Egész nap szoptatni? Ez a természetes? Így lesz tejed?
Nem kell egész nap cicin lógnia, de tény hogy az első hetekben sokat szopiznak, főleg ha a szopi be-be alszik a cicin, meg ott a komfortszopizás is, az is sok időt elvesz.
Első gyereknél még minden anyuka megteheti hogy sok időt tölt szoptatással szerintem, mert a napi főzést meg lehet oldani fél óra alatt, nagytakarítást meg nem az első 6 hétben kell csinálni úgysem!
Ha van nagyobb gyerek úgy már persze nehéz, max. ha oviban van a nagy akkor van időd sokat szoptatni, vagy az első hetekben megteheted hogy amíg a kicsi szopizik te közben játszol a naggyal.
ahogyan irod, unokahugomnál 3 hetet az anyja volt ott, 3 hetet az anyosa...és még azt akarták, hogy az én anyám is, mint keresztanyja az unokatesomnak,- na, hogy o is menjen 2 hétre..mert szegény "kislányt" nagyon megviselte a szulés, nem tud kikelni sem az ágybol..kell a segitség kulonben ki mosna, fozne, takaritana..furdetné ás látná el a kicsit.... (természetes szulése volt, ami elég gyorsan lezajlott, ráadásul nem egy oriás bébit szult-47 cm és 2700g..néhány oltése volt és ennyi...)
o egész nap az ágyban volt, mellén a babával.....
azért ezt nem úgy kell érteni, hogy egész nap nem lehet mást sem csinálni...
nekem nem volt segítségem, anyukám ugyan itt "dekkolt", de inkább csak hátráltatott mint segített :)))
valóban, kinyitottam a babám szobájába a kanapét, és ott aludtam vele, de nem azért mert non stop hagytam a mellemen lógni, hanem mert nem akartam hogy a férjem emiatt velem együtt keljen éjjel ötször..
az első két hétben óránként raktam szinte mellre, mert 40 fok volt, mivel nem akartam vizet adni neki, mert így is nehezen indult be a tejem. Aztán a 3. 4. héten már beállt magától a 2 óránkénti szopira - ez azt jelenti, hogy továbbra is igény szerint szoptattam, de a szopik között azért volt egy-egy óra magamra is, nyugodtan megtudtam ebédelni, főzni, tehát nem kell túl dramatizálni a dolgokat, lehetséges az igény szerinti szoptatás egyéb elfoglaltság mellett is, csak nem szabad össze keverni egy egy hetes baba igényeit egy 5 hetes babáéval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!