Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti mit gondoltok arról az...

Ti mit gondoltok arról az anyáról, aki meg sem próbál szoptatni?

Figyelt kérdés
Tápszerrel felszerelkezve megy már a kórházba is, mert undorodik a szoptatás gondolatától is és így előre eldöntötte, hogy ő bizony semmilyen körülmények között nem fogja mellre tenni a gyerekét.
2015. aug. 21. 21:29
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
16%

nálam azok közé tartozik, akik elszomorítanak, ahogy bánnak a gyerekkel(szomszédunk speciel nem hagyta kúszni mmászni a gyermekét, hanem járatta és bébikompoztatta, hiába a jó szó és millio "deffektes" anya van..)

általában az az egy vígasztal, amit itt írtak nekem, hogy nem menthetjük meg a világot, csak arra törekedjünk, hogy saját gyermekünknek a legjobbat nyújtsuk. és eszerint élek.

speciel engem tegnap az a hír vitt a sírba, hogy az iszlámok egy éves gyermeket is adnak vesznek szexrabszolgának...aztán, hogy az indiaiak(asszem)ölik a védtelen újszülöttet is, ha lány..

2015. aug. 21. 21:57
 12/42 anonim ***** válasza:
61%

Miért ne lehetne boldog a kapcsolatuk? Miért nem nevezhetjük anyának azt , aki nem akarja szoptatni a gyerekét?

Mikor érti már meg mindenki, hogy nem attól jó anya valaki, hogy szoptat, hogy tápszert ad, hogy hüvelyi úton, vagy császárral szül????

Mit gondolnék róla? Ha undorodik, akkor van valami pszichés gondja, amin szakember talán tudott volna segíteni, de nem ítélném el.

Attól, h nem szoptatja, megadhat neki mindent, lehet boldog a gyereke, szeretheti.

2015. aug. 21. 22:08
 13/42 anonim ***** válasza:
40%

szerintem mert önmaga az első, nem a gyereke.

és egy igazi anyának pedig a gyereke az első.

nincs benne erő, hogy csakazértis megcsinálom Érte.

rengetegen elhagyják magukat.

mi lenne velük egy lakatlan szigeten...

2015. aug. 21. 22:13
 14/42 A kérdező kommentje:
És nem kell attól tartani, hogy ez a pszichés gond esetleg másban is megmutatkozik majd?
2015. aug. 21. 22:15
 15/42 anonim ***** válasza:
35%

Bocs, de KI VAGY TE ebben a helyzetben?

Mert nagyon úgy látom, hogy mindenáron az anyát akarod rossz színben feltüntetni és bebizonyítani, hogy nem alkalmas anyának.

Attól, hogy - esetleg -van egy fóbiája a szoptatással szemben, még nem másra nézve veszélyt jelentö pszichikai beteg, hanem egy teljesen normális nö és anya.

Ha a gyereket nem szoptatja, attól a gyereknek nem lesz semmi komoly baja, elvégre azok a gyerekek is felnönek minden egészségügyi és lelki probléma nélkül, ahol az anyának nincs teje, és nem tud szoptatni.

Ebben az esetben is a gyerek teljesen normálisan fejlödik, és az anya-gyerek kapcsolat is igen jó lehet, ez nem függvénye a szoptatás tényének.

Sokkal fontosabb a kiegyensúlyozott, lelazult anyai viselkedés, mint az, hogy a gyereket hogyan táplálja.

Szerintem jobban tennéd, ha leállnál a témával, és kimaradnál az ügyböl, mert ez KIZÁRÓLAG az any döntése, és SENKI MÁSNAK semmi beleszólása sincs.

