Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Te mit gondolsz a nyilvános...

Te mit gondolsz a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés
2015. nov. 13. 21:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem a diszkrét szoptatással senkinek nincs baja, de tényleg elég sok csakazértis anyuka van, aki meg se próbál elvonulni, vagy letakarni magukat. És az ilyen igenis direkt provokál. Nekem a 4 hónapos lányom eddig gond nélkül elfogadta a lefejt tejet cumisüvegből, mostanában viszont nem hajlandó, csak szopni. En ki szoktam menni vele a kocsiba, és letakarom magunkat egy kendővel. De aki egy étterem közepén képes mindenféle takarás és félrevonulás nélkül kirakni a csöcsét és nekiállni szoptatni, az ne csodálkozzon, ha elküldik a francba. Nem oda való és kész, senki se kíváncsi rá. Na és igen, 1-2 évesekkel csinálni ezt, akik simán ehetnek már akármit, főleg kritikán aluli, erre senki nem mondhatja, hogy tényleg szükséges és nem provokáció.
2015. nov. 14. 12:49
 42/64 anonim ***** válasza:
71%
na végre mások is osztják a véleményem, hogy ennek helye nincs az étteremben, amúgy manapság van erre spéci ruha is amin az adott helyena mellbimbónál föl lehet hajtani a ruha anyagát, így amikor az anya szoptat semmi nem látszódik ki és a gyerek is tud enni:P Nem értem ehhez miért kell az egész felsőt ledobni, ha egyszer ilyeneket is be lehet szerezni?
2015. nov. 14. 13:08
 43/64 anonim ***** válasza:
96%

Őszintén nem szokott érdekelni, ha valaki épp étteremben szoptat. (Két gyerek mellett örülök, ha nem kell felállnom az asztaltól kakis popót törölni:D). Aki diszkréten csinálja azt észre se veszed, nővérem pl az utcán sétálva is tudott szoptatni, senki meg nem mondta mi folyik a kendő alatt.

Én eddig csak a repülőn szoptattam, a gyereket rohadtul zavarta a kendő a fején úgyhogy semmit nem tudtam csinálni, de a fejétől max a mellem teteje látszott, minta egy mélyen kivágott ruha lenne rajtam. Az meg ugye nem szúrja senki szemét. Próbáltam az ablak felé fordulni, de senkit nem zavart, sőt. Egyszer kétszer valakinek rám esett a tekintete akkor se érzékeltem, hogy kínosan elfordítanák a fejüket. Látták, hogy szoptatok és kész.

Mondok egy nagyobb eretnekséget: Már egy éves elmúlt a lányom mikor ketten repültünk Mo-ról haza. Nagyon meg volt fázva szegénykém, nyűgös volt. Mellettem ülő férfi nagyon kedves volt, próbálta elterelni a figyelmét, aztán megkérdezte, hogy ha megszoptatom megnyugszik-e? Mondtam hogy igen, erre félórán keresztül kitekeredve ült, hogy egyrészt nekem hátat fordítson, másrészt engem takarjon. Fél óra múlva elaludt és az egész gép fellélegezhetett mert nem visított tovább.

2015. nov. 15. 10:23
 44/64 Mandy1408 ***** válasza:
23%

Mit keres egy 1-3 hónapos kisbaba étteremben?

Rosszul vagyok az ilyenektől, akik ezért járnak múzeumba, előadásra, stb helyekre, ahol más azért fizet, mert érdeklik az elhangzottak, erre valami barom ott üvölteti a kölkét.

A másik, amikor a nagy benga babakocsival áll a megállóba, és már ott kiszúrja, kit ugrasson, hogy cipelje az ő gyerekét. Ja és legtöbb esetben ilyen jó nagydarab 1-2 éves gyerek ül a kocsiban, akinek már rég járnia kellene.

Az anyaság áldozattal jár. Nem való mindenhova kisgyerek. (Főleg nem mindenkinek!) Ha ezt nem fogod fel, ne szülj gyereket, úgyis túl vagyunk szaporodva.

