Te mit gondolsz a nyilvános szoptatásról?
Ja hát bocs, lehet, hogy a te anyád szart az igényeidre, és a legnagyobb lelki nyugalommal hagyott otthon, mikor kétségbeesetten sírtál utána, én ezt nem teszem meg. És elmondanám, 4 hónaposan ő még nem fog rájönni semmire, max. arra, hogy az anyját nem érdekli, ha baja van.
Mondjuk nem is járok kiállításra, moziba, étterembe stb. a gyerekkel, tudom, hogy nem oda való, meg őt nem is nagyon köti le. De bevásárolni bizony elmegyek vele, sőt, sétálni is. Bár én írtam egyszer, hogy ha úgy van, én a kocsiban szoptatom meg, nem nyilvánosan, főleg nem elfordulás, takarás, minden nélkül.
68%-os! Ne haragudj, de én sem értek veled egyet, pedig még édesanya sem vagyok. Nem látom miért probléma az, ha valaki a 4 hónapos gyerekét magával viszi olyan helyre, ahol igazából senkit sem zavar? Elmész bevásárolni, legalább annyi idegesítő felnőtt van a tescoban, mint kisgyerek, sőt inkább több. Egy pici síró baba a lehető legkevésbé kellemetlen ahhoz képest, ha előtted 20-an jönnek rá a pénztárnál, hogy a tárcájuk a táskájuk legmélyén van, hogy kártyával akarnak fizetni, hogy a véletlenül akciósnak feltüntetett, de amúgy eredeti áron forgalmazott articsókát mégsem kérik, meg hogy pénztártól való távozás után jön rá, hiszen van nála supershop.. Ez százezerszer idegesítőbb, ilyen emberek között egy orditó kisgyerek fel sem tűnik. Engem még soha az életben nem zavartak sem vásárlásban, sem utazásban, pedig nekem is véges türelmem van. Tényleg nem értem ezzel mi a baj, nem a délutáni sziesztádat mész eltölteni a sparba. És mint olvashattad is, az előtted lévő válaszoló (nem azonos velem, úgy láttam ugyanannyi a százalékunk) próbálja kerülni az olyan helyzeteket, hogy pl mozi, étterem, kiállítás babával.
Ezt az"abban az időben" dumát meg úgy felejtsd el, ahogy van. Az akkor volt, most meg most van. Annak idején szültek az asszonyok 20 gyereket, azt ha 2 felnőtt már boldog voltál. Ilyen szintű ez a duma... Arról aztán végképp nem beszélve, hogy folyamatosan azt hallgatom, hogy mennyire elcseszett az én generációm (23 éves vagyok), hát ezt a generációt is felnevelte valaki, a jelek szerint rosszul. Attól, hogy anyukád idején valami működött, még nem biztos, hogy jó volt. Pl a neveltetés, ami ezek szerint anyukáink idején elég béna lehetett, ha ők is csak ilyen elbénázott kölköket tudtak gyártani, mint én és a generációm...
"4 hónaposan amint kilépsz már nem is fog bőgni, mert nincs miért"
Kérdezd meg erről anyámat, akinek a múltkor addig bőgött, amíg haza nem értem. Nem véletlenül nem hagyom már otthon anyámmal, eddig megtettem.
azért bőg, mert érzi anyukádon a "jaj mi lesz ha anyuka elmegy,sebaj majd elleszünk" egy baba nem hülye ilyenkor már az érzéseket a stressz-t/félelmet megérzi és amúgy is most megáll a világ mert egyszer otthagytad és sírt végig?mert akkor nehéz idők elé állsz ugyanis a gyerek folyton próbálgatja a határait már ilyen kis kortól kezdve.egyik előzőnek, meg üzenem, nem az zavart, hogy itt valaki magával viszi a babáját,de ez a túl féltés amibe mostanában mindenhol belebotlok, már egy kicsit túlzás és az én időm nem volt olyan rég:P
most akkor minden szülő vágja haptákba magát csak mert sírásra görbül a gyermeke szája, amikor kilép-csak szólók ezt hisztinek nevezik és a személyiség kialakulásától egészen kamaszkor végéig tart(ami teljesen egészséges, viszont tudni kell kezelni nem kell alá adni a lovat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!