Miért nem szeretsz szoptatni?
Bocsi az előző is én voltam:-)
(első)
Szerintem nem provokatív a kérdésfeltevés. Eleve rosszul vagyok attól, ahogy mostanában körüllihegik ezt a szerintem nagyon is intim témát és boldog-boldogtalan belebeszél az ember (nő) legbensőbb magánügyébe.
Én nagyon akartam szoptatni, a kislányom viszont nem akart szopizni. Ne tessék felháborodni, meg azt mondani, hogy ilyen nincs... Igenis van. Miután két hónapig pokol volt az életünk, mert én görcsösen szoptatni akartam, a lány meg üvöltött és kiköpdöste a cicit; miután végigjártunk a férjemmel szoptatási ambullanciát, szoptatási tanácsadót meg a jó ég tudja még mit; miután laktációs pszichózist kaptam, mert nem tudtam feldolgozni és elengedni ezt az egészet, akkor mondták nekem is az orvosok a kórházban, hogy vannak olyan babák (kb. 100-ból 1), akik így születnek, s ezzel NEM LEHET TENNI SEMMIT! Senkinek nem kívánom, hogy azt élje át, amit mi.
Életem végéig emlékezni fogok a "kedves és jóindulatú" gyógyszerészhölgyre, akinél a tej apasztására felírt gyógyszert kellett kiváltanom (merthogy kemény antidepresszánsokat és stresszoldókat kellett szednem a végén), ahogy nézett rám, mint egy féregre és még meg is jegyezte:
"minek akarja elapasztani a tejet, még csak két hónapos a gyerek?!"
Persze a patika közönsége előtt hangosan...
És ezek után hónapokig gyógyszert kellet szednem és pszichiátriai kezelésre járnom, mert még a terhességem előtt azt sulykolta belém a társadalom, hogy rossz anya vagyok, ha nem szoptatok...
És szerencsére semmiben nem volt igazuk! A tápszeres kislányom tökéletesen biztosan kötődik, boldog, egészséges, gyönyörűen fejlődik és szoptatás nélkül is meg tudok adni neki mindent!
Kicsit hosszú lettem, s talán kicsit indulatos a poszt is, de attól tartok, sok nőt tesz beteggé ez az erőltetett szoptatás-kultusz.
Nem kellene össztársadalmi ügyet csinálni ebből, meg kultuszt csinálni belőle, hanem egyszerűen normálisan, hétköznapiként kellene kezelni, s ami még fontosabb: TISZTELETBEN TARTANI A MÁSIK DÖNTÉSÉT.
Persze remélem, hogy a másodiknál sikerülni fog, de ha nem fog menni, akkor nem fogom erőltetni, mert nagyon jól megtanultam, hogy baromira nem érdekes mit mond a világ, mert a kislányom ölelése és a szeretet a szemében válasz mindenre.
Egy 11 hónapos kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!