Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményed a nyilvános...

Mi a véleményed a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés

Elfogadottnak kéne lennie vagy sem? Miért?

+1 kérdés: Mo.-n van joga a nőknek nyilvánosan szoptatni?

2016. júl. 24. 19:38
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
47%
Láttál már csecsemőt éhen halni 10 perc muatt? Na ugye.
2016. júl. 24. 21:58
 32/57 anonim ***** válasza:
58%
Mindenkinek van joga az étkezéshez, mindenkinek van joga ahhoz, hogy egy magatehetetlen embert megetessen. És nem érdekel mások véleménye.
2016. júl. 24. 22:03
 33/57 anonim ***** válasza:
65%

Velem is előfordult már, hogy kellett, szerintem észre se vette senki. Kerestem egy félreeső padot, pelenka a vállra, 10 perc alatt megvoltunk. Annyit lehetett belőle látni, hogy ölemben a gyerek, és be van takarva, inkább nézett ki altatásnak, mint bármi másnak. A nyilvános szoptatás nem is jó megnevezés, hiszen maga a cselekmény egyáltalán nem nyilvános, csak a hely, ahol végzik. Szerencsésebb lenne nyilvános helyen szoptatásnak hívni, közelebb áll a valósághoz.

A gond a konfliktussal ott van, hogy a gyereket nem veszik emberszámba. A csak anyatejes gyerekre úgy kell tekinteni, mint egy speciális diétán élő emberre. Nem, nem tud várni 10 percet, mert ösztönlény. Illetve de, mert nyilván nem hal éhen addig, de végig fogja ordítani, amit szerintem kevésbé lehet jól tolerálni, mint a szoptatást (nem hallani az ordítást nehezebb, mint elfordítani a fejét az embernek). Na szóval adott egy ember, aki egyetlen táplálékon él, azt képes megemészteni, és történetesen egy csecsemő, várni sem tud. Felnőtt embertől is elvárnád, hogy ne egye azt az egyetlen ételt, amit ehet, mert téged zavar? Elvárnád a cukorbetegtől, hogy ne egyen valahol, inkább legyen rosszul? Vagy épp mindennapos példa: te kibírod a tiltás ellenére hulla éhesen a metrón evés nélkül, útban a munkahelyed felé, tudván, hogy a táskádban ott a szendvics?

2016. júl. 24. 22:06
 34/57 anonim ***** válasza:
60%

És még valami, a szoptatás NEM:

- magamutogatás

- nemiség

- ürítés

- perverzió

A szoptatás egy ember táplálása, akinek ez az étele, aki mást még nem tud megemészteni, és aki nem tud várni, mert nem ismeri ezt a fogalmat. Tisztázzuk, itt 6-7 hónap alatti babákról beszélek, akiket tényleg nem tud mással megetetni az édesanyjuk, tehát a szükséges szoptatásról. Én pl. a 10 hónaposommal nem szoptatok már nyilvános helyen, mert lehet tolni az etetést, lehet helyettesíteni mással, hiszen sok ételt megeszik már. De egy csak anyatejes babánál nem lehet mit csinálni, ha úgy jön ki a lépés, mert sajnos az élet nem áll meg. Kell ugyanis ügyeket intézni, orvoshoz járni, nagyobb gyereket ide-oda vinni, és nem minden családban áll haptákban nagymama, aki besegít. Vannak jó szoptatós szobák Budapesten, de iszonyat kevés, mert a legtöbb helyen büdös, hiszen a WC-ből nyílik (innen is csókoltatom az ötletgazdát).

Ja és igen, bármelyik fenti hozzászóló lengetheti nyugodtan a férfiasságát nyilvánosan, amint talál hozzá egy szerencsétlen embertársat, akinek csakis és kizárólag az a megfelelő tápláléka. Amíg ezt a felebarátunkat nem kerítitek elő, addig maradjon szépen a gatyátokban, és vegyetek vissza, mert nem vagytok viccesek. Akinek a szoptatás és a szex között bármiféle kapcsolat felsejlik, az inkább magában keresse a hibát, mert ő a perverz, nem a gyermekét tápláló anya. És próbálja ki mindenki, milyen megenni egy ebédet egy közvécében, és utána, ha jól esett, akkor ajánlgassátok szoptatós helyiségnek, addig inkább ne, mert nem hiteles...

