Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?
Elfogadottnak kéne lennie vagy sem? Miért?
+1 kérdés: Mo.-n van joga a nőknek nyilvánosan szoptatni?
Jajj, ez olyan aranyos, hogy ha eszik 8-kor meg 11-kor, akkor biztos el lehet indulni negyed 9-kor, és ha nem, az a csetelés miatt van. :D Kicsi babáknál 0-4 hónapig ez így néz ki a valóságban:
- 8-kor eszik: az kb. háromnegyed óra, tehát úgy 8.45-ig
- Még ugyanennyit büfizik, mert közben összebukja magát, elalszik és lehetne sorolni.
- Evés után szinte biztos, hogy össze is kakilja magát, anyatejes babáknál gyors az anyagcsere. Jó eséllyel ki is folyik, meg ugye össze is bukta magát, tehát öltöztetni és pelenkázni is kell. Ott tartunk, hogy nagyjából 10 óra van, és 8-kor etettél...
Nagyobb babákkal tényleg könnyű már, mert erősek, a gyomruk is az, ráadásul esznek mást is. Egy szoptatás 5-10 perc, büfiztetni nem kell mert már ülnek, és nem háromóránként szopnak, csak napi 4-5 alkalommal legfeljebb, szóval nagyobb gyerek etetése megoldható nyilvános helyen szoptatás nélkül is bőven.
A nagyobbik fiamat mindig csak itthon szoptattam, szégyellős voltam, képtelen lettem volna máshol, mások előtt megetetni. Azóta eltelt nem kevés év, most van egy öt hónapos, igény szerint szoptatott babám, és rá kellett jönnöm, hogy nincs abban semmi, ha megetetem, ott, ahol megéhezik. Az emberek általában észre sem veszik. Lehet ezt teljesen normálisan is csinálni. Hát akinek meg nem tetszik, az így járt :) Mondjuk érdekelne, hogy akik verik a mellüket, hogy ők "kibírták" nyilvános szoptatás nélkül (mintha más azért csinálná, mert ezt élvezi...), azok hogy oldották volna meg az alábbi szituációt:
Nagyobbik gyerek 8 éves, kicsi ugye még anyatejes. Nyári szünet, a nagy is otthon van. Fáj a füle, összevont rendelésre lehet menni, az egész megye ott tobzódik. Jó régóta várunk már, indulás előtt persze a babát megetettem, de tekintve, hogy nyár van, hamar megszomjazik. Pont bement az, aki után mi jövünk, amikor a baba cicit kér. Nos, hogy lehet megoldani a helyzetet? Ha nem adok neki, akkor sír, éhes, és kérdem én, miért kéne éheztetni, szomjaztatni, főleg 35 fokban, nyáron? Ha odébbmegyek vele (hova? nincs külön szoba erre), akkor nem látom, hogy mikor jövünk mi, a nyolcévest meg nem küldöm be egyedül az orvoshoz, szerintem nem is lehetne.
Megjegyzem, az adott szituációban az égvilágon senki nem pattogott, nem fintorgott, nem vágott pofákat.
Mondjuk a nagyobb miatt amúgy is járunk ide-oda, ahol meg kell szoptatni a kicsit. Lehet mondani, hogy ott, ahol baba van, ott megváltozik az élet, de miért kellene olyanon is változtatni, amin nem szükséges? Hiszen a szoptatásban pont az az egyik legjobb dolog, hogy bárhová mehetsz a babáddal, mindenhol meg fogod tudni etetni, mindig kéznél a kaja.
Természetesen mindenkinek megvan hozzá a joga, hogy ellenérzései legyenek egy női mellel szemben, még ha abból gyakorlatilag nem is látszik semmi, hiszen a baba takarja, de gondolom mindenki képes uralkodni magán, és másfelé nézni, amíg a baba jól nem lakik. Mert ha meg sírna, akkor az sem tetszene a viszolygóknak, gondolom.
Na, hölgyeim, jöhetnek a piros kezek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!