Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményed a nyilvános...

Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés

Elfogadottnak kéne lennie vagy sem? Miért?

+1 kérdés: Mo.-n van joga a nőknek nyilvánosan szoptatni?

2016. júl. 24. 19:38
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
82%
39-es, képzeld nem minden baba eszik 3 óránként, sőt a legtöbb nem 3 óránként eszik és nem is percre azonos időben. Amelyik baba már napirend szerint eszik, az általában már mást is eszik, így a kérdés okafogyott. És képzeld, nem mindenhova lehet akkor érkezni, mikor akarok, főleg ha időpontot foglalok, hogy ugye ne a gyerekkel kelljen várni...de nyilván nincs gyereked, sose szoptattál, így ezt nem bírod felfogni. De én sem értem mi az a hű de nagy para ebből, mikor NEM látszik a nő melle. Soha senkit nem láttam úgy szoptatni, hogy látszott volna nyilvános helyen.
2016. júl. 25. 07:15
 42/57 anonim ***** válasza:
96%

Jajj, ez olyan aranyos, hogy ha eszik 8-kor meg 11-kor, akkor biztos el lehet indulni negyed 9-kor, és ha nem, az a csetelés miatt van. :D Kicsi babáknál 0-4 hónapig ez így néz ki a valóságban:

- 8-kor eszik: az kb. háromnegyed óra, tehát úgy 8.45-ig

- Még ugyanennyit büfizik, mert közben összebukja magát, elalszik és lehetne sorolni.

- Evés után szinte biztos, hogy össze is kakilja magát, anyatejes babáknál gyors az anyagcsere. Jó eséllyel ki is folyik, meg ugye össze is bukta magát, tehát öltöztetni és pelenkázni is kell. Ott tartunk, hogy nagyjából 10 óra van, és 8-kor etettél...

Nagyobb babákkal tényleg könnyű már, mert erősek, a gyomruk is az, ráadásul esznek mást is. Egy szoptatás 5-10 perc, büfiztetni nem kell mert már ülnek, és nem háromóránként szopnak, csak napi 4-5 alkalommal legfeljebb, szóval nagyobb gyerek etetése megoldható nyilvános helyen szoptatás nélkül is bőven.

2016. júl. 25. 09:33
 43/57 anonim ***** válasza:
8%
ne akarjátok meg mondani, hogyan esznek, hármat felneveltem...
2016. júl. 25. 09:36
 44/57 anonim ***** válasza:
100%
Én meg 5-öt, és még az utolsó is tudott meglepetést okozni szopi ügyben, úgyhogy soha nem mondanék olyat, hogy más nekem meg ne mondja.
2016. júl. 25. 10:20
 45/57 anonim ***** válasza:
79%
En sem szoptattam nyilvanosan de ezt nem mondjatok komolyan hogy a szoptatast es a szarast egy kalap ala veszitek? Ez szornyu...
2016. júl. 25. 14:00
 46/57 anonim ***** válasza:
90%
nekem csak azok a habzó szájú fanatikusok fájnak, akik ezen görcsölnek. Engem rohadtul nem zavar és igen, van, hogy észre sem veszed. Ha meg igen, akkor mész tovább oszt kész. Példa: tavasszal nagyobbik gyerkőcöt elvittük az állatkertbe. Kisebbik anyatejes, nyilván gondoltam, hogy majd meg fog éhezni, valamikor. Meg is történt, elkezdett nyűglődni, én meg közben már kinéztem egy félreeső padot, oda elvittem, leültünk, nem jött arra senki, de nálam volt egy kendő, hogy ha mégis, akkor majd betakarom. Tíz perc alatt megvoltunk, kész. Utána nem sokkal láttam, hogy egy másik anyuka, a sétányon, ahol föl-alá korzóztak az emberek, minden fakszni nélkül szoptatja az övét. Kicsit furának tartottam, de ennyi, mentünk tovább.
2016. júl. 25. 14:34
 47/57 anonim ***** válasza:
79%

