szoptatásról. A lényege az volt, hogy a tápszerezés miért jobb, mint a szoptatás?
Ne dőlj be az ilyeneknek. A tápszergyártók marketingje. Az anyatejnél nincs jobb. Én megvetem azokat a nőket, akik féltik az alakjukat, és ezért inkább alapból tápszert adnak a gyereknek.
A terhesség úgyis nyomot hagy majd a testeden, amúgy is öregszel, akkor inkább a gyermek immunrendszerével kéne foglalkozni. Ezzel alapozod meg egy életre.
Ja, elolvastam. Egytől-egyik mind a nő kényelmét helyezi előtérbe. De könyörgöm! Az anyaság nem erről szól.
Mellesleg pont a lényegét nem értetted meg. Azoknak az anyáknak szól, akik próbáltak szoptatni, de nem sikerült. Az ő lelkifurdalásuk csitítására írta, nem pedig azért, hogy bárkit lebeszéljen a szoptatásról.
1. vagyok.
17 hónapos a fiam,még szoptatom.Ez a cikk meg úgy ahogy van teljesen igaz!!Szinte minden pontján átestünk...evés tilalom, van-e elég tejem, mérlegezés, éjjeli görcsök amiért elaludtam szoptatás közben(ezen amúgy nagyot röhögtem:)),vérző mellek,stb....de nem bántam meg, és ugyan így csinálnám, sőt fogom is a többi gyerekkel!!!
Ez a cikk tényleg azoknak jó, akik nem tudtak szoptatni, hogy nyugtassák a lelkiismeretüket,hiszen főleg a vége nagyon igaz, hogy a gyerek felnő így is-úgy is.
Viszont azokat nem tudom megérteni, akik meg sem próbálják, elvből tápszert adnak!!!!!
Ha még nincs gyermeked, ne ez alapján döntsd el, hogy fogsz, akarsz - e majd szoptatni, vagy sem? Mi van, ha simán megy a szoptatás, rengeteg tejed lesz és hatalmas örömöd leled benne és az érzés, hogy Te táplálod a gyermeked?
Most a második babámat szoptatom, 5 hónapos és megmondom őszintén, most nehezebb, mint a kislányommal anno. Többet szopizik, kiszámíthatatlan néha, mikor éhezik meg, hasfájós volt, több mindent nem ehettem....de nem baj, még pár hónapig biztos szoptatom, most nem én vagyok a lényeg.... Én mindkét alkalommal úgy álltam hozzá, hogy szoptatni akarok. De: egyáltalán nem ítélem el, aki tápszert ad a gyermekének, de csak akkor, ha az nem az anya kényelme miatt van! De most komoly ez a bonbonmeggy téma? Meg a babfőzelék? Ne már.... Majd eszek pár hónap múlva...
Mégegyszer, nem vagyok "csakazértisszoptatok anya" de ez az írás.....nekem kicsit sok(k)....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!