2016. júl. 24. 22:07
 35/57 piroska és a farkas ***** válasza:
40%
Miért, egy ártatlanul szopizó baba látványába bárki is szörnyethalt már a történelem folyamán? Vagy nem? Jé, nahát. Ès- tudom ez most megrázó lesz- minden ismétlem Minden kisbaba időszámításunk kezdetétől az idők végezetéig ott kakil ahol rájön az inger. Egyébiránt felnőtt emberek kontrollálható szükségleteit- legyen az étkezés, ürítés vagy szex, felesleges egy lapon emlegetni a kisbabák anyagcsere tevékenységével. Adódhat szükséghelyzet, lehet a baba nagyon éhes, aki felnőttnek érzi magát legyen toleráns, akinek ez nem megy, vonuljon el egy wcbe és fejezze be ott a szendvicsét.
2016. júl. 24. 22:08
 36/57 anonim ***** válasza:
46%

Lenézem az ilyeneket. A legtöbb feltünési viszketegségből csinálja. Minap jött velem azembe az utcán egy ilyen. Vállpánt nélküli felső fél melle kint, a gyerek meg alszik rajta, ő meg sétálgat.

Mindig megtudtam oldani a gyerekem etetését ha más nem lefejt tej vagy tápszer volt nálam.

A szex pont annyira ősi dolog, még is kivágnának bárhonnan ha egy hosszú szoknyában meglovagolom a párom, pedig semmi nem látszana.

A szoptatás egy baromi intim dolog ami otthon a 4 fal közé tartozik.

2016. júl. 24. 22:42
 37/57 anonim ***** válasza:
51%

Akik itt fanyalognak azokon, akik nyilvános helyen szoptatnak, azok előreengedik a kisbabás anyukákat a pénztárnál, az ügyfélszolgálaton, hogy haza tudjanak menni időben? Vagy ügyintéznek helyettük? Netán segítik elvinni a nagyobb gyereket, ahova kell? Elviselik a lakásban felettük tomboló kisgyereket, hogy anyuka otthon szoptasson?

Egy gyerek születésével nem áll meg az élet és sajnos vagy szerencsére a nőnek mindenhol ugyanúgy helyt kell állnia. Adódhatnak olyan élethelyzetek, amikor nincs más megoldás, például hetekig látogatni a kórházban fekvő nagyszülőt, minden nap utazni-látogatni-hazautazni. 2 hónapos babával csináltam, és minden nap egyszer a parkolóban kellett szoptatnom. Hidd el, örültem volna, ha nem így alakul és nyugiban otthon a fotelban szoptatok.

Másik eset, hogy a nagyobb gyereket sem fosztom meg egész nyárra pl. a strandolástól, pláne, hogy kistesója született és amúgy is nehezebb neki. Nyilván egy strandsátorban simán megszoptatja az ember a babáját.

És aki a wc-t ajánlotta, kíváncsi vagyok, leül-e a nyilvános wc-k deszkájára, vagy ahogy mindenki más próbál a legkevesebb dologhoz hozzáérve távozni. Komolyan gondolja, hogy ott majd leülök ehy deszkára, kiveszem a 2 hónapost és ott etetem???

2016. júl. 24. 23:29
 38/57 anonim ***** válasza:
59%
Engem nem érdekel a nyílvános szoptatás. Azt csinál, amit akar; mondjuk azt is el tudnám képzelni, hogy mikor először látnék ilyet , meglepődnék rajta. De ennyi, szerintem nyugodtan. Meg ha éhes a gyerek, és az anyuka meg nem gátlásos, akkor simán. De a gátlásain is túl léphet, ha akarja, a gyerekéért. Merthogy akkor neki ő az első ,mármint a gyerek a legfontosabb szempont, előbbre való, mint az, hogy ő esetleg szégyellős lenne, szóval ő az első a "listán", és ez nem rossz dolog, abszolút nem elítélendő. Szóval szerintem nyugodtan, hát szerintem teljesen elfogadott hétköznapi dolog kéne legyen, minek kéne rajta megbotránkozni? Joga meg abszolút van hozzá, hogy megetesse a gyerekét, hát miért ne lenne?
2016. júl. 24. 23:43
 39/57 anonim ***** válasza:
51%
37: ha valaki nem a gyerek elhallgattatására használja a mellét, hanem etetésre, akkor igenis lehet úgy szervezni az életedet, hogy etetéskor otthon légy. És nem, nem áll meg az élet, mégis azt mondom, igenis tessék a gyerek alapján szervezni az a nem megállt életet. Ha ő eszik nyolckor és 11-kor, akkor nem fél 11-kor indulok el, csak mert addig cseteltem a barátnőkkel...
2016. júl. 25. 06:23
 40/57 anonim ***** válasza:
75%
Túllihegett kérdédéskör, a valóságban nem nagyon foglalkoznak vele az emberek, ha egy nő nyilvánosan szoptat. A héten egy tófūrdőnél sátoroztunk. Rengetegen járnak oda csak úgy fürdeni sátor nélkül. Napi,szinten 2-3 babát láttam cicin, nyilván több is volt. A többsêg észre sem veszi, mi törtênik, aki meg igen, azt sem zaklatta fel, élvezte a strandot. Szóval miért ne szoptathatna?
2016. júl. 25. 06:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!