Ti mit gondoltok arról az anyáról, aki meg sem próbál
szoptatni?
Figyelt kérdés
Tápszerrel felszerelkezve megy már a kórházba is, mert undorodik a szoptatás gondolatától is és így előre eldöntötte, hogy ő bizony semmilyen körülmények között nem fogja mellre tenni a gyerekét.
Ez az ö dolga, ha neki ennyire ellenszenves a szoptatás gondolata, akkor egy "kényszerszoptatás" a gyereknél sokkal komolyabb (lelki) károkat okozna, mint amennyit a szoptatás fizikailag használhatna.
Ilyen esetben jobb, ha nem szoptat és pozitívan áll a gyerekhez, mint nagy ellenérzés miatt negatív impulzusokat adna a gyereknek.
2015. aug. 21. 21:35
4/42 anonim válasza:
ha majd odaviszik elé a saját gyermekét, egy tátogó újszülöttet, hogy tegye mellre, akkor talán megesik a szíve.
én alapból a kombinált eteésből készültem fel még terhesen.
az, hogy alapból teljesen elutasítni a szoptatást, talán önzőségre vall. ami ellentmond az "anya" fogalmának...
2015. aug. 21. 21:35
5/42 anonim válasza:
Megpróbálnám megérteni, de lefejve sem tudna egy kis anyatejet adni a babának?
2015. aug. 21. 21:39
6/42 A kérdező kommentje:
Persze, hogy magánügye, hiszen senkire sem lehet ráerőszakolni azt, hogy szoptasson. Engem csak a véleményetek érdekel, hogy a későbbiekben milyen lehet az anya-gyerek kapcsolat egy ilyen nyitás után szerintetek? Lehet boldog a kapcsolat? A nő az anyaság minden egyéb területén jól teljesíthet majd ettől?
2015. aug. 21. 21:40
7/42 anonim válasza:
semmivel sem rosszabb, ha üvegböl etet örömmel, mintha eleve nem TUDNA szoptatni.
2015. aug. 21. 21:45
8/42 anonim válasza:
6-ra: hát az attól függ hogy mi ennek az oka. Valahogy azt hogy "undorodik a szoptatás gondolatától" nekem nehezemre esik elfogadni/hinni. Ha arról van szó hogy pl gyógyszert szed, vagy fél hogy megereszkedik a melle, vagy nem ő akar kelni hozzá, azt simán elhiszem, ezt valahogy furcsállom. Pelenkázni mégis hogy fog?
2015. aug. 21. 21:46
9/42 anonim válasza:
kb nem is készül valszeg az anyaságra
tekintve ha tudná, hogy a kolosztrum(az előtej)a pici babának mérhetetlen fontos, a köznyelvben első védőoltásnak is szokták nevezni...
valszeg nem olvas könyveket, a netet sem, talán nem az első várva várt babája..ki tudja
2015. aug. 21. 21:47
10/42 anonim válasza:
De utálom mikor a szoptatástól teszik függővé az anyai teljesítményt. A negyedik gyereknél már én is eljutottam odáig, hogy "tápszerrel felszerelkezve" fogok a kórházba menni, mert nem vagyok hajlandó kínlódni, meg végignézni, hogy fogy meg sárgul a gyerek, mert képtelen a szervezetem a tejtermelésre. Éppen ezért senkit nem ítélek el ezért. Ha működne, a vajúdást meg szétszakadást is boldogan elcserélném egy hasi műtétre. Sokakat ezért is leszólnak, elítélnek, teljesen értelmetlenül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!