A nagyobbik fiamat mindig csak itthon szoptattam, szégyellős voltam, képtelen lettem volna máshol, mások előtt megetetni. Azóta eltelt nem kevés év, most van egy öt hónapos, igény szerint szoptatott babám, és rá kellett jönnöm, hogy nincs abban semmi, ha megetetem, ott, ahol megéhezik. Az emberek általában észre sem veszik. Lehet ezt teljesen normálisan is csinálni. Hát akinek meg nem tetszik, az így járt :) Mondjuk érdekelne, hogy akik verik a mellüket, hogy ők "kibírták" nyilvános szoptatás nélkül (mintha más azért csinálná, mert ezt élvezi...), azok hogy oldották volna meg az alábbi szituációt:

Nagyobbik gyerek 8 éves, kicsi ugye még anyatejes. Nyári szünet, a nagy is otthon van. Fáj a füle, összevont rendelésre lehet menni, az egész megye ott tobzódik. Jó régóta várunk már, indulás előtt persze a babát megetettem, de tekintve, hogy nyár van, hamar megszomjazik. Pont bement az, aki után mi jövünk, amikor a baba cicit kér. Nos, hogy lehet megoldani a helyzetet? Ha nem adok neki, akkor sír, éhes, és kérdem én, miért kéne éheztetni, szomjaztatni, főleg 35 fokban, nyáron? Ha odébbmegyek vele (hova? nincs külön szoba erre), akkor nem látom, hogy mikor jövünk mi, a nyolcévest meg nem küldöm be egyedül az orvoshoz, szerintem nem is lehetne.

Megjegyzem, az adott szituációban az égvilágon senki nem pattogott, nem fintorgott, nem vágott pofákat.

Mondjuk a nagyobb miatt amúgy is járunk ide-oda, ahol meg kell szoptatni a kicsit. Lehet mondani, hogy ott, ahol baba van, ott megváltozik az élet, de miért kellene olyanon is változtatni, amin nem szükséges? Hiszen a szoptatásban pont az az egyik legjobb dolog, hogy bárhová mehetsz a babáddal, mindenhol meg fogod tudni etetni, mindig kéznél a kaja.

Természetesen mindenkinek megvan hozzá a joga, hogy ellenérzései legyenek egy női mellel szemben, még ha abból gyakorlatilag nem is látszik semmi, hiszen a baba takarja, de gondolom mindenki képes uralkodni magán, és másfelé nézni, amíg a baba jól nem lakik. Mert ha meg sírna, akkor az sem tetszene a viszolygóknak, gondolom.

Na, hölgyeim, jöhetnek a piros kezek :D

2016. júl. 25. 21:52
 48/57 piroska és a farkas ***** válasza:
57%
Kedves Utolso! Anyaként én azon az állásponton vagyok, hogy a legfobtosabb h a baba ne éhezzen, ne szomjazzon, és, h ezt az anya a lehető legdiszkrétebben intézze, ha a szükség úgy hozza, h el kell menni otthonról. Diszkréció alatt nem a wc - t értem, hanem mondjuk egy kendővel letakart cicit. Egyébiránt minden kötekedés nélkül a Te esetedben is szóba jöhetett volna a hűtőtáskàban vitt lefejt anyatej.
2016. júl. 26. 08:35
 49/57 anonim ***** válasza:
86%
Természetesen a mellemet - amennyire szükséges - el szoktam takarni ilyen helyzetekben, tehát abból senki nem lát semmit. Lefejt anyatejjel viszont nem tudtam volna mit kezdeni ott, hiszen megmelegíteni sem lett volna hol (mikrózni ugyebár az anyatejet nem szabad, de nem is állt rendelkezésre ilyesmi, aki járt már a Pécsi gyerekkórházban, az ismeri az ottani tábori körülményeket), meg igazság szerint egy szoptatott babánál én a cumisüveget inkább elkerülném. Na meg most őszintén: minek felesleges köröket futni fejéssel, tárolással, melegítéssel, amikor ott a friss tej, ami bármikor rendelkezésre áll?
2016. júl. 26. 09:09
 50/57 anonim ***** válasza:
89%
Nem mindenki tud fejni, nekem sem ment, a mellszívó nem váltott ki tejleadási reflexet, a baba meg igen. És akkor még a maceráról és cumizavarról nem szóltam.
2016. júl. 26. 09:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!