Szoptatás+tápszerezés? 7 hetes babánál mennyi kb. az a mennyiség, amit fogyasztania kellene szopizás közben? Nincs mérlegem, azért nem tudom mérni.
Csak szopizás után adj neki tápszert, ha kell, különben még kevesebb tejed lesz, ha kihagysz szoptatásokat. Amúgy én amikor már pótolnom kellett kértem mérleget, és aszerint készítettem el a tápszert, hogy mennyit szopott.
Egyébként a körülbelüli tejigényét a tiszta súlyából tudod kiszámolni. testsúly kg*150 gramm= napi tejigénye ezt osztod az étkezések számával
Ne adj neki tápszert, mert valószínű, hogy csak a 6 hetes növekedési ugrás miatt tűnik úgy, hogy kevesebb a tejed! Valójában az ő igénye nőtt meg hirtelen, nem neked lett kevés a tejed.
Szoptasd minél gyakrabban, ahogy ő jelzi neked (főleg éjjel) és remélhetőleg pár nap múlva beáll a kereslet-kínálat.
Ha most elkezdesz tápszert adni, igen esélyes, hogy rendszeressé fog válni, amit nagyon nehéz lehet visszacsinálni..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!