2015. aug. 21. 22:27
 16/42 piroska és a farkas ***** válasza:
52%
Én pedig pont azt gondolom, h a Kérdező ez a bizonyos anya, és fél, hogy lesz vmi olyan következmény amit már nem szeretne. Hogy a kérdésre válaszoljak, szerintem is magánügy a szoptatás, ugyanakkor ezt az esetet valahol sajnálatra méltonak tartom, mert ha undor van, ott vmi pszichés defekt van, ezt minden ítélkezés nélkül mondom. És ahol defekt van, ott még nem biztos, h megérkezett a lélek, a nő az anyává váláshoz. És EBBŐL viszont talán már lehetnek gondok. És bevallom, önzőségnek is tartom, így, eleve eldöntve. Nem tartozom azok köz é, akik szerint csak a sima szülés a szülés, csak az anyatjes gyerek boldog, és csak a szoptatott gyerek kötődik.... de egészen más az a helyzet, amikor vki nem tud szoptatni, holott tudja, hogy egyébként / egyébként nem egyébként, hanem főként... / a babának az a legtáplálobb, főleg a kezdetekkor, és szeretne is, de nem megy.
2015. aug. 21. 22:34
 17/42 anonim ***** válasza:
32%

A nem-szoptatás nem a probléma az anya-gyermek kapcsolatban ebben az esetben, hanem ez csak egy tünet. Pusztán ettől még lehet egészséges a kapcsolatuk, hiszen azoknak is lesz, akik nem szoptatnak.

Az a nem mindegy, hogy MIÉRT nem akar szoptatni, miért undorodik ettől. Ezt kellene egy pszichológus segítségével feltárni. Csak két szélsőséges példát mondok, hogy mennyire nem mindegy a miért: Ha azért nem akar, mert fél, hogy megereszkedik a melle, akkor az színtisztán önzőség, ez a tulajdonsága más anyai feladatokban is meg fog nyilvánulni, esetleg a külseje fontosabb marad, mint a gyermeke. És ez lesz hatással az anya gyermek kapcsolatra. Vagy esetleg azért undorodik a szoptatástól, mert például szexuális erőszak áldozata lett és mindenfajta testiséggel gátlása van. De lehet, hogy ettől még feltétel nélkül szereti a gyermekét, csak épp ezt nem tudja neki megadni. De akár mindkét esetnek lehet épp ellenkező forgatókönyve.

Mindenki a saját életét írja, úgy csinálja, ahogy ő a legjobbnak látja. Személy szerint sajnálom azokat a nőket, akik nem tudnak szoptatni, és sajnálom azokat a gyermekeket, akiket az anyjuk nem akar szoptatni.

2015. aug. 21. 23:09
 18/42 anonim ***** válasza:
23%
Persze, magànügy meg minden, jó a tàpszer is. Csak azt nem értem, hogy miért nem próbàlja meg, legalàbb egyszer. Hàtha nem olyan borzalom, mint ahogy gondolja. Egyébként meg nem az én gyerekem, nem én veszem a tàpszert, melegìtek mwg mosogatok, szóval felőlem aztàn...
2015. aug. 21. 23:31
 19/42 anonim ***** válasza:
67%
Feljebb említették azt, hogy a tápszeres babák ugyanúgy felnőnek mint a többi. Ebben teljesen egyetértek. (Én is tápszeres voltam az első perctől). Viszont van amivel nem értek egyet. Nyilván az egész kapcsolatra ez nem lehet kihatással és nem is befolyásolhatja azt, viszont engem pont az egyik hozzászólás gondolkoztatott el azon, hogy nem is az a lényeg, hogy tud-e az anya szoptatni, hanem hogy akar-/akart-e. Nekem mindig mondta anyukám, hogy akart, csak nem tudott. És szerintem ez egy fontos tényező, ez egy rajta kívülálló ok. Viszont, ha egy anya elvből elutasítja a gyermeke táplálását, amelyet más képtelen helyettesíteni, hiszen ez ő gyermeke és ezzel olyat adhatna a számára, amit senki más, akkor szerintem ez, ha a gyermek tudomására jut később, őt is elgondolkoztathatja...
2015. aug. 21. 23:52
 20/42 Julie S ***** válasza:
41%
Azt gondolom, hogy én nem lennék egy ilyen anya gyermekének a helyében. De ez az én véleményem (amit csak azért írok le, mert ez volt a kérdés), ami ugyanúgy a magánügyem, mint adott anyának az, hogy akar-e szoptatni vagy sem.
2015. aug. 22. 00:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!