2015. nov. 16. 11:25
 45/64 anonim ***** válasza:
35%
nálunk ennél rosszabb volt legutóbb egy kiállításon voltunk és a megnyitón énekelt volna egy kislány mire egy fogyatékos gyerek nagyban elkezdett nyögni és semmit nem hallottunk. Végül a fogyatékos gyerek nagyon nyűgös lett, hisz egyáltalán nem élvezte és nem is értette a dolgot és a szülei és a nagyszülei is kimentek,kérdem én ha a nagyszülő is ráért,akkor miért kellett a gyereket hozni, aki fel se fogta mi van körülötte ezért nem élvezte, viszont akit érdekelt volna annak elrontották az estéjét.Ugyanez igaz a babákra is,mikor kiderül tudott volna valaki vigyázni rá,de csak azért is elhozza, aztán duzzogva távozik miközben a kicsi sem élvezte, hogy elhozták otthonról.
2015. nov. 16. 12:05
 46/64 anonim ***** válasza:
51%
persze megértem, ha a szülő hozza a gyerekét, mert nincs más lehetőség,de amikor ő maga árulja el magát, hogy nagyszülő vigyázott volna rá,de elhoztuk őt is, akkor nem értem az egészet. A szoptatás is olyan ,ha van más lehetőség akkor minek kell erőltetni a körülötte levőkre a mellének a látványát, mikor már vannak erre kifejlesztett ruhák.Plusz egy idő után a szülő tudja mikor lesz éhes a gyerek így lehet úgy is időzíteni a dolgot, hogy ne etetés időben legyünk kint a szabadban.
2015. nov. 16. 12:07
 47/64 anonim ***** válasza:
Utolsó, alapvetően igazad van, eddig mi is úgy jártunk pl. vásárolni, hogy anyukám vigyázott addig a gyerekre+cumisüveg, lefejt tej. Csakhogy hirtelen iszonyú anyás lett, és újabban ordít, amint rájön, hogy nem vagyok ott, addig, míg haza nem érek. Úgyhogy mostanában inkább magammal viszem mindenhová, remélem azt nem várod, hogy akinek gyereke van, az otthon penészedjen hónapokig, évekig.
2015. nov. 16. 13:36
 48/64 anonim ***** válasza:
25%
és akkor mi van ha ordít, én is eljátszottam ezt kicsiként és érdekes módon egy idő után rájöttem, hogy bőghetek ameddig akarok, anya akkor is elmegy és kész. a gyerek nem hülye.Nem kell benn penészedni, de pl pár hónapos babát koncertre/kiállításra fölösleges vinni. és vannak gyerek barát éttermek oda kell menni, nem pedig olyan étterembe ahova olyan emberek járnak akik, pont kerülik a hisztiző gyerekeket.A gyerek kerülő ne járjon családbarát étterembe annak vannak már olyan helyek ahova nem is engednek be gyereket, a gyerekes meg ne menjen gyerekkel olyan helyre ahol nagy valószínűséggel, csak probléma lesz a gyerek hisztijével.
2015. nov. 16. 13:42
 49/64 anonim ***** válasza:
Nem tudom konkrètan melyikre gondolsz Mert amikor a fiatal kismama a villamoson a peronon szoptatja a kisgyereket ha nem szemeremkeltö es diszkrèten csinálja az nem gond ....De ha egy férfi esetleg fajtalankodik egy nővel mindenki előtt az nem szalonkèpes mert az csak ràjuk tartozik ès nem màsokra.....ha a megnevezès ugyan az is de nem idegenekre tartozik csak kettejük re ....de nem részletezett melyikre utaltàl..
2015. nov. 17. 07:17
 50/64 anonim ***** válasza:

az utolsónál pont. felháborodunk azon, ha valaki megszoptatja a gyerekét, de elfogadjuk, ha egy pár nyilvános helyen nyalja egymást? double standards

ezt a nem akarok idegen melleket nézni dolgot meg hagyjuk már! mindenhonnan a meztelen női mellek folynak (lásd pl Blikk, ahogy azt már meg is említették)

2015. nov. 17. 08:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!